Николай Денков се помоли на ГЕРБ: Нека подпишем споразумението

Ще хвърлите ли държавата в хаос, запита той
24 мар 2024 20:10, Нели Христова
1057
Николай Денков се помоли на ГЕРБ: Нека подпишем споразумението
Снимка: БГНЕС

Аз спазих обещанието си и подадох оставка на 6 март. Преговорите показаха, че нямаме съгласие за смяна на министри. Съгласно договорката ни трябва само от и Мария Габриел да сменим позициите си. Обръщам се към ръководството на ГЕРБ и им напомням към даденото преди девет месеца обещание. Да спазят дадената дума, да подпишат споразумението и да гласуваме правителство с премиер Мария Габриел и без смяна на министри.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в обръщение към нацията. То е в отговор на думите на Мария Габриел от по-рано през деня. Тя заяви, че ГЕРБ ще се оттегрят от преговорите и няма да подкрепят втория мандат.

Денков настоя Мария Габриел да е премиер, а министрите да не се сменят.

"Успоредно с това, в хода на преговорите изработихме споразумение за реформите в съдебната система, регулаторите и службите. То беше публикувано, и ние сме готови да го подпишем. Обръщам се към ГЕРБ-СДС и напомням за даденото преди 9 месеца обещание. Вместо да хвърлят държавата в хаос, нека спазят дадената дума - да подпишем споразумението, и да гласуваме правителство с министър-председател и външен Мария Габриел без да променяме състава на МС. Колеги от ГЕРБ-СДС, Ваше е решението. Ще се отметнете ли от даденото преди 9 месеца обещание, ще се откажете ли от споразумението за реформи, ще хвърлите ли държавата в пореден цикъл от избори", попита премиерът в оставка. Единственото, което се очаква от Вас днес, е да спазите думата си и да изпълните своя дълг към хората и България", завърши Денков.          

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1057
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
866
3
 
35
 
! Отговори
ХоХо преди 2 месеца
Съпунджията Денков се бил помолил ! ? ! ? ! Да , ама НЕ. А къде са онези двама хАрвадски Де Били, генералчето от ДС и цялата им п***смина ?
865
3
 
39
 
! Отговори
Вие сте на ход преди 2 месеца
Вие сте на ход, другарю Денков!Вие и цялата пасмина от онези, които представлявате!Вие сте на ход да се ометете и никога, никога повече да не се връщате!Вие сте тези, които отхвърлихте държавата, показахте и доказахте, че не можете да бъдете начело и да управлявате! Нужни са млади, умни, образовани, НЕкорумпирани, интелигентни, честни, ..българи, които да милеят за България! Но е нужен и един обединен, подкрепящ, трезво мислещ, смелнарод! Който да знае какво иска и да си го извоюва!
864
4
 
18
 
! Отговори
Eдин Българин отново преди 2 месеца
Има ли молба в обръщението-призив на Денков към ГЕРБ-СДС? Няма молба!
863
2
 
16
 
! Отговори
Зайко преди 2 месеца
Сигурно е теглило кредит *** гов.но-драпа си за заплатата мишока нефелен
862
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Дони да, играта свърши, но те още се надяват, като мухи.
861
1
 
11
 
! Отговори
Уууууу преди 2 месеца
Boклyциии, чибa, washта мamaa!
860
6
 
32
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
Нахалство от страна ПП и ДБ! Народът е казал -"Пусни го под кревата, да ти качи на кревата".Тук е голямата грешка, че ГЕРБ им позволи тези аматьори да приядат с власт. Но...."лаком г.з, кръв с.ре". Жалки политици!
859
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Такъв резил за тоя дето се пише академик. Може да е академик, но на сапунките. Грешно те е хлъзнал по динена *** Найо.Няма такъв жалик премиер, такова безгръбначно, толкова властолюбиво но некадърно същество.
858
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 870Ми той ще пътува - извън властта и извън парламента къ на май...та си.
857
3
 
35
 
! Отговори
Стоедин преди 2 месеца
Лоша работа Денков, сгафихте много. Със злоба и подигравки, ще повторя - няма как да стане. Не забравяйте, че имате по-малко гласове на изборите от ГЕРБ. ПО-МАЛКО. Мисля, че сгафихте. Сърдете се най-вече на вас.
856
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Леле, колко е жалък този плъшок Ники, дето иска да пътува, пък той ще потъва.
855
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Благовеста, ти си откачила маааа! Баш от човек като Денков ли някой може да се комплексира? Мауаххахахаха...за Карлуково си, кукло!
854
12
 
6
 
! Отговори
Благовеста преди 2 месеца
До 877. Само комплексарите обиждат другите хора! Обидите са признак, че нямаш истински аргументи! Днес е Благовещение! Бъдете добри, за да ви се върне добро! Злобата ще ви погуби!
853
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Истината- Петков и Василев, какви са? Отдадени на обществото? Без его?
852
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков, ако оня Облещения не беше си отворил истеричната уста и не беше казал че Марийчето е красивото лице на мафията, сега щяхте да сте в сглобка. Сърди се на Облещения, евроджендерунгел такъв.
851
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До"В качеството си на какъв това мекотело се появява в "ИЗВЪНРЕДНО ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ НАЦИЯТА" по Българската национална телевизия,издържана от нашите данъци" - по закон БНТ не могат да му откажат изявление. Като министър председател има това право. Друг въпрос е дали това е оправдано в този случай. И ти да си шеф на БНТ не можеш да му го откажеш
850
12
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Борисов е нарцистичен егоцентрик. Трудно се преговаря и работи с него. Той постоянно изтъква себе си и фалшивите си "успехи", а всъщност не прави нищо. Не се колебае на използва хората като Габриел за собствените си цели, а също и да срине държавата, когато не стане така както той иска!
849
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Парадокс Бг- така е, но бъркаш Денков. С какво се справи като премиер? Изброй 3 неща. Защото аз ще ти кажа с нищо. Нито се оправи със зърнопроизводителите, нито със ситуацията в енергетиката, нито удържа бюджета - нищо. Здравеопазването, там просто жертваха единственият си смислен министър. Знам, че има 100000 оправдания. Но няма нищо свършено. Това, с което се гордеят е просто лаишко - конституцията, най-неграмотният правен акт в историята на България.
848
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Горкия, вчера едвам не се разрева като даваше изявлението си.
847
2
 
16
 
! Отговори
Долу Шенген! преди 2 месеца
Съд за Денков, който напълни България с бежанци!Долу Шенген!