Данъчни, митничари и полиция на проверка в складове на "Лукойл"

Общият брой на включените в операцията служители е над 190
10 май 2024 11:51, Анисия Иванова
17
Данъчни, митничари и полиция на проверка в складове на "Лукойл"
Снимка: БГНЕС

От днес започва проверка в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и "Лукойл България" ЕООД, съобщава Министерството на финансите.

В двете дружества са влезли съвместни екипи от служители на Агенция "Митници", Националната агенция за приходите, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" - МВР, Главна дирекция "Национална полиция" - МВР и Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". При необходимост екипите ще търсят съдействие от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, както и други държавни институции и контролни органи. Общият брой на включените в операцията служители е над 190.

Основна цел на проверката, разпоредена от служебния премиер Димитър Главчев, е да бъде извършена инвентаризация чрез отчитане на физическите наличности на енергийни продукти, включително биоетанол и биодизел.

Операцията обхваща данъчните складове на двете компании, представляващи петролни бази, на територията на областите София - град, Софийска област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните складове, управлявани от Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".

Контролните действия ще продължат до приключване на инвентаризацията във всички обекти. След обобщаване ще бъде предоставена публична информация за резултатите, пишат от МФ.

За проверките съобщи служебният премиер Димитър Главчев преди два дни. Такава инвентаризация досега не е правена, каза Главчев. Ръководителите на НАП и Агенция "Митници" са съобщили на срещата, че за февруари приходите от ДДС и мита от "Лукойл" са 90 млн. лв., за март - 40 млн. лв., а за април - 228 млн. лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Лукойлданъчнипроверки
Още от Избори 2024
ЦИК: Ще обявим резултатите в срок
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
nn преди 1 седмица
Като не даваме 1лв на Путин ще давате по 1,50 на евроатлантическата зган и няма да учите "Ад съм българче", а ще учите езика на окупаторите да продавате дюнери на сланчака, а може и душата си за 50лв за половин час
12
2
 
2
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е.... преди 1 седмица
Лукойл да напусне България!РУСКАТА ДАЛАВЕРА УМРЯ!СЕГА --- ЩЕ ГИ ГЛЕДАТ ПОД МИКРОСКОП....ХАХАХАААА
11
2
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
ФРЕНСКИТЕ ВОЙСКИ ВЛЯЗОХА В МОЛДОВА, ЗА ДА ПРЕДОТВРАТЯТ ЗАГРАБВАНЕТО И ОТ РУСИЯ!НЕМА ЛАБАВО....!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Любчо преди 1 седмица
До АнонименТи си от тези които се хранят със слънчева енергия, нали?
9
0
 
4
 
! Отговори
Издънкова преди 1 седмица
Всеки знае къде е далаверата с горивата и при кой хора но те не се закачат или си плащат или са назначени като доносници да не ги закачат.Има един автомобилен състезател всеки го знае ,,,
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
е какви са тез работи преди два дена ги предупреждават че след два дена идват да правят проверка!Че то вече се знае че всичко е подготвено и готово за внезапната и изненадваща проверка.
7
0
 
5
 
! Отговори
от Новоросийск преди 1 седмица
Да проверят на бургаският рейд танкера NISSOS ANTIMILOS от кое пристанище идва !!!!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Милиционер роднина бирник митничар :)))
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Събраха по 1 чанта с рушвети :)))
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да гледат да на са блъскат и насъпват само
3
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дано 5лв да стане литъра, че навсякъде само барутници, задръствания и мизерия. Не е нормално в Гърция на 4.20лв/литър, а у нас под 3лв. И после нямало било пари в бюджета. Е как ще има, като данъците у нас са символични?
2
10
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 седмица
тези руски фирми финансират руските ***, руските фашисти, наши предатели -копейки , руския тероризъм ..Държавата има пълно право да не прави ревизия а да ги заключи и изгони от България. И ако не го направят се питам Службите и Прокуратурата на България ли са подчинени или на Москва.
1
4
 
13
 
! Отговори
радомир преди 1 седмица
Парите свършиха и нападжийте ги активизираха. Другата седмица пак имаме емисия ДЦК, нещо което бяхме забравили за година и нещо. Просто няма пари. И сега проверки, да съберем някой лев. Ще съберем, публична атайа е че няма наличности по складовете, всичко е продадено, но не е отчетено за да не се плати данък. И после ще се оправят цените на горивата за да има апри за данъци, 3.50-4лв. ще са цените, което е нормално.