Денков: Убийството на Божанов е доказателство, че правосъдната система не работи

Той бил разследван не от властите, а от журналисти
1 фев 2024 11:00, Нели Христова
101
Денков: Убийството на Божанов е доказателство, че правосъдната система не работи
Снимка: БГНЕС

"Проведох разговор с главния секретар на МВР. Текат следствени действия. Жертвата няма досие. Той е разследван от журналисти. Това е пример за неработещата правосъдна система. Това е причина да искаме тя да бъде оздравена", коментира премиерът Николай Денков преди заседанието на Евросъвета по повод убийството на Мартин Божанов – Нотариуса в София.

"Ние предприемаме стъпки. Опитваме да рестартираме системата, за да си върши работата. Това, което наблюдаваме с това убийство, а и с предишните, е отзвук на последните десетилетия. Специализираният съд се оказа, че върши съвсем друга работа и трябваше да го закриваме“, допълни той.

По повод заседанието на Евросъвета премиерът каза, че очаква да бъдат обсъдени първо приоритетите на България.

"Сухоземните граници в Шенген, еврозоната е много важна. Отделно ще обсъдим и европейските приоритети, подкрепата за Украйна. Това са общите европейски теми, по които ще търсим съгласие", каза той.

Относно протестите в Европа, Денков коментира, че тази година е по-особена за зърнопроизводителите, но през годините те са имали доста печеливши и успешни години.

"Премахване на границите между България, Гърция и Румъния би противоречало на законите на Европейския съюз. Чувам, че има такива предложения, но те не се обсъждат от политическите ръководства на тези страна", обясни Николай Денков.

"България е парламентарна република така, че всяко едно партийно представителство би било обогатяване на демокрацията. Това, което би ме притеснило, ако това се окаже партия, която се овладява от президентството, защото това би било пряко нарушение на Конституцията. Ако има партиен проект, той трябва да бъде отделен от президентството, което не може да се занимава с партийна дейност", така премиерът коментира регистрираната търговска марка "Трети март", движение, което се свързва с президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Убийството на Божанов ,показва ,че не само "правосъдната система не работи+ ,а че в нея работят престъпници и убийци.
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пак избихте рибата! Ако въобще има такъв крими герой, то той е убит /ликвидиран/ именно за да не стигне до съдебна система /и предишната, и по-предишната и сегашната/. Аз дълбоко се съмнявам, че има такъв случай, такъв герой. Сега, след предлолагаемата от мен измислена история, ще последва поредния рев на ДБ-та и ПП-та в промяна на закони и структури. Според мен, иманно журналисти не са разследвали, а са измислили героя и историите му в услуга на бъдещи "демократични" промени у нас.
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че то в България нищо не работи , затова сме последни в ЕС - правителство , парламент работят за Украйна и за власт и пари . На Украйна дадохте преди нова година 40 милиона , а за пенсионерите за Коледа - нищо . Вие сте пионки в ръцете на САЩ
72
0
 
1
 
! Отговори
THE BEST преди 3 месеца
А ДОБРО УТРО..... Съдебната система Не работи
71
1
 
8
 
! Отговори
Изказването на Денко преди 3 месеца
пак няма връзка с реалността. Първо, щом има убийства без страх от закона то значи няма прилагане на закона. Като няма прилагане на закона е "беззаконие", а не "безсъдие". Присъдата му е изпълнена от някой друг, сиреч някой друг го е вече осъдил - вас ще чака. Интересно, кога ще започнат да съдят и вас по тоя начин?
70
1
 
5
 
! Отговори
Безимен. преди 3 месеца
Верно бе Денков де се загуби Медицинският Хеликоптер?Да не са го натвоварили със кока италиянските ни приятели и сега да разтоварва поръчките по пътя?
69
1
 
12
 
! Отговори
Марчето и академика преди 3 месеца
То и правителството и парламента не работят. Приемат лобистки закони и обслужват някакви неясни и чужди интереси. Но като те гледаме ти се гордееш с това?
68
0
 
18
 
! Отговори
Хмм... преди 3 месеца
Ало Денко, случайно да знаеш, че жената на Божанов е служител на ГДБОП?
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не само правосъдната система - целата държавна машина не работи като се почне от МВР, ДАНС, прокуратура и съд.Едните не работят защото имат политически чадър, останалите демотивирани защото нищо добре от труда им не се случва.Некой сега защо не иска оставката на министъра на МВР и гл. секретар?
66
0
 
9
 
! Отговори
Айде бе преди 3 месеца
Не работела?Работи си тя ама Избирателно!
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
''Не работи'' ,.. как да не работи , работи за себе си , и вие в Парламента така работите !
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И ПЛАДНЕ ВЕЧЕ МИНА, А ХЕЛИКОПТЕРА НА ДЕНКОВ ПАК СА НЕ ВИДИ!!...
63
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така знаят мутрите да решават проблемите, кой ще се занимава със съдилища.... няма човек няма проблем
62
1
 
10
 
! Отговори
69 преди 3 месеца
До АнонименХахаха отхвърчал е да прибере Денков от Брюксел, че му е прзляло , като разбрал, че никой не иска да разговаря с него!
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не бачкала правосъдната система!? В една нормална държава за да работиш в структура като ГДБОП примерно ще те проверят до 9то коляно. И ако си обвързан с човек със "съмнителна" работа надали ще работиш в тази структура.
60
3
 
14
 
! Отговори
Добрутро. преди 3 месеца
Тя системата ако работеше, Денков и цялото ПП отдавна да са в затвора. Ама нъцки.
59
1
 
12
 
! Отговори
от село преди 3 месеца
Върху Тази велика мисъл на специалиста по сапуна народа има дълго да разсъждава
58
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правосъдната система в БГ е трагедия, защото тя е ОСНОВНА , съставляваща, неделима част от цялата мафиотска структура в България, която още не е разградена. ГЕРБ, ДПС, БСП, Възраждане, ИТН са покровители на мафията.
57
0
 
15
 
! Отговори
Те такива преди 3 месеца
Ги карат скъпите коли в България и живеят в Close - ове като Глория Палас
56
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
200 незаконно придобити апартамента говори за сериозна мафиотска структува, която не може да не включва официални лица като нотариуси, прокурори, съдии, дори политици!Денков вместо да говори лакърдии и политически нонсенс да се хванат и да разнищят нещата до дупка, ако ще и Сарафов за арестуват!