Външно министерство: България е силно обезпокоена

МВнР нарече атаката неприемлива
14 апр 2024 09:24, Петър Бойчев
61
Външно министерство: България е силно обезпокоена
Снимка БГНЕС

България е силно обезпокоена от неприемливата иранска атака срещу Израел. Това е безпрецедентна ескалация, която създава сериозна заплаха за регионалната сигурност. Това се посочва в позиция на МВнР, публикувана в социалната мрежа "Екс".

Правителството на България следи внимателно развитието на ситуацията и е готово да предприеме необходимите действия за защита и гарантиране сигурността на българските граждани в региона. Траен и устойчив мир в Близкия изток може да бъде постигнат само при пълно зачитане на основополагащите принципи на Устава на ООН и всички съответни международни договори и конвенции, пише в позицията.

По-рано тази нощ Израел съобщи, че Иран е насочил над 200 дрона и ракети срещу неговата територия и поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с атаката. Иран каза, че нападението е в отговор на удара срещу неговото консулство в Дамаск, който бе нанесен на 1 април и при който загинаха висши ирански военни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: атакапозициявъншно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
хаиде не се натягаите толкова това са отношения от 1949 г израел колко народ избив иран и сега в дамаск настояваите за мир сащ да престанат да продават оръжиепо света и да палят фитила
49
0
 
1
 
! Отговори
МВнР преди 1 месец
е как че изпуснем да не се натегнем, па....нема нищо че нема с кво да пръцнем....ако се наложи да се доказваме че че даваме месо и земя...още има от туй.....
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Израел ли спазва принципите на ООН?? и защо им трябваше да нападат консулството на Иран в Сирия? Така по-добре ли е? Какво постигнаха?
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига сте лъгали Иран не напада България а Израел,кои сме ние
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Определени атаки са ок други не..Не разбирам
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега геноцида на чифутитe беше приемлив. МВнР ги чака трибунал, ако продължат да говорят такива фашизоидни простотии
44
1
 
9
 
! Отговори
Няма надежда преди 1 месец
Раковият тумор, който със сигурност ще унищожи цивилизацията и планетата Земя се нарича юдейски ционизъм! Тия ционисти са от всички най- неидлечимо лудите фататици!
43
0
 
11
 
! Отговори
Дипломат преди 1 месец
Показателно е, че този път МВнР е определило иранската атака като неприемлива, а не като непредизвикана. Все пак, от гледна точка на международното право, унищожаването на иранското посолство в Дамаск (с цел изтреблението на намиращите се там хора) представлява нападение срещу иранска територия.
42
0
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Двойните аршини на "Западната демокрация" пак лъснаха грозно наяве! Явно в този свят само юдеите са хора. Останалите народи са като излишна *** или *** за ционистите! Само се чудя в коя национална телевизия Соломон Паси говори високомерните си думи против Иран? В т.н. "евро-атлантически" ценности няма нищо чонеколюбиво и почтително - само един грозно озъбен, жесток юдео-ционизъм, пазен от злите еврейски кучета САЩ и Великобритания...
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иран е хилядолетна цивилизация, евреите са хилядолетни вредители.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези предатели са за гилотината.
39
0
 
14
 
! Отговори
Палестинец преди 1 месец
Българското правителство явно приема само атаките на юдео-ционистите за приемливи?! Покорен юдейски слугинаж - това е българското правителство в момента!
38
0
 
6
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
И от кое точно ? Че тагарена раздаде всичкото налично оръжие на уср и сега не може да се даде на горките сионисти да избиват по - сериозно. Само да не ги нападне някой, че си имат цели все пак . Те не са военнопрестъпници, не е политкоректно все пак. ;)
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сещам се за вица, дето един хем се смеел, хем плачел.Защо плачеш? Защото има война. А защо се смееш? Защото прочетох как българското правителство "е готово да предприеме необходимите действия за защита и гарантиране сигурността на българските граждани". Българското правителство предприема действия само за да си запази пачките и на вързан пудел хляб не може да даде, дет' се казва.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Удрите братя перси богоубийците удрите.
35
0
 
3
 
! Отговори
Иван Проданов преди 1 месец
ха ха ха ха ха ха
34
0
 
3
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Една от новите главчеви зам.министърки е полковник.И това,ако не е гаранция за сигурност,здраве му кажи.Следят трепетно нещата дистанционно.Всичко е под контрол!
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ХИЧ НЕ ГИ ОБИЧАМ ЕВРЕИТЕ,НО ТЕ СИ КРОТУВАХА,КОГАТО ОНЕЗИ СЕРСЕМИ ГИ НАПАДНАХА И ИЗБИХА МНОГО НАРОД!
32
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напънаха се чалмарите и пръднаха срещу вятъра.На 7и октомври извършиха зверства и сега ще си платят.
31
2
 
4
 
! Отговори
Public enemies преди 1 месец
Имаш Турция в НАТО гарант по границата, източната турска граница като тръгнеш да преминаваш е цяло чудо ако оцелееш, доста се стреля.