Нинова: Правителството лъже, ще приемем неограничен брой бежанци

Това, което направиха ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС оценяваме като отстъпление, заяви тя
4 яну 2024 16:45, Нели Христова
238
Нинова: Правителството лъже, ще приемем неограничен брой бежанци
Снимка: БГНЕС

"Проведохме първото заседание на Изпълнителното бюро на БСП и обсъдихме присъединяването на България към Шенгенското пространство. Позицията на БСП, която винаги е била последователна, принципна, независима е, че България е изпълнила условията за пълноценно присъединяване към Шенген, ние сме пълноправен член на ЕС, не бива да се гледа на нас като втора ръка хора и трябва да бъдем пълноправен член на Шенгенското пространство.

Това, което направиха ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС оценяваме като отстъпление, като предателство на националния интерес и като провал".

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията, цитирана от БГНЕС.

Нинова обяви, че правителството се е съгласило незабавно обратно да приемане всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност. "В срок от 3 дни България трябва да даде отговор, а в срок от 1 месец незабавно да ги приеме. Става въпрос за неограничен брой и нашите управляващи са се съгласили", каза тя.

Лидерът на левицата е категорична, че правителството е излъгало българския народ и неограничен брой бежанци ще бъдат приети обратно в страната.

"Сглобката нарушава освен принципа на правовата държавата, освен принципите на парламентарната република и принципите за защита на националния интерес и сигурност", категорична е Нинова.

Тя отбеляза и че предстоят освен европейски и национални избори в няколко държави в ЕС и „никой не знае как ще се подходи към това определение неограничен брой". "Самият факт, че нашите са клекнали на неограничен брой бежанци, вече говори за признак на слабост", добави лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
0
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 4 месеца
И в същото време няма нито една Българска мобилизация срещу действията на това турско-сефардско проарабски правителство !
194
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И Нинова лъже. От Фронтекс се дават пари . Те се реализират с качествен и градивен труд от институциите . В лагери за бежанци . Има си условия за тези бежанци . Някои със собствени възможности може да си отвори магазин ,да стане частен земеделски производител. Друг да е лекар, полицай , учител и т. нататък . Какво лошо има в това . Ми аз като отидох в ЕС . Хората в едно село ми дадоха трактор да работя. Пари и дадоха . Научих се на ред. В България като се върнах ме обраха от Банката . Е къде е п
193
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Едва ли някой лъже повече от госпожа Лъжа!С тези обвинения тя преследва други цели.
192
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом България е парламентарна република и случая касае Шенген на ЕС с ЕП,ЕК,ЕС на която страната е член на тях в съюз приета е необходима ратификация от парламента български,понеже на България са поставените условия на договори по вето за прием в Шенген по Дъблинско общо споразумение за прием в ЕС неуточнено с Шенген с анекси м/у изпълнит. власт в лицето на сглобката от българска страна и изпълнит.власт на Австрия парламентарна република член на ЕС представена от министър налагащ условия за прием
191
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Явно е - правителството лъже повече от госпожа Лъжа.
190
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Русия има повече работни места а заплатите са малко по-ниски от ес. В ес няма работа и само слугуват на ненците фашисти.
189
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руската империя е 3 пъти колко ЕС. Има 22 републики,65 области 4 окръзи и 9 края.
188
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не съм чела никъде ама никъде друга държава да се е съгласила на таки условия за шенген! Само нашите умници подписват без да питат нарада.
187
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е, колко са стигнали в Румъния през Черно море, или по суша през Бг към Румъния. Кой ще ги приема ....:))
186
2
 
0
 
! Отговори
Обясних преди 4 месеца
Че никога не сме били в едно изречение камо ли в общи действия67723
185
1
 
0
 
! Отговори
Бьркаш преди 4 месеца
Ме аз нямам племенници
184
1
 
0
 
! Отговори
Не преди 4 месеца
Може за ромската медицинска хетера
183
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не ми се иска да повярвам, но комуня гите в лицето на леличката са много прави. Мега много изнагляха всички по веригата за нещо, което е наше заслужено право. Всичко в шенгенското споразумение сме изпълнили отдавна, дължат ни неустойки. Да се разберат кой ще плаща. Достойнството и доверието НЕ СА за продан.
182
3
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 месеца
Не сьм сьгласна
181
25
 
5
 
! Отговори
Кравар преди 4 месеца
Българските племена които са дошли тук преди 1300 г , също са били бежанци от точно централна Азия .Какъв ви е проблема с бежанци от Афганистан ?
180
2
 
29
 
! Отговори
айде преди 4 месеца
Публиквайте това споразумение бе!! Пълния текст, без орязване
179
7
 
20
 
! Отговори
от северозападО преди 4 месеца
Еех, де верно да лъжеше тая Корнела! Истината, изнесена току-що е за 15 000 бежанци, които оня мишок е подписал да ни ги върнат!!! Само, че БТВ и Нова това нема да ви го кажат!!
178
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако ги настаняват в София няма лошо. Но не и в провинцията че не може да се излезне от роми а сега и още повече роми и не може да се спи.
177
18
 
9
 
! Отговори
Е ама преди 4 месеца
Нинова, трябва да е щаслива и доволна. Всички емигранти и бежанци идват от приятелските държави на Русия. Не разбирам лицемерието и. Обича Путин, пък не обича неговите приятели от Иран и Сирия. .....странно...
176
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нинова, много лъжеш. Вместо да честитиш новата година ти предпочиташ да излъжеш за пореден път българите.