Даниел Митов отказа да е външен министър

Той изрази разочарование от ПП
Обновена: 19 апр 2024 11:16 | 19 апр 2024 11:16, Нели Христова
96
Даниел Митов отказа да е външен министър
Снимка: БГНЕС

Искам да благодаря на служебния премиер господин Главчев за доверието. На господин Борисов, разбира се, че подходи с разбиране към евентуална моя роля във външно министерство. Аз приех, не защото това е самоцел за мен, бил съм външен министър, не е там въпроса. Въпросът е, че в тази ситуация държавата трябва да има ясен външно-политически курс, който да е проатлантически, пронатовски. В това е въпроса. Това заяви пред журналисти Даниел Митов, който бе спряган за външен министър.

"За мен е ясно, че не бива да се превръщам в ябълка на раздора. Да не съм фигура, която разделя обществото и да пречи на институциите да си вършат работа. Затова със сигурност оттеглям своето одобрение за това да бъда външен министър."

Той изрази разочарование от ПП, че са подкрепили Радев и увери президента, че той има подкрепата, както, когато е бил преизбиран, така и сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
12
 
! Отговори
Ще го поеме ли? преди 4 седмици
Вчера каза, че е готов да го поеме, днес вече не иска да го поема. Точно като жена ми. Май Буци Тиквуча ще излезе прав че в партията му ГЕРБ (Грабежи Евро Рекет Бой) са само жени.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз се чудя за какво ни е изобщо външен министър Главчев ще е и външен министър.
56
1
 
13
 
! Отговори
Костя преди 4 седмици
Беше готов да е външен министър ама нямаше желание
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не стана работата, г-н политически номад. Още ще чакаш.
54
5
 
4
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 седмици
Естествената гер бе ра стия изпитва някакъв срам пак пък толкова да личи , че притежава служебното . По - важно е с чии гласове го постигнаха ? Едни цветни, весели петлета
53
13
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 седмици
АЗ КАЗВАХ ЛИ МУ НА Б.БОРИСОВ И ГЕРБ,ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ОСТАВЯТ А СПОКОЙСТВИЕ ТАКЪВ ОТЯВЛЕН *** КОМУНИСТ КАТО ЧЕРВЕНИЯЧУКУНДУР ,ТОВОРИШ РАДЕВ.ЕТО ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ НЕДОУБИТАТА ЗМИЯ ВИ ЗАХАПВА ЗА ПРЪСТАА.ТАКА ЧЕ НАЙ ПОСЛЕ ВЗЕМЕТЕ СЕ СТЕГНЕТЕ И СПЛОТЕТЕ ДЕМОКРАТИ И ЕВРОАТЛАНТИЦИ И В ПАРЛАМЕНТА МУ ЗАБЪРККАЙТЕ БЪРЗ И ТЕЖЪК ИМПИЙЧМЪНТ И ПРОЦЕС,ЗА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА
52
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 52 А ти си мишок мен :)))
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Денков нали искаше да пътува? Сега вече не иска ли?
50
11
 
5
 
! Отговори
ВЪЗМУТИТЕЛНО..!! преди 4 седмици
РАДЕВ СЪЗДАДЕ 2 ПАРТИИ - ПП И БГ ВЪЗХОД, В ДВЕТЕ СИ СЛУЖЕБНИ ПРАВИТЕЛСТВА,... ТОВА КЪДЕ ГО ИМА -... УСИЛЕНО ПОВТАРЯ СТЪПКИТЕ НА ВОЕННОПРЕСТЪПНИКА ПУТИН...
49
1
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 4 седмици
Значи е същия като теб бе тролей
48
0
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 4 седмици
КОГАТО ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ЗАЯВИ , ЧЕ НЕ СТАВАШ - ПО ДОБРЕ СЕ ОТКАЖИ САМ !!! СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ ОТНОВО СТАНА ЗА СМЯХ !!!
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Евроатлантическата футболна топка Митов с която си играят два руски отбора.
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аве хора, разберете, че Боко е един селинджър и е пионка на Грухчо, а Прасчо е шеф на Доган, Буци и т.н..., той разпределя порциите :)))
45
0
 
10
 
! Отговори
Ужас! преди 4 седмици
Даниел Митов е нагъл, а Борисов се държи и изказва като дете в пети клас:" Еми не е честно!" Остава да затропка с краче! Боже, пази България от идиотщината в политиката!!!!!
44
0
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 4 седмици
Основна част от кариерата на Митов минава в Националния демократически институт, финансиран от Демократическата партия на САЩ.През 2010 г. заминава в мисията на Националния демократически институт (НДИ) на САЩ в Ирак, където е програмен мениджър на Програмата за развитие и подпомагане на политическите партии. През 2012 г. се завръща в България, но скоро след това е назначен за постоянен представител на НДИ в Брюксел. Като представител на НДИ, работи и в Либия, Конго, Украйна, Йемен, Тунис и др.
43
1
 
2
 
! Отговори
ПП + БДП = РОДНИНИ преди 4 седмици
ЯРКИ КОНТРАБАНДИСТИ.....
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Да, Бацо избира за външни министри евроатлантици защото от другата страна го чака Магнитски. ГЕРБ искат целата власт и в служебният кабинет и след това да печелят и векуват. Нема да се получи този път.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 42 Покажи ми как ще го поема, нещо показно нема ли да напраиш, или си говориш с твоя алах ря зан мю мюн :))) Ти да не си ахмед, или айше... хахахаха :)))
40
1
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 4 седмици
Тези от ГЕРБ са някакви нагли и неадекватни хора!!! Как ще пробутваш зам. председател на политическа партия за министър на служебен кабинет?! Това е върха на липсата на морал в ГЕРБ! Това е противоконституционно!
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Що Бегаш ве?? Нали сте много Нагли ?Че и ти също! Ще има пак Изненади на тези избори Мюре!-:)