МС търси начин за опростяване на процедурите за внос на работници

Българският бизнес се нуждае и от висококвалифицирани кадри
59
МС търси начин за опростяване на процедурите за внос на работници
Снимка: БГНЕС

Редовното седмично заседание на правителството ще е от 10:00 часа. Първа точка от дневния ред е проект на решение, с което кабинетът да предложи на Икономическия и социален съвет разработването на анализ за възможностите за опростяване и ускоряване на процедурите за внос на работници, както и висококвалифицирани кадри от трети страни за нуждите на българския бизнес, предаде БТА..

С друго свое решение се очаква кабинетът да одобри изплащането на еднократна финансова помощ на наследниците на загиналите вследствие на природните бедствие през ноември т.г. в областите София и Варна.

Приемането на Доклад за състоянието на защитата при бедствия и Доклад за приоритетните дейности за намаляването на риска от бедствия, за които е необходимо финансиране през следващата година, също е част от дневния ред на заседанието.

Очаква се кабинетът да обсъди и промени в два закона – Закон за българите, живеещи извън Република България и Закон за българското гражданство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: работници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доживях да внасяме германци и французи. И то само за няколко месеца управление на СГЛОБКАТА. Икономиката върви, няма шега.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българският бизнес е като малко, разглезено дете, което си чупи играчките и иска от баща си да му докара нови играчки, които да чупи. Удоволствието на детето е да си чупи играчките, това му е играта с тях. Бащата, което в случая е правителството, трябва да го превъзпита и да му удари няколко шамара, а не да му купи и носи нови играчки за чупене. Така прави нормалният и загрижен баща. Днешният баща на това дете е жендар Продажник, Двоен гражданин, който ще донесе на детето нови играчки за чупене.
46
0
 
5
 
! Отговори
Ради преди 4 месеца
Един милион безработни имаме,а ще внасяме работна ръка.
45
0
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 4 месеца
Никой не гласува за тях, както Цанов вече ви обясни резултатите се манипулират. Така че за когото и да гласуваш после ти променят гласа. Кратко и ясно.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Философско-психологически въпроси в политиката: Защо народът гласува за своите врагове? Къде са "бедните" хора и защо не гласуват за своите интереси и за леви партии? Къде са милионите пенсионери и защо гласуват за враговете си? Къде са работниците и защо протестират срещу тези, които те самите избират всеки път - десни либертарианци с африкански икономически политики?
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българският бизнес уби българите, прогони ги в чужбина, унищожи населението с ниски заплати и пенсии, намали населението от 9 милиона на 5 милиона. Българският бизнес се оплаква, че вече няма народ и население, което да мачка и унищожава и прогонва. Затова, спешно, българският бизнес иска от държавата и властта на Продажниците двойни граждани, да му внесат нов народ, ново население, което да му бъде в помощ на бизнеса и да му осигури конкурентното предимство на евтин труд и ниски данъци.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вдигайте данъците и осигурителни прагове и ще трябва да внасяте китай, че никой няма да остане в тая ко чина
41
0
 
2
 
! Отговори
мак преди 4 месеца
Кой ще иска да дойде на територията? Тия вместо да оправят образование, за да няма неграмотни, за да има квалифицирани, ще внасят хора. Да не би идеята е в услуга на скъпоценните укр?
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Продажниците двойни граждани за продажници двойни граждани. Защо недоволствате? Избрали сте змия и се оплаквате, че ви хапе и плюе отрова срещу вас. Очаквали сте змията да ви бъде като куче, което да ви пази? Ами, изберете на изборите куче - леви партии, които са приятел на човека и защитават правата му. Грешката не е в змията ГЕРБ-ДПС-ПП-ДБ, грешката е във вас, които всеки път ги избирате и очаквате различен резултат, от Продажност и Двойно гражданство, внос на арабо-африкнаци.
39
1
 
5
 
! Отговори
Asassin преди 4 месеца
Този/тази на снимката е за разстрел...Нито разбира от финанси, нито от бизнес....Само краде и върши всякакви мърсотии за чуждоземните си началници....Няма да дойдат никакви работници отвън, каквото и да правите...Абсолютно никой няма да ви работи, при тези условия и възнаграждения, които предлагате..
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кокорчо след като ни измори от бедност ще ни замени с кубинци, виетнамци и бежанци, евала алабале!
37
0
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 4 месеца
Не се притеснявай. Те ще им платят нощувките, ваучери за храна безрлатни и помощи. Тия хора са решили да ни ликвидират. Няма майтап.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо гласувате против интересите си за десни партии и либертариански партии? Бизнесът гласува за десните партии с парите си, за да не му се вдигат данъците, да има евтин труд от Африка и Индия, който да замести жителите на страната, в която бизнесът оперира. Лобистите гласуват, купуват и плащат на гербодепесарожълтоградскодесните, за да изпълнява десни политики срещу народа и работниците. Не гласувайте за десните измамници и ще бъде добре. Народът гласува за своите врагове. Защо?
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мигранти ли искате бе, предатели??
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ПП нали имате украинци ,да работят,не да им давате само помощи ,, но как те са мързеливи ,искат на морето безплатен хотел ,храна ,спане ,консумативи ,и живот бря ,гадове украински бегом при путин
33
4
 
6
 
! Отговори
Пею преди 4 месеца
До Анонимен Комунистите така са свикнали да им работят без пари. Цялата държава беше построена с робския труд на нашите родители - пътища заводи залесяване и всичко до 1989 година когато същите *** присвоиха активите на страната с благословията на Москва не на Краварите. Бизнес е нормално понятие тогава когато се прави от нормални хора а не от простаци и лентяи. Имаше много нормални хора с нормален бизнес който другарите им заграбиха .И вие искате нормална държава.
32
0
 
5
 
! Отговори
Токмаков преди 4 месеца
До Зоран за дръжаватаС 35 години стаж малко над минималната заплата ето за да не драскате минуси. На 60 години съм. Чисто получавам 1050 лв. А един човек на 40 години получава малко над 700 лева поради факта че няма стаж. Основна заплата 19.00 о.д 910.00 лв. Пр.време и проф 35.00 % 318.50 лв.| В график съб/не 10.00 % 12.00 ч. 7.18 лв.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вносните работници безплатно ли ще работя? След месец два и те ще избягат.
30
0
 
14
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 4 месеца
2014-а и Меркелицата искаше внос на висококвалифицирани работници в Германия, вместо това се напълниха със *** източващи социалните им схеми.
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С трици маймуни не се ловят!