Борисов за преговорите, Тагарев, дружбата с ДПС и кашоните с бутилки

Трудно е да върна партията назад, призна лидерът на ГЕРБ
Обновена: 20 мар 2024 09:17 | 20 мар 2024 09:17, Петър Бойчев
208
Борисов за преговорите, Тагарев, дружбата с ДПС и кашоните с бутилки
Снимка БГНЕС

Трудно е вече да върна партията назад, призна на извънреден брифинг на ГЕРБ лидерът Бойко Борисов.

Бяхме готови да ротираме само премиер и вицепремиер, за срок на служибте не се договорихме, защото твърдя, че в момента те са изключително добре интегрирани от нашите партньори. Твърдя го, защото го зная от тях. И казах лично на Атанасов, че ако това е препъни камък, лично аз ще се съглася, обясни Борисов.

Спорът беше единствено за министър Тодор Тагарев. А за енергетиката те приеха Жечо Станков, с условие Румен Радев да стане шеф на БЕХ, допълни той. Не мога да зачеркна тези 9 месеца, не мога да си позволя епитет. Как на Василев му се отрони това от устата - той стоеше в кабинета ми, дори като ме нямаше, за да правим бюджета. При положение, че ние знаем от тях самите, че много желаят да са министри.

Какво да ви кажа - много трудно е вече да накарам партията да се върне назад. Този преговорен екип беше направен, за да се случат нещата, а не да ги бламират, обясни Борисов. Затова вчера направихме същото, което Денков направи без да ни пита - даде оставка. Вчера отстъпихме от понеделник, не вкарваме днес точката, може да бъде разпределена и в петък, ето ви 7 дни. Кое ги накара вчера да покажат истинското си лице, попита Борисов. И допълни - кое ги накара да говорят за отговорност, като 11 от 19 министри застанаха за тях.

Разбрах за кашони напитки, които са отишли вчера, защото те и централата си продадоха, за да ползват чужди, предоставяме им тази на ГЕРБ.

Тези еквилибристики, които се правят в момента, са да вдигаме данъците. И вместо Василев да каже - това е тежко и сложно, няма как да държи държавата, той излиза с епитети. С кое го обидихме -  че му дадохме 100% властта в данъчните, митниците, и мълчаливо подкрепяхме всичко, допълни Борисов.

На тези лъжи и спекулации трябва да бъде сложен край. Не искам да коментирам дружбата на ПП с ДПС, но тя е много по-голяма от тази на ГЕРБ,  защото ние воюваме в смесените региони, обясни лидерът. И напомни, че постигането на конституционно мнозинство без ДПС било невъзможно. И когато колежките ми се обадиха, че те искат да впишем само "Възраждане" като забрана, им казах, че не може да подкрепим това, защото имаме забрана на конгреса, каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
1
 
! Отговори
чакаме отчета на преди 1 месец
за 9те месеца на господин Бойко Борисов - председателят на Външната Комисия на Република България? къде/ как/ какво/ защо е свършил за да защитава Народа?
164
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
от самото начало през всичките години тиквата управлява съвместно с дпс а дойде на власт с обещанието че ще ги вкарва в затвора за тези които не помнят.
163
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой е най големия мафиот в България ? Като си отговорите на тоя въпрос ще разберете дали да му вярвате
162
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов защо не ни разкаже истината как и Защо? посрой тръбата на Путин за 3 милиарда сега в Украйна избиват невини хора и деца
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов за пореден път доказа че с него договорки и договори не трябва да се правят показа че не го интересуват реформи и развитието на държавата а да си консумира власт за лична изгода Взриви държавата с лъжи манипулации и изнудване но вече няма Кой да му вярва
160
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цели 9 месеца Борисов бе председател на комисията по външна политика. Не се чу, нито се видя да прояви някаква активност. Не го и каниха отвън, защото го знаят отдавна що за екземпляр е.
159
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
мястото на подземния бос Буда е в панделата!
158
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
някой да е чувал думата Шенген по боково време?....
157
5
 
0
 
! Отговори
До 1111 преди 1 месец
това е резултата от доброто управление след отварянето на границите след руския режим
156
0
 
4
 
! Отговори
До Ле ле, преди 1 месец
за толкова години управление имаме разбито селско стопанство, скапани пътища(но пък скъпи), разбита и корумпирана съдебна система, държавата е по-добре от времето на руския режим, но на фона на други, които бяха по-бедни от нас, БЯХА (пример Румъния)
155
14
 
5
 
! Отговори
Ле ле, преди 1 месец
Какви лъжи само се леят из форума! Никога България не е била така добре и приемана отвън, както при управлението на Борисов! Какво се случи след като Радев размаха юмрук, Отровните разнасяха ковчези и Шарлатаните обсебиха властта, всеки българин го чувства на гърба си !
154
1
 
5
 
! Отговори
1111 преди 1 месец
До Анонимен......"За 12 г. той намали България с 800 000 души."....Преди 35 години бяхме около 9 милиона , днес сме почти 6,5 милиона , Боко е "прогонил" 0.8 милина , останалите 1.7 милиона напуснали държавата много удобно ги премълчаваме и не ги слагаме в сметката ...те очевидно са напуснали от прекалено и вече непоносимо щастие осигурено им от комунистическите управления преди и след боко.
153
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 12 г. той намали България с 800 000 души.
152
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мафията срещу шарлатаните - два на нула за корупциятата!
151
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мафията срещу шарлатаните - два на нула за корупцията.
150
3
 
22
 
! Отговори
МУРЗИЛКА преди 1 месец
Какво е правил ББ в МС 12 г.никой не знае,защото при мафията има омерта.Дори в регулаторите,за които сега се шуми бяха тихо назначавани наши хора.И понеже няма как да изтече информация при него всичко било наред.Къде са ти американските самолети-разписаха с Каракачанов,прибраха комисионните,погалиха ББ по главата-ама визите не падат.Само когато се изфука,че пътувал с Пенев за мач на Реал с правителствения самолет-тогава разбрахме какво е правил.Съсипва страната,но да стане на неговото.
149
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До НякойАко цената е, да измира масово населението, за да управляват ББ и ЦЦ, не, благодаря, няма нужда, говоря за предишното им управление!
148
1
 
16
 
! Отговори
Мара преди 1 месец
Както винаги ББ е по-чист и от ангел небесен и винаги, ама винаги друг му пречи на всеотдайните, чисти и напълно безкористни мисли и дайствия в полза роду. Сега не може да спре нито ГЕРБ, нито Габриел. Горкият неразбран ББ!
147
0
 
15
 
! Отговори
Борисов: преди 1 месец
"Те са невъзпитани. Кирил Петков чупи шишета на масата." Хахахахахахахахахахаааааааааааа Туш!
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ... Какво точно те дразни в думата "народ"? Не виждам какво.