Мнозинството провали заседанието на парламента в петък

Само депутатите от опозицията присъстваха в зала
Обновена: 15 дек 2023 09:33 | 15 дек 2023 09:32, Камелия Цветанова
39
Мнозинството провали заседанието на парламента в петък

Провал на заседанието на НС в петък поради липса на кворум.

Причината за това стана отсъствието на депутатите от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, които не присъстваха в пленарната зала. Само законотворците от опозицията БСП, „Възраждане“ и ИТН, които пък вчера прекъснаха по-рано заседанието като протест, се регистрираха днес и при двата опита, които направи председателят на НС Росен Желязков.

От ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС вчера внесоха проект на решение за работа на Народното събрание през декември, в който предлагат в петък да няма заседание, а депутатите да работят извънредно в в понеделник - 18 декември, от 12:00 часа, и във вторник - 19 декември, от 12:00 часа.

Проектът на решение не е гласуван, а Желязков не обяви кога ще се проведе следващото заседание на НС. Според правилника на парламента той има правото да свика извънредно заседание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Миришат от 100 километра на повръщано и алкохол.Натрескали са се,сутринта са били с махмурлук и затова не са отишли на работа.
27
0
 
8
 
! Отговори
ПРДБГербДПС преди 5 месеца
Си дали почивен ден..преработени са горките..от крадене!
26
1
 
6
 
! Отговори
Ох Боже преди 5 месеца
ПРДБГербДПС пак протестират против себе си! Червеи!
25
0
 
9
 
! Отговори
До Христо преди 5 месеца
Първо Никой не е гласувал за Денков директно..Второ гласували са 35 % от Народа ( матеряла?), от тях само 10% са гласували за ПП!Тоест Денков представлява 10% от Народа ( минус Ала Бала с машините), само 7%..
24
1
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 5 месеца
Вчера Киро каза - "Днес имаме да гласуваме двата най-важни бюджета за хората - този на НЗОК и този на ДОО за пенсиите на хората. Не мога да разбера колегите от "Възраждане", БСП и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", как могат да слагат спирачка на най-важните плащания в държавата. Пенсиите зависят от това и здравето на хората."--А днес вече на Киро не му пука за пенсиите на хората.
23
3
 
5
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 5 месеца
И кои са тези партии които управляват със 17% от имащите да гласуват взети заедно ппдб гепи и ДУПСЕТО. ТЕЗИ дето искаха и залъгваха народа ппдб илите, ЧЕ ще вкарат крадците и корумпирани те в затвора. ТЕ започнаха здраво да ги изпИрат и да КРАДЪТ повече и от тях. ПОЗОР И ОТВРЪЩЕНИЕ.
22
1
 
12
 
! Отговори
Атмаджа преди 5 месеца
Живот и здраве,в понеделник депутатите ще видят кон боб яде ли!Всички шофьори имат стачка,като прибавим и това,че в парламента още не са гласували бюджета,ще им запари яко под краката на родните хайдуци.
21
4
 
8
 
! Отговори
Чао, чао преди 5 месеца
Промени в Конституцията!
20
0
 
19
 
! Отговори
Радослав преди 5 месеца
Всичките да се уволнят дисциплинарно! Какво извънредно събрание в понеделник? Понеделник 18.12 си е най обикновен работен ден! Цялото НС да се уволни дисциплинарно и да им се забрани да заемат държавна или общинска служба, да ходят да ровят по кофите мързеливи комунисти долни! Извънреден труд им се водел обикновен работен ден! Следващото НС от 80 депутата и всеки ден отбелязан с черно в календара им се води обикновен работен ден!
19
3
 
12
 
! Отговори
Изглежда преди 5 месеца
Че и ППДБГербДПС даже не искат да променят Конституцията! Щото това от вкъщи няма как да стане ;) Мухахаха!
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добри новини тази сутрин! Пък и Зеленски няма да получи 50 милиарда от ЕС :)
17
1
 
15
 
! Отговори
Всеки ден в който преди 5 месеца
Депутатите от ППДБГербДПС не работят е добър ден за Българския Народ! Ако може изобщо да не работят и България няма да фалира!
16
9
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
ПОЗОР СТЕ БКП ревете са един паметник а когато управлявахте с шарлатаните друго приказвахте А сценаристите на Слави прибират само големи пари за нищоправене падение невиждано
15
9
 
9
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Вън от парламента на саботьорите дето за едно старо желязо се правят на незнам какви си
14
6
 
12
 
! Отговори
Браво на Опозицията преди 5 месеца
За гениалната идея да протестира в НС и блокира промените! Защото никой българин няма от мързел да протестира на улицата, пък и по Коледа!!
13
0
 
13
 
! Отговори
Жеко куршума преди 5 месеца
И да им начислите двойни надници.
12
4
 
17
 
! Отговори
приоритети преди 5 месеца
Голяма работа, важното е, че се борим с един паметник и чакаме пак снегът да ни остави без път и без ток!
11
2
 
11
 
! Отговори
До по същество преди 5 месеца
Изобщо не трябва са има Правитество и НС с депутати! Решенията и без това се вземат в Сената, Конгреса и Бундестага! Аз съм за директно колониалво еправление от Посолството, без посредници, тоест депутати! По евтино излиза както и при газна!!
10
5
 
10
 
! Отговори
До по същество преди 5 месеца
Първо, законадателната власт по Конституцията на България се осъществява от народното събрание, тоест от парламента. А второр то и сега ги купуват народните представители, т.е. депутатите, та какво остава ако са 120 - за дребни суми някое посолство ще ги купи всичките.
9
5
 
23
 
! Отговори
Тоя година преди 5 месеца
Няма да променят Конституцията! Което е добре за България :))