Василев: В темата за "Лукойл" има по-скоро интриги, отколкото реални твърдения

Не мога да отговарям за парламентарното поведение на партиите, коментира той
17 ное 2023 15:58, Нели Христова
19
Василев: В темата за "Лукойл" има по-скоро интриги, отколкото реални твърдения
Снимка: БГНЕС

Не мога да отговарям за парламентарното поведение на партиите, но чисто в професионален план между членовете на бюджетна комисия има добра комуникация, работим усилено и се надявам да имаме бюджет в най-скоро време и той да бъде приет в рамките на тази година. Това заяви Асен Василев, министър на финансите, за БТА и БНР в кулоарите на провеждащия се днес международен форум "Публично-частните партньорства в България". Организатор на кръглата маса е "Делфийският икономически фрум".

Той увери, че водят интензивни разговори с партиите в парламента, за да се осигури достатъчно подкрепа за проектобюджета.

"Това, което виждаме в момента е, че има доста движения в парламента, които не са свързани с бюджетната процедура", коментира Василев случващото се в Народното събрание и "знаците", за които говори председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

Финансовият министър уточни, че осигуряването на подкрепа не е въпрос на компромиси от негова страна, а на "изчистване на вижданията на различните партии, така че те да могат да подкрепят бюджета".

По темата за "Лукойл Нефтохим Бургас", Василев вижда по-скоро интриги, отколкото реални твърдения.

"От Агенция "Митници" казаха ясно вчера, че има одобрени квоти от Европейската комисия и те се следят стриктно. Всяка седмица се изпраща справка към Комисията какво е напуснало българските пристанище и за кои държави. Тук се търсят по-скоро интриги, отколкото нещо реално", каза в заключение финансовият министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ВАСИЛЕВ, преди 6 месеца
САМО ТИ ВДЪХВАШ ДОВЕРИЕ В МЕН-ПОВЯРВАЙ МИ ,ОСТАНАЛИТЕ ГОЛА ВОДА И КАЛ ПО ГЪРБА
11
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен преди 6 месеца
жан виденов - единственият човек в света към онзи момент отказал среща със дьорд шорош.....ама па после мвф стиска 1 милиард докато виденов не депозира оставка....
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това имаме за финансов министър - човек с куража на мишка и манталитета на агент на ДС. Може би най-катастрофалната комбинация в близката ни история. Наблюдаваме абсолютното дъно на финансовата политика на България от поне 1997 г. насам. Дори сега сме по зле отколкото бяхме при Жан Виденов. Шарлатаните ви ограбиха парите с надутите цени от над 200%.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Асан е чист психопат ,достоен министър за посолствота на САЩ .С такива поставени министри без воина унищожават държави .
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дизела от Лукойл отива за Украйна.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама Кокорчооооо, как може така бе Кокорчоооо...да се договриш за рушвет с "Лукой" зад гърба на Баце и Агата...??! Ама вие много взехте да наглеете, бе сладур! Не стига, че даром ви сложиха на кацата да крадете, ама вие се замозабравихте, бе...!! Айде как беше, народа да го духа (както казва Ококорения измамник), ама внимайвайте в картинката, да не ви спретнат някое друго мероприятие и повече да не чуем за вас........
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имаме психично болен финансов министър
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На китарата Васко жабата :)))
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма ли да доставят вече дизел за танковете на Зеленски? Какво става. Май има нови нареждания от началството....
3
3
 
7
 
! Отговори
aaaa преди 6 месеца
между другото нафтата дето я пращат в Украйна влиза ли в санкциите или са си вътрешни сделки?
2
2
 
7
 
! Отговори
явно преди 6 месеца
са договорили делчо спасов
1
3
 
13
 
! Отговори
Предатели с Пералня преди 6 месеца
Оставка и съд за продажника и предател Асен!