Министърът готов да протестира със земеделците

Кирил Вътев ги разбирал за зелените изисквания и вноса
3 фев 2024 12:17, Петър Бойчев
33
Министърът готов да протестира със земеделците
Снимка БГНЕС

Независимо какво се реши на срещата утре, земеделците ще протестират, заяви министър Кирил Вътев днес.

Фермерите от цялата страна са в протестна готовност, ако правителството не отговори на исканията им. Те са получили покана за среща с премиера и представители на правителството за неделя - 4 февруари, от 15 часа.

"Бих застанал зад техния протест срещу усложненията, които им причиняват зелените изисквания, които ги правят нерентабилни на пазара и срещу намеренията да бъдат конкурирани от дъмпингов внос от трети страни. Не става дума само за Украйна", заяви земеделският министър.

По думите му подкрепата му биха получили и друг вид протести.

"Тези срещу несправедливото разпределение на добавена стойност от цялата агрохранителна верига. В Европа изискванията са почти едни и същи. В голямата си част виждаме, че се предлагат данъчни облекчения за земеделците. Утре ще има окончателен разговор", каза той.

"Българските фермери от няколко години се намират на предела на възможностите за оцеляване, като в много райони вече се наблюдават фалити на земеделски производители, които изпитват затруднения да покрият задълженията си и да обезпечат стопанската година", казват от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
аграр преди 3 месеца
Някви спектакли май ни се разиграват? Сега ли го прозря г-н Тандем това? Леко странно.
20
0
 
2
 
! Отговори
да кажа преди 3 месеца
....че 15 - 20 зърнени олигарси владеят 80 процента от земеделската земя.
19
0
 
5
 
! Отговори
К.Вътев преди 3 месеца
Аз ще се включа към протестите срещу себе си!!
18
0
 
4
 
! Отговори
протестиращ министър преди 3 месеца
На тоя смотан народец не му преля да му разиграват всякакви циркове , протестирането на министър е подаване на оставка , пък после да върви на каквито си иска протести .
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Kaто не можеш да спреш протеста го яхваш!! Кирил Вътев се подстройва под недоволството *срещу него.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами като зелената сделка причинява толкова проблеми, Бг да излезе от нея. Никой не може да наложи нещо насила, ако една страна не го желае и удобрява. Зелената партия е просто партия като всяка друга и ако болшинството не я удобрява, нейните искания няма да са актуални.
15
1
 
3
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 3 месеца
Oой Хитроси .. какъв си ти мазничъкь.. Трябва всички в ПАРЛАМЕНТА да ви заливат всички с животински и човешки отпадъциь' докато се наядете.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не съм чул до сега, министър да протестира с народа.
13
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Вътев винаги е готов да подкрепи фермерите,но накрая рапортува YES на указанията от Посолството.Така беше и когато вдигна забраната за внос на украинско зърно.
12
2
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
" Накарай мързеливеца да работи , за да те научи на "акъл " ! " . С всеки изминал ден вие банкерите , управляващите ни , селяните които уж работите " фермерска " работа, мобилните оператори, съдиите, полицаите , медицинските работници ставате по-брутални и цинични в действията си и заплахите срещу останалите "слоеве от населението" от българите от български произход . Продължавате да погубвате човешки животи от робското ви поведение и откази за лечение на болни. Турците са били по-милостиви.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да отговорят от ЕС: Защо укаинското зърно и продукция не се праща там, където се е пращало преди? И наистина къде е отивала продукцията от Украйна, че сега става проблем? Защо Русия има пазар за много повече селскостопанска продукция, въпреки проблемите и с корабните превози заради блокадата на британските застрахователи, а Украйна няма къде да си пласира стоката? Африка не може да се нахрани с цялото зърно на Украйна.
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Земеделието в България няма нищо общо с ,,земеделие"..Земеделието не е да бучнеш една пръчка в земята.Нужна е план и стратегия.А не пазарлъци.Защото. ,,рибата в морето, а ние тигана слагаме"
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вносът НЕ е само от Украйна> Урзулата и сие сключват договори за свободен внос от Латинска Америка, от Нова Зееландия, което силно подбива цените. От друга страна ЕК е издала дерейктива да се оставяли площи необработени, говореха за 10%, и въобще да се намаляла обработваемата земя. В рзултат на санкциите срешу РФ цените на торовете в света рязко са се повишили. И т. н. Изключително вредна и тъпигьозна политика на хунтата в ЕС !!!!
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Долу сглобката и хамстера.
7
4
 
9
 
! Отговори
Нане преди 3 месеца
След две до три години, ще пълните яко онкологиите, а доктори у колонията почти не останаха.... ===))) продължавайте да сте юророби... Пак гласувайте за тиквата, глиганя, и ония недоразумения пепедебейците...
6
4
 
10
 
! Отговори
Нане преди 3 месеца
Скоро, ще ядете скакалци само ***... Щом гласувате за мърсулка.... Аь ставам македонец.... Или сърбин.... ===))) яжте ядрените отпадъци на укрите и мухите на урсулка....
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя явно е от тези, котио няма да "оцелеят" след ротацията.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Земеделците са крупни производители близки до властта.А не до хората.Цените в България са високи и без конкуренция.Тъкмо заради властта.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Цените се определят от пазара.А не от протести.Има ли конкуренция , има и пазар.Няма ли конкуренция ,значи се намираме в затвор.И управата на затвора определя дажбата и цената.
2
3
 
8
 
! Отговори
Агроном преди 3 месеца
Тази простотия "зелена сделка" ще им изяде главите на западняците . Правителствата им се усетиха и пак отварят печатницата. *** да видим докога ще им стигне хартията.