Василев: Моделът на ГЕРБ е моделът на Латинска Америка

Изборите през юни са изключително важни за всички българи
30 мар 2024 16:40, Александър Попов
147
Василев: Моделът на ГЕРБ е моделът на Латинска Америка
Снимка: БГНЕС

Асен Василев, съпредседател на ПП и финансов министър в оставка, представи постигнатото в икономиката по време на по време на Отчетно-изборното събрание на "Продължаваме Промяната".

Икономическият модел, който ГЕРБ развива, е моделът на Латинска Америка. За три години ние всъщност успяхме да върнем нещата и неравенството да падне, обяви Василев. По думите му всичко това се е постигнало не с увеличаване на данъците,  а с насочване на обществения ресурс към най-бедните.  Ако искате България да стане латиноамериканска държава – гласувайте за ГЕРБ и им дайте властта, каза той.

Две години водим битки, за да се въведе минимално заплащане за медицинските сестри и лекари в болниците и знаете ли кой се противопоставя -  шефовете, отбеляза Василев и добави, че има ръководители на болници, които получават заплати от 50-60 хиляди лева на месец. Постигнатото е малка стъпка в посока на развитието на европейско здравеопазване, голямото предстои и то е свързано с отношението към пациентите, външния вид на болниците и отношението в колективите, посочи той.

Василев призова опонентите на ПП-ДБ в политиката да седнат заедно, за да бъде постигнато европейско здравеопазване.

Василев отчете още, че първата магистрална отсечка в Северозападна България вече е факт и започва строителството на последния участък на магистрала "Струма", през Кресна. Имаме пет магистрали в строеж, такова нещо страната не е виждала, заяви той.

Бюджетът на Българската армия е над 4 млрд. лв. , като такива инвестиции не е имало от края на комунизма, посочи финансовият министър в оставка. Асен Василев коментира инвестициите, свързани с енергетиката, газовата инфраструктура, подаденото заявление за изграждане на ВЕЦ на Дунав.

Всичко това успяхме да постигнем с дефицит под три процента, посочи той.

Той заяви, че изборите през юни са изключително важни за всички български граждани.

За да мръднем оттук, от двете трети покупателна способност спрямо тази на средния европеец, трябва да се случи една коренна промяна в българското общество – трябва да имаме честен мач, не предварително уговорен, разясни Василев. Трябва, когато се обяви конкурс, независимо за какво, да не е предварително уговорен и да се знае кой ще спечели, отбеляза той. Следващите 10 процента наваксване в икономическото развитие ще са свързани с това ние да можем да направим държавата да има честни конкурси и да няма предварително уговорени дузпи, ей това ГЕРБ и ДПС не могат и не искат да допуснат и затова отиваме на избори, за да решим дали искаме европейско развитие и честни конкурси. Ако искаме европейско развитие и честни конкурси изборът е ясен, заяви Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: Асен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
14
 
! Отговори
Майорс преди 2 месеца
Асенчо вие работите по латиноамерикански след като спечелихте с машините на Мадуро , тефлите големи заеми , за 9 дни изхарчихте 9 млд ле , взехте от ФЕС 5,4 млд лв, отворихте дупка в нюджета на НОИ от 10 млд лв! И май трябва да ти се припомни записа че "трябва да овладеем службите и цялата власт е страната"! Това ли ви е управлението?
73
2
 
11
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 месеца
С ВЕЦ на Дунав изби рибата.Да се консултира с Жан Виденов.С финансов хазард не се излиза но добро.
72
3
 
15
 
! Отговори
Резидент разединител преди 2 месеца
Извинявай Асене, ама преди 3 години парите доста повече ни стигаха. И имахме излишък всяка година. Тази със шмекерство сме на 3% дефицит, но е доста по-голям. На приятеля ти Спецов подчинените се чудят за какво да се заядат и тероризират малкия и средния бизнес, защото нямате събираемост и само факта, че банките не дигнаха лихвените нива колкото БНБ спасява страната от тотален хаос и необслужени кредити. Преди 3 години с 900лв си купувах повече отколкото сега с 1300. Вие сте жалки неможачи.
71
1
 
10
 
! Отговори
Врачанин преди 2 месеца
Данъците във Враца жилища и смет са със 80 % по високи. Предполагам че и в други градове е така.
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВАСИЛЕВ я пусни онзи запис на РУДИ Гела там има ясни указания как превземате държавата от твоите уста и от Киро ЛЪЖЦИ РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ВАС
69
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Братя българи, да направим така на предстоящите избори, че тези аматьори от ПП и ДБ да не се докоснат до управлението на България. Стига експерименти, а за Кокорчо съд за нанесени щети за милиарди.
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И ДА ВАСИЛЕВ ИСКАМ РАЗВИТИЕ НА ДЪПЖАВАТА ИСКАМ СПОКОЙСТВИЕ ИСКАМ НИСКА ИНФЛАЦИЯ ИСКАМ ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИЦИ КОИТО РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ ВИЕ ДЕТО ВИ НАСТАНИ БОЖКОВИТЕ В УПРОВЛЕНИЕТО ВЪН
67
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 54 ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ 54 КАК МОЖЕ ДА ЗАБЛУЖДАВАТЕ РОЗБИРОМ ВАСИЛЕВ ДА ЛЪЖЕ ДОБРЕ НО ТАКИВА КАТО ВАС ДА МУ ВЯРВАТ НАПРАВО СЪМ В ПОТРЕС С МАДУРОВКИТЕ МАШИНИ ВЕРНО СМЕ ВЕНЕЦУЕЛСКА ДЪРЖАВА ПРИ ГЕРБ ИМАШЕ НИСКА ИНФЛАЦИЯ ПАРИТЕ ИМАХА СТОЙНОСТ ЕВРОПА ДАВАШЕ ПАРИ СПОКОЙСТВИЕ Е А ОТ 3 ГОД КАКВО Е 54
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този човек дали е добре със здравето Разследване съд затвор
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До вчера ППДБ изпираха ГЕРБ
64
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
този е измамвал съдружниците си от фирмите в които има участие,от Козяк ни го нататрузиха за финансов министър
63
1
 
16
 
! Отговори
?!? преди 2 месеца
Четете добре тоя човек ви ги говори тия работи щот си вярва и защото иска вие да му вярвате. Четете сега добре и като дойде ред да гласувате тоя да го пращате при Алиса в страната на чудесата. От където дойде.
62
1
 
11
 
! Отговори
до 59 преди 2 месеца
Ами то истинския капитализъм май си е робовладелски строй, но индустриализиран.Или феодализъм, но с телефони и коли.Както ви е удобно.
61
2
 
23
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Крадец, мошеник и бъдещ затворник.Това е Кокорестият
60
1
 
9
 
! Отговори
Anonymous H преди 2 месеца
A MODELA na -KIRCHO LAJECA,ASEN KRADECA I ALHIMIKA e MODELA na ITALIANSKATA MAFIA!!
59
1
 
11
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
С милярд ще му построят пирамида в мексико като на бог кукулкан
58
1
 
16
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Асенко с милярд ще живее като принцеса в латинска америкаОбикновенно бягат в мексико
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Латинска Америка е примерът за истинския капитализъм. Фавелизация на населението, държане на населението без истинско образование. Държавното образование на бедните е да пеят песни и да танцуват. Истинското образование е в частните и платени училища, където бедните нямат достъп. Така държавата осигурява сигурни черноработници за бизнеса на децата от частните училища на богатите. И това се мечтите на нашите десни либертарианци, защото за тях това е правилното и това е правият капитализъм.
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Успокой се, жено! След изборите пак ще сте в любовна прегръдка с "Латинска Америка"!
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Албани,я Сърбия Македония с по големи пенсии и заплати ,ко става тия не са в ЕС ,а по големи доходи ,Ко стана с огромната минимална от 930 лв )))