Вежди разказа за Галя, която ни управлява от US посолството

Тя се обадила на колегите му след скандала
2 фев 2024 11:06, Нели Христова
98
Вежди разказа за Галя, която ни управлява от US посолството
Снимка: БГНЕС

"Една Галя от американското посолство в момента управлява държавата, колкото и иронично да звучи", заяви Вежди Рашидов в студиото на bTV по повод оттеглянето си от Народното събрание след скандала с репликата по адрес на жените, станали жертва на насилие.

"Репликата не е обидна. Трябва човек да я прочете. То е професия. Тя не беше отправена към българските жени. Аз се извиних, ако някой се е припознал", обясни още бившият депутат от ГЕРБ.

И разясни защо смята, че въпросната Галя от посолството управлява - обадила се на колегите му от парламентарната група, когато той им казал, че ще се оттегли с достойнство след скандала.

"От ГЕРБ ми съобщиха, че г-жа Галя се обадила от посолството да пита какво правят с мен. За мен пита жената - какво ще ме правят. Не я знам коя е. Г-жа Сачева е казала пред колеги, че тя се е обадила от посолството, на нея, на герберите. Щом тя се обажда в парламента, кой да я управлява, друг аз не виждам", заключи Рашидов.

И разказа, че тогава не е потърсил Бойко Борисов, за да говори с него за това. "Отдавна мислех да се оттегля, за да се отдам на моето поприще", мотивира се бившият председател на Народното събрание. След скандала му се обадили само един-двама, вече бивши кадри на ГЕРБ. Вежди Рашидов подчерта още, че в момента в ГЕРБ са едни хора, които той не познава. "Поддържам връзки с хора от 2009 г, сега са други хора, които ги нямаше, когато правехме ГЕРБ през 2009 г.", каза Рашидов.

Той коментира и войната между институциите, разгоряла се с нова сила с атаката на Делян Пеевски срещу Румен Радев. "Аз съм за това големите мъже да прекратят скандала, той не е полезен за държавата. Това е пътят да деморализираме цялото общество. Големите политици да намерят път", призова Вежди Рашидов.

"За ролята на Пеевски Доган трябва да питате. Навремето аз съм бил много голям негов критик. Един път се сдобрихме в парламента", разказа бившият депутат от ГЕРБ. На този разговор двамата се разбрали, че нямат нищо лошо един срещу друг. "Зад този човек стои прагматично и умно мислещ човек. Аз само не разбирам защо му е тази война в момента", коментира Рашидов за войната с президента.

Вежди Рашидов даде да се разбере, че не одобрява и орязването на правомощия на държавния глава с поправките в Конституцията. "Те дообезглавиха една институция - да се отнемат правомощия. Президентът не е кукла на конец", показа несъгласие с решенията на мнозинството бившият депутат от ГЕРБ.

И направи препратка към закона "Магнитски" с коментара, че нищо не произтекло от оповестяването на имената в списъка. "Хвърлиха една дъвка да я дъвчем всички, за Магнитски. Какво се случи? Случи ли се нещо? Не", заключи Рашидов.

Намекна още, че не одобрява демонтажа на Паметника на Съветската армия, като укори телевизионните водещи, че канят разни анализатори по темата, но не се сетили да се обърнат към хората, които разбират от паметници. "Никой не се сети, че има Съюз на българските художници, викнете един скулптор да ви каже, че с флекс не се реже", категоричен беше скулпторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
7
 
5
 
! Отговори
г-н Драганов преди 3 месеца
Извадки от моралния кодекс на строителя на капитализъмЪТ : Член 381 Почетна титла ГЛАВЕН МУЛТАК алинея първа и единствена: титлата се присъжда за особени заслуги към корпорация МУЛТИГРУП! Член 382 Почетната титла ГЛАВЕН МУЛТАК е пожизнена! Дава се на : алинея 1: лица - български и чуждестранни граждани навършили 45 години. алинея 2: физически, психически и cексуално годни нна дсредното ниво. алинея 3 лица с положително отношение към алкохолни напитки произведени от корпорацията...
58
6
 
19
 
! Отговори
САЩ е зло преди 3 месеца
Свобода за България! Долу американския агресор
57
4
 
11
 
! Отговори
Честита Промяна! преди 3 месеца
Търсете в Youtube - "Glasove" или "главен Мултак"! Клипа показва всичко ясно и точно! В най-голямата криза и глад спохождал клетата ни държава, този нагъл и алчен "човек" се тъпче на отрупана маса с колегите си мутри , награден за заслугите си към мутренските им организации! И този "човек" има наглостта да се показва и да има претенции! Как е възможно да търпим подобни из4адия?!?!
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има ли все още зомби-донор-шарани, които си мислят, че България е суверенна държава и че не всичко се определя от американското посолство
55
0
 
10
 
! Отговори
Чобан Ходжа PhD преди 3 месеца
А га яде кифтетата ни рива.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 530Е то само украинско и американско посолство се виждат пък ти си пиши опорки щото от фермата за тролеи така са ти казали
53
0
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 3 месеца
Рашидов ,да се възмущава някой от подобно поведение и действия може само ,ако не го е прилагал. Не ти допада ,когато е срещу теб ,но за други "може" и е "нормално". Честните хора с чисти души не правят на другите това ,което е подло ,мерзко .....
52
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Покажете те я тая Галя, да я видим коя е? Ония Светльо с *** венци защо не я покани да му гостува - "ексклузивно" !
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Един облажил се политик се оплаква от други облажили се политици.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Веждичка- ти се поофекали....мъ моля ти се това е професия прочети внимателно- аз помня оная гадна 1996г- виденовата зима- когато бяхме на студено, гладни и бедни, ти охолно празнуваше РД с Илия Павлов в ресторант, а на вън хората надничаха през витрината гладни- аз на това му казвам професионална проституция, но ти се обиждай това е прфесия- а ти го затвърди.
49
6
 
4
 
! Отговори
Благодарен Избирател преди 3 месеца
Още малко остана до цирозата за този демон! Нямам търпение да му посетя гроба и да го наторя!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо никой не прави интервюта с Цачева и Фидосова, след като се махнаха от политиката? Рашидов непрекъснато обикаля телевизиите и дори по-често от Цветанов. Значи това било някаква псувня, но тя имала някакъв друг дълбок смисъл, парламентарен смисъл, а не е като псувнята на обикновения човек
47
2
 
9
 
! Отговори
Cpt. William Lynch преди 3 месеца
Лицето на позора и трагедията на българския преход се казва ВЕЖДИ РАШИДОВ! Още от клипа с Тодор Колев по време на хиперинфлацията 90-те години, се бяха наредили на една претрупана маса заедно с подобни други алчни и крадливи политици, смесени с откровени мафиоти и мутри! Все пак Илия Павлов зъбчето го награди за заслуги към холдинга и му преписа титлата главен Мултак! И така чак до днес, хванат за крачола на колегата си Тиквата, не е слизал от трапезата на гребежа! ПОЗОРИЩЕ!!!
46
13
 
7
 
! Отговори
руското посолство преди 3 месеца
Браво на Галя! Иначе и сега да имахме крадливо служебно правителство! Руското посолство е бясно, значи всичко е ОК!
45
3
 
7
 
! Отговори
ира преди 3 месеца
Тоз и той си вярва на простотиите си с него ще се занимават че е баш политик и зависят политиките от него . Аман от самовлюбени " политици"
44
5
 
10
 
! Отговори
Главен Мултак преди 3 месеца
ПОЗОР! ДОЛУ МУТРИТЕ! ДОЛУ СГЛОБКАТА!
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жалък пияндурник, изритан от масата с пиячката и мезетата! Затова жали и вие като карпатски вълк!
42
1
 
6
 
! Отговори
каменоделец преди 3 месеца
Индивиди които разсъжзават с изгодата и облагата си не могат да бъдят ментори пред обществото , пък било и скапаното българско общество .
41
3
 
11
 
! Отговори
Той Веждичката преди 3 месеца
с право се възмущава. Всички го знем колко принципен и независим политик беше и как работеше безвъзмездно, само на ползу роду...
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Явно и теб управлява, защото ти сам си подаде оставката като депутат.Ако си толкова куражлия и прав никой неможеше да те помръдне от топлото депутатско място.