Корнелия Нинова: Сглобката държи като заложник народа ни

Примирието е само временно, ще избухне разрив покрай конституционните промени
2 дек 2023 18:51, Анисия Иванова
34
Корнелия Нинова: Сглобката държи като заложник народа ни
Снимка: БГНЕС

Когато едно управление си отива, изважда опорката, че няма алтернатива. Да покажем на хората, че ние сме алтернативата, призова лидерът на БСП в Плевен. Президентът Радев да свика КСНС за конституционните промени и да покаже своя проект, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на поредната среща с новоизраните от името на партията кметове и общински съветници.

Срещата се проведе в Плевен с представители на местната власт от областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин.

„Събираме се в момент, в който се обсъжда Държавния бюджет за 2024 г. и 3-годишната прогнозна рамка. Но се събираме и в момент, в който държавата се намира в хаос. Правителството, вместо да създава сигурност, да дава гаранции, да излъчва предвидимост, е катализатор и създател на този хаос. Единствената власт, която в момента дава сигурност, предвидимост, предсказуемост са кметовете и общинските съветници. Вие имате огромната отговорст да сте гаранта, че хората ще живеят по-добре. Особено в тези времена – цената на природния газ се увеличава с близо 8%, водата се вдига - в някои общини в пъти. Ние разбираме, че това не е ангажимент на кметовете, но е ангажимент на нашите кметове да развиват социалната община – такава, каквато утвърдените ни кметове са вече наложили на много места в България. Знаем колко е трудно да си вържете бюджетите, особено когато държавата ви прехвърля нови отговорности, без да ви осигури финансово, но се опитайте да не вдигате местните данъци и такси, защото хората няма да могат да издържат”, призова лидерът на БСП, цитиран от пресцентъра на партията.

Тя отчете, че на тези избори социалистите са постигнали добри резултати и заради това, че са направили различни съюзи по места.

„Някои казаха: БСП взема завоя към националистически партии. „Възраждане” извикаха от парламентарната трибуна: не можете да правите патриотични съюзи без нас. „Левицата” скочи: защо не сте ни поканили. Партията на европейските социалисти ни размаха пръст, че може да ни изключат. А за какво става дума? Първо, в нашите основополагащи документи, от началото до края, съществува думата „патриотизъм”. „Възраждане” не са в този съюз, защото са националисти. „Левицата” не са поканени, защото на много места работиха срещу нас. Поканени са само онези партии, с които работихме добре и показахме резултати. ПЕС, която уважаваме, пуснаха публично едно писмо със заплаха към БСП, в която няма и една вярна дума – нито „Атака” е в този съюз, нито Николай Малинов. Ние уважаваме Европейския съюз и искаме България да е член. Ние сме партията, която най-много е допринесла за това. Но искаме България с изправено чело в ЕС – като равноправен член да защитава националния си интерес”, обясни Нинова.

„Сглобката ще пристъпят до края на декември до промяна на Конституцията”, заяви лидерът на българските социалисти, според която никой не знае какво ще бъде предложено между второ и трето четене, а и самите управляващи са в остър сблъсък по между си какво да се случи в съдебната система. И предупреди, че примирието в сглобката е само временно и отново ще избухне разрив покрай конституционните промени.

„Ние не подкрепяме промяната на Конституцията в този вид, в който я предложиха. Не подкрепяме двойното гражданство на висши държавници. Не подкрепяме и този вид на съдебна реформа, който се предлага. Разумното, което трябва да се случи, ако всички сме отговорни държавници, е президентът Радев да извади своя проект за Конституция, да сложим всички предложения на масата и разумно и отговорно да разговаряме по тези въпроси. Единственото място, където това може да се случи, институционално и да има тежест, е Консултативният съвет по национална сигурност в президентската институция като такава, която трябва в такъв тежък момент за държавата да обединява, да събира, да търси общото решение и излизане от тези кризи”, каза още Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че въпросът за Конституцията е важен и заради това, че той е вероятно въпрос за бъдещето на сглобката. И обясни: „Те се събраха, особено с поканата към ДПС, уж за конституционно мнозинство, за Шенген и за еврозоната. За съжаление, и през декември няма да ни пуснат в Шенген. Еврозоната се отдалечава с тези икономически и финансови макропоказатели. Ако и конституционната реформа забоксува, то тази сглобка е напълно изпразнена от съдържание и просто държи като заложник цял един народ заради интересите си и разпределянето на порциите.”


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
леле преди 5 месеца
баси и дългата статия за нещо което нинова е казала . ми нищо ново от това което всеки ден повтаря :)
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Паню Баирски- Тя нали прибра активи за милиони, а какъв е произход на средства с които купи Техноинпекс- никой не ти каза- така беше създадена Червената омразна олигархия- да сваля и качва удобни на Кремъл правителства и президенти.
19
0
 
5
 
! Отговори
Зорът на Корни преди 5 месеца
Каква част от народа е наясно, че има сглобка? Какъв процент от българите се интересуват от това? Май само ръководствата на някои партии се вълнуват до каква степен са представени в "сглобката", защото от това зависи с какви бонуси ще разполагат. Корнелия място не може да си намери заради това, че не може да гребе с големия черпак от общия казан. Падна й се мъничко и постно парче пица, а други папат мръвки и лакомства.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Точно така, ние от БКП(тесни) настояваме за незабавно излизане от Нато и ЕС, и присъединяване на България към великия СССР на Путин!
17
0
 
10
 
! Отговори
Бесепар преди 5 месеца
От червените кхмери нищо не зависи,могат да си чешат езиците .
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Корнелюнка, как е твоята Слщнка? Как е твоята Муцунка? Достатъчно ли имаш слюнка за смучене със своята Прекрасна Комунистическа Муцунка? Че те Ергените Комунисти по телевизията ни пленяват със твоите усмивки, след велики комунистически напивки в кръчмата с великото име - на партията БКП!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен Ако сглобката са ментета то какви бяха служебните? При служебните инфлация 24%, при тия от сглобката 5.8% и пада всеки месец- а при служебните растеше- мерси ама ще си търпим сглобените- служебните няма да видят управление.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Милионер до милионера но непрекъснато "плачат" за бедните и неоправданите- господи какво огромно лицемерие- до ка беше министър в служебното направи 24%инфлация и каза те бяха ГЕРБ младежи- господи каква лицемерка, какви гнусни лицемери.
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това не е народ, а стадо овце. Един народ никога не би позволил да го управляват подобни ментета.
12
0
 
10
 
! Отговори
Ле ле, преди 5 месеца
...комунист/ка/, да се "загрижи" за народа, значи много са огладнели за власт ! И какъв е този проект на Радев, с който ни заплашва от три години ? Срам го е да го покаже ли ? Сигурно е някакво софтпорно, че му е неудобно да го извади наяве ? На някакъв опит за преврат ми намирисва,каквато е и цялата бутафория на Фелдфебелът и Корни!
11
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Ниновае по-лоша от ББ. Доведе Радев за президент, после го оплю! Участва в правителство с ПП и ДБ, сега ги полива обилно с плюнка! Номинира Григорова за кмет и още веднага започна да я критикува! За разлика от нея Борисов се чисти на момента от всеки, който го застрашава! Питам се, защо ББ и Корнелия, не излязат навън от парламента и да се разберат, като мъже!
10
0
 
9
 
! Отговори
ПП-ДБ-SS преди 5 месеца
По лошо от комунисто-руското робство няма за народа.
9
1
 
10
 
! Отговори
Да, Нинова, преди 5 месеца
сглобката са лоши,врагове на народа.Но за тебе лошото е, че този народ не те възприема като решение, а като задълбочаване на проблемите.Тоест това,че те ще паднат не означава,че ти ще се качиш на трона.Народната поговорка "ела зло,че без тебе по-зло" не върви за тебе,би трябвало да бъде "не идвай зло,че без тебе злото е по-малко".
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Корнелке, пайш?
7
3
 
12
 
! Отговори
Д преди 5 месеца
Руското отроче ще говори от името на народа
6
6
 
3
 
! Отговори
Модерен ляв преди 5 месеца
Този на снимката не го познавам, но Нинова е права!
5
1
 
14
 
! Отговори
Кинчето преди 5 месеца
Ох колко се е ,,загрижила" др. Нинова за народа.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нинова, вече стана дежурна!
3
3
 
13
 
! Отговори
вижда се преди 5 месеца
Тази буквално е полудяла за власт и пари !!
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нинова, кога БСП ще се извини за проваления преход.Костов не иска да признае вина и не можел да се извинява, но вие трябва да го направите.34 години България е тъжна страна заради вас като партия и Иван Костов, ваше творение, което Луканов изпрати при СДС да "твори"34 години затягаме колани, лягаме на всеки в Европа и САЩ преди месеци не издържава и поеха контрола пряко над страната.Повярвайте, дори те ще се грижат повече за народа от вас, крадливи проклети комунисти.