Николай Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер

Обновена: 20 фев 2024 18:05 | 20 фев 2024 18:00, Анисия Иванова
107
Николай Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер
Снимка: БГНЕС

След ротацията се виждам като вицепремиер, оттам нататък ще видим - предстоят преговори, каза премиерът Николай Денков пред журналисти след откриването на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“.

Имам доверие на Мария Габриел, тя е човек, който има тези европейски ценности, които аз споделям, имаме общи цели. Политическата среда е доста трудна, всеки от нас трябва да се справя с това, че имаме много сложна конструкция, която трябва да взема решения, посочи още Николай Денков. Мария Габриел е в чужбина, очаквам като се върне да даде знак, когато е готова, да проведем разговорите, добави той.

„За да можем да се справим, трябва всеки път много коректно да се гледа кое решение зависи от парламента, кое от правителството, кое е свързано с регулатори. Това, което много често виждаме, е смесване на тези различни функции и възможности и оттам търсене на решения често по не най-правилния начин“, посочи Николай Денков.

Решенията се вземат в Народното събрание и в Министерския съвет, припомни той. „Това, че президентството вероятно има някакви аспирации към вземането на решения, е проблем на президентството. Има си Конституция, има си разделение на властите. Това, което често виждаме, е желание да се атакуват институции, които си изпълняват задълженията така, както са записани в Конституцията и законите“, каза Николай Денков, цитиран от БТА.

За идеята за сливане на Националната агенция по приходите и Агенция „Митници“, премиерът коментира, че това е практика, която се използва в други държави. „От една страна по-ясно се структурират връзките между двете приходни агенции, така че могат да с координират дейностите. От втора страна това ще намали административната тежест, защото за бизнеса това означава, че ще имат едно единствено гише, с което ще контактуват. От трета страна, за всеки, който контролира приходите, ще бъде по-лесно да вижда всичко на едно. Има своята логика, имам доверие на финансовия министър, че щом е решил, това ще има своите положителни резултати“, каза Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
аноним преди 2 месеца
Ники много искал да пътува!!!!-Пази боже,сляпо да прогледа!
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След ротацията те виждам като келнер в ресторант, където ти е мястото.
89
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Колко е актуален разказът на Алеко "Пази Боже сляпо да прогледа".Денков беше учен и министър на образованието.Изкара 8 мес. като премиер и забрави за наука и образование.Иска държавен самолет и пътешествия.
88
1
 
6
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 месеца
С Денка ще правим ротация в централния софийски! На четни дати аз ще съм и мъж, на нечетни дати - тя ще ми е жена, хехе!
87
1
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Оставка и нови избори оставка и нови избори оставка и нови избори
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вицепремиер и министър на външните работи. Габи ще се задоволи с поста министър-председател (което й е много и без друго). Да не стане по-зле...!
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Става за помощник на бай Ставри.
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уж академик,световен учен,много обичал научната работа, пък се виждал като вицепремиер? Нещо май му се услади във властта..
83
0
 
6
 
! Отговори
Ама преди 2 месеца
как са се подредили... като за разстрел! :)
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Кой да предположиИ аз това се чудя. Просто станаха за смях. Сега Ники и Габриел се надпреварват кой да пътува повече в чужбина. Не се спират. Единият лети в една посока, другият в друга. Голяма конкуренция. Без коефициент на полезно действие.
81
1
 
22
 
! Отговори
ДЕНКО-ОГЛУ ЗАВИНАГИ преди 2 месеца
ЩЕ го ЗАПОМНИМ С НАРЯЗВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА > друго не е направил
80
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как може цялата власт да се снима пред един тунел??? пълна излагация
79
1
 
14
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 месеца
До АнонименСеки докопал се до титлата "академик" е толкова гладен и нагъл, както и недооценен, разбира се;)))
78
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ники Сапунерката много нагъл! Не става за директор на водопад, ама все на висши държавни постове иска да седне. Много си е повярвал завалията, ха ха ха
77
0
 
17
 
! Отговори
Някой си преди 2 месеца
Така като гледам според " Излизанията" си за в " бъдеще", се " каните", да ни Клатите още 100 години другарю Денков? И мисля че не греша! На това вашето Нахалство в " перспектива", аз лично му казвам, " Демократичен Комунизъм"!!!-:( Ще видим още колко ще ви Изтрае Българското Реално Общество! А не Вие което " представят", Политическите Превратаджии!!!Нови Избори,са най Коректното което можете да предложите!!! Друго Не следва в Близко бъдеще!!!!!
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама как ще се сменя властта без избори? Това демократично ли е? Къде в демократичните държави сменят така премиерите без избори? Навсякъде първо правят избори и чак след това сменят управляващите. Такъв нацизъм няма никъде, само в Украйна и Чалгария.
75
4
 
0
 
! Отговори
До предния преди 2 месеца
Ами шведите, кой друг!
74
0
 
14
 
! Отговори
Гоз преди 2 месеца
Взе да му се привижда, че ще живее вечно...
73
2
 
22
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
ДЕНКОВ КАЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЙ ГЛАСУВА ЗА ТОЗИ ЧОВЕК ДА ПРЕДСТАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз искам да ва виждам като никакви.