Горанов: Радев се опитваше задкулисно да участва в различни политически субекти

Той се яви като най-голямата политическа сурогатна майка, смята бившият финансов министър
3 фев 2024 21:25, Анисия Иванова
50

Румен Радев се наложи да ръководи изпълнителната власт от първите дни на своя мандат. Дали това го провокира в годините да има особен афинитет, критичност и отношение към изпълнителната власт, дали така възприема мандата на президентската институция или съдържанието на конституционните си правомощия, но това, което се случва в момента, е последица от всичко, което той като отношение към изпълнителната власт и парламентаризма проведе. Това каза бившият финансов министър Владислав Горанов в студиото на "Опорни хора".

Той отбеляза, че политическата криза в България е стартирала през 2020 година.

"Проблемът на Радев е, че той се яви през годините като най-голямата политическа сурогатна майка. Той, знаейки, че по Конституция нищо друго не може да направи, освен да президентства, се опитваше през цялото време да участва задкулисно в творчеството на различни политически субекти. В подобни неща са упреквани и президенти преди него, но той най-нетърпеливо и най-агресивно се опитваше да се включва на този терен. Това, което се случва в момента между него и Пеевски, е нещо съвсем естествено", заяви Горанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Гостът изрази същото мнение като множество политолози и анализатори, че при съмнения за корупция от страна на президента или друг политически лидер е необходимо да се подадат сигнали и да се разследват съответни доказателства.

"Това, което постигна Пеевски, отмъщавайки си на всички тези, които се опитваха през годините да го демонизират, е свалянето на Радев от амвона, който той се опитваше да заема, и го вкара в политическата кал, където с негово желание или без, ще трябва да участва. Макар и избран мажоритарно, влизайки в този политически дебат и влизайки в обяснителен режим, той застава до политиците, с които иска да се съизмерва", добави Горанов.

По думите му изпълнителната власт в България е слаба.

"Когато имате слабо правителство и слабо лидерство, всеки, който е по-енергичен и знае какво трябва да се направи, по-лесно му се чува гласа. Когато имате слаба изпълнителна власт, парламентът изпъква. Това е част от политическата криза, която започна 2020 година и не виждам да свършва скоро", посочи Горанов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Майка му преди 3 месеца
Този престъпник защо не е в затвора?
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да не си отваря устата черепа,че България ще ти се види тясна.Аланкоолу,дори не споменавай името на президента Р.Радев,защото макар и от растояние, ще го замърсиш.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така е бе, Горанчо... ама защо вие от ГЕПП му се навеждате тогава??
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И тоя помириса милионите от хазарта !!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ТОЗИ ЛИ БЕШЕ СУБЕКТА ДЕТО ПОДАРИ 700 МИЛИОНА НА ЧУРЕПЧО И ОТИДЕ В СЪРБИЯ ПРИ ЦУЦИ-МАГУЦИ С КРАДЕНА КОЛА??!!! БРАВО,БРАВО СТАВА ЗА МОРАЛЕН СЪДНИК!!...
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде и другия от списъка Магнитски се изказва против президента. А между другото какво стана с крадения джип с който го спипаха Владко на границата?
33
2
 
9
 
! Отговори
Шефа преди 3 месеца
От къде изпълзя тоя? Пази Боже от крадлив гербер ,нямат изчезване!
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пoзgpaвлeния зa npeзиgeнтa Pageв! Hegoвepиe зa cъrлacyвaнитe c nocoлcтвoтo!
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този не трябваше ли да е в зaтвopa?..
30
3
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Наглостта при Горанов е безкрайна.Изгонен от постта финансов министър заради корупция.След това придобил Магнитни свойства.И въпреки това има нахалството да критикува Президента.Къде си,бай Ставри,да си прибереш питомниците?
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този защо не е в ареста?
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Горанов ли бе? Хаха, аре стига сте ни занимавали с простотии, моля ви се, има някакви граници на безумието дори в сайтове като този.
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Човек дори и добре да живее, умира и друг се ражда, и нека родения помни делата му. " А вие живеете ли добре?
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя също трябваше да е зад решетките, или отстрелян, а вместо това го интервюират в някаква спрела медия. Държава ли!?
25
3
 
19
 
! Отговори
МАГНИТ преди 3 месеца
Време е Боко Тиквата да бъде вкаран в магнита.
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тва само в България може да се случи - крадец, заклеймен от САЩ да няма свян и да се пъне да излезе отново на светло. Вместо да се скрие вдън земя.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да, дрън-дрън. Всичките задкулисно си правите каквото си пожелаете, а някои от вас скоро ще гният и в затвора. И като дрънкате един за друг, само ни държите заети с незначителните ви корумпирани персони. Пълна метла и затвор за всичките - Радев, тоя *** на снимката, Борисов, Нинова, Костадинов и цялата пляда от клоуни, които пълнят главите на населението нонстоп с простотии!
22
3
 
11
 
! Отговори
КОКОРЧО fanbase преди 3 месеца
нема се изненадам ако Баце пробва да го направи финансов министър на местото на бате Аско. Боко си е наглeц от класа
21
2
 
8
 
! Отговори
O, не, това е прекал преди 3 месеца
Време е да кажем категорично на сглобката. Горанов не може да мине през пералнята. Уговорката беше само за Буци и Шиши. Този го махайте! Че да не откачам
20
8
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Абе дали Радев е сурогатна майка или баща не е важно. Важното е че е сурогатен президент, демек не истински или поне не такъв, какъвто би тябвало да бъде - обединител, разсъдителен, диалогичен, помиряващ. А той е антипод на всичко това. Най-неподходящ за тази роля от всичките президенти до сега.