Нинова скочи: Готви се ограбване на общините, Асен Василев да обясни

Кметовете имали само няколко часа да представят проекти
39
Нинова скочи: Готви се ограбване на общините, Асен Василев да обясни
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова алармира, чедо кметовете вчера е изпратено писмо да обяд от финансовото министерство, с което се искат от тях инфраструктурни проекти.

Според нея само тези които са били готови с проектите, ще получат финансиране в бюджета за следващата година, което означава, че много общини ще останат през капиталови разходи за инфраструктура.

"Вчера до кметовете е изпратено писмо с молба да се изпрати формуляр за капиталови разходи на инфраструктура във връзка с предстоящото приемане на бюджета. Писмото е изпратено в 12,30 ч. вчера на обяд. Половин час по-късно някой чиновник е изпратил второ писмо, в което посочва, че предишното писмо все още няма изходящ номер и не се знае дали до края на деня ще бъде подписано от министъра, но все пак кметовете трябва да ипратят проектите до края на деня, а по-късно и продължителните документи", обясни Нинова.

"Обръщам се към ПП-ДБ, някога когато работихме заедно, ние започнахме да се борим с този модел на работа и кражби. Продадохте енергията на протеста. Сега питам готов ли е Терзиев с проектите от обяд до 19 часа вечерта? Има кметове, които още не могат да си направят екипите и какво следва от това - който си предал вчера проектите ще бъде финансиран и който не ги е предал, няма да има финансиране. Само кметовете на ГЕРБ и ПП са били готови с проекти, защото са чакали инструкциите", скочи соцлидерката.

"Обръщам се към всички други партии в НС, към местните коалиции да се обедним и да се противопоставим на това, защото повече не може да се търпи, това е дъното. Колко милиони българи обричате да нямат път, детски градини, да нямат вода, ток", настоя тя.

Нинова поиска финансовият министър Асен Василев спешно да дойде в НС и да бъде изслушан във връзка със случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Корнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 5 месеца
До Бай Танас: Па то има ли някой нечервен във властта бе!? Или синче, или внуче?
28
0
 
0
 
! Отговори
Бай Танас преди 5 месеца
Червените кметове колкото и проекти да пратят пари няма да видят. Да си правят сметката следващия път дървените глави, които са си ги избрали
27
1
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 5 месеца
Абе пишете че тая все скачала ,ами уточнявайте ги тези работи нависоко ли ,на дълго ли скача.Но права си е да скача щом си е дала д ъто под наем на Решетника и не изпълни ли заръките може да скочи я от 6 етаж или зад борда на някоя лодка ,както често го правят в Русия.
26
1
 
8
 
! Отговори
ДТМ преди 5 месеца
абе корни , колко българи обрекохте да нямат ток , вода , хляб , на колко българи подобрихте живота , на колко българи откраднахте парите и ги изнесохте с куфарчета , на колко българи отнехте правото на труд като затворихте работещи предприятия и после ги приватизирахте ??? списъка е дълъг ниноваааа !!!
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аман от такива"българки",които използват страната само за келепир.Кака и в Англия,племенницата женена за англичанин,Рафаел в САЩ...
24
1
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 месеца
Общините с червени кметове са лесни. Могат да разчитат на ленински съботници и самооблагане. Но на другите ще трябва да се дава от бюджета
23
1
 
8
 
! Отговори
Нагъзян Изотзадзе преди 5 месеца
Корнелия може да скочи само пред бързия влак за Видин!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами ДА. "Готви се ограбване..."също като вас и висшият ешалон на БКП започна подготовката на така наречената приватизация-великото плячкосване и грабеж на създаденото от народа. И не само-всичко създадено и природните ресурси стана собственост на бившите комунисти и чаламбите им. От капиталист става демократ, социалист, че дори и комунист, но "Пази Боже" от комунист да стане капиталист-яде, лежи и нищо не прави от заграбеното.
21
1
 
10
 
! Отговори
Бандерас преди 5 месеца
Милиони щели да останат без вода и ток. *** верно ли бе другарко Нинова?
20
0
 
6
 
! Отговори
Разбира се преди 5 месеца
Че пари ще получат тези които имат подготвени проекти. Другите като искат пари и не са готови да вдигат данъци и да търсят варианти. Защо ние ще им плащаме масрафа. Никакви обяснения не и се дължат
19
0
 
6
 
! Отговори
uha преди 5 месеца
То по-ляво управление от това на ПП не е имало. БСП-то колко и да се бият в гърдите ,че са леви, като управляват да си десни. Примерно 10% ДОД за всички е най-дясната мярка дето може да се измисли. Г.Гергов плаща 10% и толкова плаща кака Пена с мин.раб.заплата,дето му чисти офиса. Това си е БСП - на приказки леви, на дела десни...Да са вдигнали мин.раб.заплата? Или мин.пенсия? И не питам и не чакам отговор от кака Ви Ниновица.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Госпожа лъжа в акция .Нинова всеки ден идваш с нова акция да всяваш в паника ,банална си.
17
1
 
5
 
! Отговори
Коста Късий Копейкин преди 5 месеца
Мен този въпрос не ме интересува, защото ние взехме само един клетий кмет.
16
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябва да дадем държавата в ръцете на Нинова, Тошко и Костадинов, за да ни спасят от американското робство и да сме добре под руски флаг.
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да преведем, лелката иска за БСП кметовете пари по модела - вие ги дайте, пък ние ще видим какво да ги правим (или как да си ги разделим?).
14
1
 
18
 
! Отговори
Хахаха преди 5 месеца
Нинова я тресе яко параноята.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Всеки граби,когато може.Като няма Техноимпекс,какво да грабят.Изпий една Крушовица,дрогарке!
12
1
 
7
 
! Отговори
Другия път, преди 5 месеца
като гласувате, помислете кой може и с какво да ви сложи крак след избора. Защото не е работата да изберем на леля Ричка момчето, а човек, който ще изпълни обещанието. Примерно, край на далаверите на лошите. Снощи гледах два филма на тая тема, единия с Ален Делон, "Смъртта на един негодник", другия с Дензъл Уошингтън, "Закрилник". Само схеми, корупция, далавери и много трупове. Накрая добрите победиха. Нинова е фукла и търси внимание. Ама ниц.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е ограбване а преструктуриране на бюджета. Тая година ще затягат коланите
10
2
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
А кога бе Нинова? Вече сме края годината, кога да си подадат данните, че да се изготви държавният бюджет, че и да се гласува? Нали после ще писнеш, че бюджета не е приет за следващата година? ПП, че са *** е факт, ама и ти не си много далеч от тях! Общините ако в края на ноември не знаят какво ще правят догодина, значи нищо не са правили през тази календарна година!