Божанков: Ако ВСС можеше да се справи с Нотариуса, нямаше да има комисия

Свързани ли са и политици с влиянието в съдебната система?
40
Божанков: Ако ВСС можеше да се справи с Нотариуса, нямаше да има комисия
Снимка: БГНЕС

Ако ВСС и прокуратурата можеха адекватно да се справят със ситуацията, комисията в НС по случая с Нотариуса нямаше да съществува.

Това каза пред БНР депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков и подчерта, че анкетната парламентарна комисия е натоварена с "твърде важна задача".

Депутатът беше категоричен, че комисията в НС може да си свърши работата, ако и "самите органи" искат да помогнат за това.

"Антикорупционният фонд (АКФ) каза, че ще посочат къде могат да бъдат намерени имената. Защото има доклади, предполагаме, и на специалните служби, и на ГДБОП. Най-вероятно в оперативната информация в тези доклади има конкретни имена. Комисията може да провежда закрити заседания, можем да се запознаем с цялата информация. Но ако има абсолютно нежелание от страна на органите, което не искам да допускам към този момента, то ще ни бъде много трудно. Но и това е отговор, ако някой иска да прикрие обективната истина", каза той.

Явор Божанков изтъкна, че има опити от депутати от други парламентарни групи да "удавят в информация" анкетната комисия.

"ИТН поискаха невероятно дълъг списък с хора, които да се явят", посочи Божанков. 

Интересен е въпросът дали са свързани и политици с влиянието в съдебната система, подчерта той и допусна да има замесени имена от високите етажи на властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: ВССЯвор Божанков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Комисия значи колективна безотговорност.
22
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Ренегатът Божанков заложи на куц кон.След като Тръмп спечели,Сглобката се разглабя и проекта ПП се закрива.Про100то обратно в Канада,Божанков на борсата.
21
0
 
0
 
! Отговори
тоти преди 2 месеца
Ако ншкой знае кой какжи ги жърши в съда и прокуратурата ще стана политик..те само говоршт и нищо незнаят каде кво става
20
0
 
0
 
! Отговори
нн преди 2 месеца
Който е гръмнал "Нотариуса" не го е направил случайно. Най-вероятно е целял по някакъв начин най после да започне развързване на възела адвокати, съдии и политици. Ако това стане, изгонят адвокати, съдии и политици и ги тикнат там където им е мястото ще е голяма работа.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Тъпите страдат! /// Охааа ..Те ще са в първият вагон.
18
0
 
1
 
! Отговори
При толкова преди 2 месеца
Много организации за справяне, как е дишал Божанов. Лицемерие.
17
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
комисии затова се създават да се губи време и да се заметат доказателстватапри този състав на нс нищо няма да излезе затова нови избори с нови лицавръщаите имотите на окрадените хора докато има още живи
16
2
 
1
 
! Отговори
Тъпите страдат! преди 2 месеца
До Анонимен_ Пак ще има народен съд! И председател ще е г-н Пеевски. Заедно с Деси Атанасова и Паси, ще въздадат справедливост!
15
1
 
5
 
! Отговори
Мис Бони : преди 2 месеца
"Кити Божанков е голяма сладуранка! Нямам търпение да въведем Истанбулската конвенция и да сключим граждански брак с Кити! А после ще си осиновим Изи Митев :) :) "
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 5 То затова някога се е стигнало до Народния съд, защото са били навързани като свински черва и с меки подходи нищо не можело да се промени. Пък и всеки от съдените е имал огромна опашка като кометите от безобразия, долни прояви, престъпления, кражби и т.н. ... поддържан и прикриван от другите като него. Точно същото е сега и в правосъдната ни система, пък и в държавното управление. Там една мафия се считат за недосегаеми и си правят каквото си искат.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВСС се състои от същите сервилни и удобни личности, избрани и сложени там от управниците (предимно Тиквата), за да им угаждат и служат. Точно същото става и с КС - и там набутват сега подобни сервилни личности, на базата на същите критерии, за да имат превес и да взимат поръчани им от властта решения. Всичко това беше до някъде задкулисно, правили са си срещи с обещания за вярност, преди да ги сложат на длъжност, а сега с промените в конституцията вече това стана законна практика. Затова е така.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Далай Лама A ми давай, какво чакаш? И без това от злоба не можеш да продължаваш да живееш. Защо се мъчиш?
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом Д.Атанасова стана конституционен съдия, какво се чудят всички. Аргумента беше, че била дълги години в НС и мн. е подходяща, да се смееш ли да плачеш ли. Навсякъде цари пълна не компетенция и анархия.
10
2
 
17
 
! Отговори
Далай Лама преди 2 месеца
Погледнете го, бе ! Погледнете едно рядко л.ай.ненце как се кипри на най-представителната трибуна и какниже простотиите си ! Как да не се гръмнеш като си приел да те управлява такова природно недоразумение ??? Бая народ требе да се гръмне , май !
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И БОЖАНКОТО ДА РЕЧЕ НЯКОЯ НОВА ГЛУУУППООСТ, ЧЕ ДА Е ПО-ШАРЕНА КАРТИНАТА В ДОЛИНАТА!!...
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
10 Колко депутати има ПП? Колко ДБ? И то с манипулиран машинен вот. Не ставай патетичен.
7
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Службите са пробити и служат на руските интереси. Президента е путинист. От което следва, че трябва да се проведе "основно почистване" в тези институции." - Това го слушаме от 2017-та. И пак гласуваха за него. Или искаш да правиш чистки, против народната воля?
6
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 2 месеца
Верният отговор е не искат и не им позволяват.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българските магистрати са некомпетентни и корумпирани. Възпитаници на съветската правна школа. Някои от тях говорят с изявен руски акцент, а главния съдия на републиката е рускиня. Баща й преподаваше право в СУ на руски език?! Службите са пробити и служат на руските интереси. Президента е путинист. От което следва, че трябва да се проведе "основно почистване" в тези институции. Това ще се отрази благоприятно на МВР и на цялата държава.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мамин убав,ако не ти знаем потеклото да ти повярваме че ще свършиш нещо читаво в борбата със зависимостите,корупцията и кражбите в тая държавичка!