Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години

Парламентът носи отговорност за служебния кабинет, обяви той
Обновена: 17 апр 2024 10:17 | 17 апр 2024 10:17, Инна Ангелова
330
Борисов: Говорихме си как ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ще са блок 10 години
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза пред журналисти, че философията на Конституцията е била направена така, че ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да носят отговорност. “Нека бъдат любезни колегите, да не се махат толкова лесно и да казват, че нямат отговорност към това, което сътворихме.“

„Когато гласувахме Конституцията, си говорехме как ще сме един блок за следващите 10 години - ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС“. „В първите дни на Конституцията бях там, когато за правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов. Той отказа и Пеевски предложи Славов, какви са аргументите - не знам. Оттам нататък сътворихме това, което приехме“, посочи Борисов.

Борисов допълни, че за това правителство отговорност носи парламентът. ГЕРБ носи отговорност за министерството на отбраната, защото Запрянов е техен кадър. “За всичко друго не носим отговорност”, допълни политикът.

„Съвестта ми е чиста, ако назначат Даниел Митов, ще кажа ГЕРБ носят отговорност за външната политика“, заяви бившият премиер. За Кирил Вътев Борисов каза, че има добри отношения с него.

На 15 април служебният премиер Димитър Главчев предложи Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър. В предложението до президента Румен Радев той предложи поста да заеме Даниел Митов.
Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

А вчера стана ясно, че Главчев предлага още една персонална смяна в състава на служебния кабинет - Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов. В предложението си до президента Румен Радев служебният премиер посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от Общество
Пеевски: Не можем да стоим без външен министър, Радев да подпише
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
2
 
11
 
! Отговори
Баба Дора преди 4 седмици
а честита свадба Бочее Герб и ДПС се сватосаха Деси е бременна от Шиши свадба ще има кръщане ще има кръсник да станеш Курбан Байрям
215
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дай записи де, какво само обясняваш...
214
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Къде е Киро? Няма го цял ден в нито една статия. Психично болен се е барикадирал в жилището си. Започвам да се притеснявам да не е Киро.
213
0
 
17
 
! Отговори
Дядката преди 4 седмици
Явно Борисов се стреми към стабилна еднолично власт! Все той да решава и да няма кой да му опонира!Мафията си е мафия!От тоя милицай демократ не става!
212
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Пак ще се видим след 10 години....
211
0
 
11
 
! Отговори
Тоя мошшеник що се преди 4 седмици
Обажда
210
0
 
12
 
! Отговори
Трима папи ми преди 4 седмици
Дрънкаха канчето
209
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Боко е уникален. Може да лъже, да казва всичко, обратното на всичко, обратното на обратното и обратно. Няма по-обратен политик от Боко. Древните римляни са в шок. Защото, когато Боко говори, фактите и истината мълчат. Боко е гениален, защото опроверга древните римляни.
208
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дерзайте ,другарю Борисов , обещаваме ,че ще преизпълним плана за петилетката !! Пет за четири.ще усвояваме еврофондове ударно 1!!
207
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Хрян - "Сега като се върнаха крадците от ГЕРБ и ДПС на власт, няма да останат пари неокрадини!" - ГЕРБ се върнаха във властта преди около година благодарение на ПП. Сега ще управляват дори и служебните правителства отново благодарение на ПП. Това, че на теб не ти достига сиво вещество да осъзнаеш нещо еле_ментарно си е лично твой проблем. Решавай судоку и 4-5 живота и може би ще подобриш аналитичните си способности. Успех!
206
0
 
13
 
! Отговори
Проклятието на преди 4 седмици
България в 1 снимка.
205
3
 
7
 
! Отговори
Гласуваш за Чиста и преди 4 седмици
Свята Република и получаваш ПУДЕЛА, ходжата,фалшиф алкохол,сополи и разни пудели на посолства от които фалира всичко Българско и родно.
204
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ставаш само за храна за рибите. ,ТОПКО УГОЕНА ЛОЕНА,НЕНАЯДЕНА !!1
203
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сътвориха една *** конституция, която затруднява дневния ред в държавата. Единият политически лидер публично поставя ултиматум на служебния премиер, който изпълнява светкавично поръчката. Другият мастит политически лидер пък поставя ултиматум на президента. Такова безобразие няма никъде. Тия лидери са за измитане, защото нямат елементарна политическа култура и си позволяват всичко.
202
1
 
7
 
! Отговори
Този келеш преди 4 седмици
И ортаклъците от ДС-дъпъсъ-БКП,СДС-гербАЛА,ПП-ДБ и АЙ дуците от мюфтийството и шайката на Магнитски са за АК-47.
201
4
 
5
 
! Отговори
София преди 4 седмици
Последни напъни на червената мафия ПП преди да изтече в канала .А двамата умствено ощетени екземпляри със специални потребности много предвидливо си бяха публикували снимка пред новия им дом Централния софийски затвор.Асенчо изглежда даже възбуден
200
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
и тоя бил изпран... да ви прилича на чисто бельо?...
199
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Онези със синдрома на Дънинг -Крюгер.от Парапетната Партия ,куроланта Киро и облещения осъден за измами хасковски пеееераст пак искат да управляват с *** и кристално чистия Рашков
198
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хахаха нещо истерясаха ПП йците внуци на престъпната БКП Понеже са не много умни и пълни некадърници ги хванаха по бели *** да крадат Сега ще плащат и своите и на червените си дядовци престъпления
197
1
 
17
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 седмици
Вие сте се бетонирали не за 10 години, а за 100 години. Само преврат може да ви свали. Да, ще спечелите пак с измама и пак ще се карата и ще има нови избори, но никой няма да гласува за вас. Ако печелите, то е не защото хората много ви обичат и гласуват за вас, а защото сте подменили вота във ваша полза както винаги.