Кирил Петков: Връщаме празна папка, Борисов много умело използва езика на силата

Той затвърди, че изборите задължително трябва да са 2 в 1
Обновена: 27 мар 2024 13:22 | 27 мар 2024 08:42, Нели Христова
403
Кирил Петков: Връщаме празна папка, Борисов много умело използва езика на силата
Снимка: БГНЕС

Предполагам целият отбор ще отиде при президента. Денков ще вземе папката и ще я върне празна. Това, което се видя е, че поредният ни опит да си спазим уговорката беше отхвърлен от ГЕРБ. Ние се опитахме да покаем какво е да си си спазваш думата и да има  чувство за дълг, каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по bTV.

По думите му те са получили поредната щуротия от 7 страници от ГЕРБ за управление. Те показаха, че не могат да си спазват обещанията, поясни Петков. Те искали едни неща, а ГЕРБ - други

"Ние казахме добре, като няма съгласие да се върнем в оригиналната уговорка, защото знаем, че ще се отзовем в същата ситуация и няма смисъл от нови избори, за които ще се похарчат много пари", разказа Петков.

Според него Борисов много умело използва езика на силата и поясни - говоря за политическа сила, не физическа.

"Например те искаха комисия за нотариуса, като се разбра, че ще се ходи на избори, я блокираха. ГЕРБ и ДПС трябва да се явят заедно на изборите, ако са честни.  Имат такава отлична координация заедно", каза Петков.

"Над 100 пъти съм ходил при Борисов. Само веднъж не е канил Пеевски вътре. Те си взимаха решенията заедно. Ние с "Демократична България" заедно. Те са едно цяло", категоричен бе той.

И затвърди, че изборите задължително трябва да са 2 в 1.

"Абсолютно верен е разказът, че искаме друг министър на вътрешните работи. Но им казахме, че ако толкова много държите на Калин Стоянов, ние сме готови да ги запазим. Предпочитам Румяна Бъчварова пред Калин Стоянов", каза Петков.

Според него ГЕРБ-СДС наистина много държат на Калин Стоянов.

"Той ни беше подаден от Мария Габриел. Приехме го, защото смятахме, че е безпартиен. Разбрах, че нещата са различни, когато смени 18 директори на ОД МВР без да го съгласува с правителство. И никой не ни се обади от ГЕРБ, за да ни пита за това. Тогава разбрах, че той ги е съгласувал с ГЕРБ и ДПС. Той се справи нелошо за Шенген, направи някои добри неща", призна Петков.

Той е разочарован от Мария Габриел, защото не е успяла да издържи на партийния натиск.

"Тя бе натисната да вкара нови имена в папката с министри, които не бяха съгласувани. ГЕРБ и ДПС желаят България да бъде същата както по времето на тяхното управление. Това е светът, в който те се чувстват комфортно и имат контрол. Ако ние сме първа политическа сила, ако хората ни дадат възможността да продължим нашата реформа, те ще се съобразят… Те не са лоши хора, но ги и е страх от миналото", заяви Петков и добави, че иска да имаме система, която да не позволява на политиците да правят незаконни неща.

Той заяви, че Борисов е направил една лоша сделка за ГЕРБ преди девет месеца и не можеше да я удържи.

"Той през цялото време искаше да предоговори тази сделка за 18 месеца. През цялото време си спазвахме думата. Няма как да сме партньори с хора, които непрекъснато си сменят основните позиции", каза Петков и подчерта, че ПП-ДБ няма да управляват с никой, който не е готов да реализира реформите в службите и регулаторите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тва двуЕленно стадо и размахът на ръцете си които постоянно приемат формата на рога, да се омита и с баклавите и с гелираната си тиква дет да го око не види, защотото нещо хората от крайдунавска България се присмива на СандоДъгъдъкащия известен като българската тв хиена, който въведе Крахтил като Джонтра Волта, та рибари казват че неее нее никакъв Волта, си тия две Елени На Кольо Чаушесков прилича. И под сурдинка споделият крийте го-иде 26 декември
269
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нито глас за ППДБ.
268
4
 
6
 
! Отговори
Независим преди 1 месец
До 271...Имате ли образование без да се засягате. Интересно виждане, ако изпозлваме същата абсурдна логика, която тръврдите, че ПП са притиснали 11 министри (повечето от които предложени и подкрепени едиснтвено от ГЕРБ) може да кажем, че Герб са притиснали последните 9 месеца всички от ПП съдейки по думите на Баце, сменящ си мнението три пъти за един ден и то единствено от политически съображения. В крайна сметка, фактите са факти, колкото и да са зле ПП, те наистина се съгласиха с ГЕРБна финала
267
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всияки части на сглобката, включително пантите от ДПС, са кръвожадни военолюбци. Всички са убиващи държавата ни. ВСИЧКИ!
266
3
 
8
 
! Отговори
Независим преди 1 месец
До Гледна точка...изказването ви, детето ми в осми клас, подчерта, че е нелепо, визирайки, че една голяма част от хората, вместо да четат и пресеят истината, говорят, кой какво им е казал или какво са чули от съседа, телевизията или телефона. Не подкрепям никого, но наистина ми писна да слушам от зависими от партии хора, страхуващи се за напред, коментари без никакви смислени и достоверни аргументи. Наистина се надявам и вярвам, че тази маса от хора, има доблеста да поглендат децата си в очите.
265
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
най-доброто което ще направите е не само да върнете папката, но и да се изчупите по скоро от политическия хоризонт. също, да престанете да ни излагате и в чужбина. никой не ви е опълномощил да прожевдате политически разговори с европейските и др. партнъори.
264
4
 
25
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
Стига с тия реформи бе, олигоффрен! Няма никакви гаранции, че като са записани и подписани на хартия, ще се случат както трябва. Пътят към ада е постлан с добри намерения. Видяхме и един куп ваши "реформи" досега, които се оказаха пълни безумия.
263
3
 
22
 
! Отговори
Иван Младенов преди 1 месец
Тези шарлатани си направиха промени в конституцията, които висят в Конституциония съд, но въпреки това докато не се изберат нови депутати, ще продължават да излъчват простотиите си и да ни тровят живота. Тези провалени хора т.е. нехора ( поред тяхната същност и политическо проявление ), ще приемат закони ....Боже, опази! Кирчо Остап Бендеров, знае ли, че според Хартата за човешките права:" Всеки народ има право и на БУНТ!" БУНТ, Кирчо Татин, Бунт!
262
4
 
22
 
! Отговори
Джипко Бибитков преди 1 месец
Пералните "ППДБ" ги изпозвам еднократно, на къса, 9 месечна програма и след това ги пращам за претопяване.
261
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така просташкиможеш да врещиш и безобразно да ръкомахаш само на елените, пред Елените в Еленския балкан. годбаджорос
260
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде сега бегом към психото. Спешно освидетелстване е нужно.
259
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До КСД потекоха вкупом??? Кирлюхата е ефтиният, но огромен цирей бърху гърба на ГЕРБ. Изтискаха го.
258
1
 
14
 
! Отговори
КСД потекоха вкупом преди 1 месец
Незабравим ше бъде споменът от речта киречо. Широкомащабните му 3D ръкокулации, ТКЗСарски разкопчаното му по народному сако на едно копче,Пяната от устата като кон победил в кошията на Тодоров ден и Бързината на изговаряните букви позволяваща всек да си състави каквото мнение следва след толкоз плодоносна катализаторна реч за бъдещето за което той дефаккто е готов.Има сако на едно копче, едно гражданство (върнато),една селяндурщина,изблещеност до изтискване на течовете от КСД ушнаКалСополиДиярия
257
13
 
5
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
Моето виждане(не че някой се интересува от виждането ми.)е,че ГЕРБ не трябва да се връща във властта,те са толкова корумпирани и мощенци,че въОбще не трябва и в НС да следят.А пък тези двамата Твикса (2 шок пръчки), ама за "*** за зеле не стават" за управление на България.И двете коалиции вън от управлението на България.
256
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кико Т.ъпото ми стана по-противен и от Боко Тиквата, и как криви муцката като дума
255
6
 
2
 
! Отговори
художника преди 1 месец
Като гледам тука, мнозина обичат да ги таковат с 200. Както се казва " Такован нещастен нема".
254
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо си спазвал думата. А забрави ли, че щеше да се бориш с ГЕРБ, а не да управляваш заедно с тях? Ако наистина бяхте удържали на думата си и избиратели като мен щяха да започнат да гласуват за вас. Бях толкова доволен от избора си "не подкрепям никого", след като разбрах, че ще се коалирате с ГЕРБ. Загубихте може би завинаги възможността такива като мен да пуснат гласа си за вас. На евроизборите ще гласувам за Възраждане, за да има кой да лае в Европарламента, а на парламентарните - за никого!
253
4
 
25
 
! Отговори
Стига сте ревали! преди 1 месец
От думите на Кирил Петков, Атанас Атанасов и Николай Денков се установи, че ръководството на ПП-ДБ е задължило 11 министри да излъжат, че не са се съгласили да бъдат министри в правителство с премиер Габриел! Това обяснява всичко! Повече думи са излишни!
252
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Туй шашавото,баща му да го взема под мишница и да изчезват двамата в Канада.Майка му горката,къв срам бере и с двата умствени инвалида ?
251
0
 
20
 
! Отговори
Маг Минчо преди 1 месец
Смешно момче,младо,още зелено! Започвай курса по сладкарство и хлебарство, че жена ти няма да чака! 3 деца имаш,хващай се работа, за политика се видя,че не ставаш..