Йорданов: Третият мандат при нас или отиваме на избори

ИТН е готов да води преговори за експертен кабинет
21 юни 2024 21:49, Александър Попов
152

Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в понеделник, като на 24 юни ще се срещне последователно с ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. Ще има ли правителство с първия мандат, защо ИТН подкрепиха Рая Назарян и защо партията на Слави Трифонов очаква третия мандат?

"Ако не ни го даде, а отиде в друга политическа партия, твърдо отиваме на избори и това в някаква степен ще е решение на президента, и негова отговорност. Ако стигне до нас третият мандат, ние сме готови с това, което трябва да направим, там имаме достатъчно време да проведем спокойно необходимите разговори с всички партии", заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Според Йорданов има експерти както в ИТН, така и в другите партии, с които може да се състави експертно правителство.

"Няма да кажем "това правителство ще бъде доминирано от ИТН" и с това да убием самата идея за експертност. И в ДБ има много добри експерти, и в БСП има. Тук ще опре до това дали депутатите и партиите са в парламента страната да има управление и стабилност, защото едно експертно правителство, подкрепено от по-голям кръг партии, ще има необходимата стабилност. И няма да е някаква сглобка между манастирски дворове с патронажа на покойния Алексей Петров", коментира Йорданов.

Липсата на правителство нанася и щети върху хората заради липсата на работещи институции, смята той.

"От наша страна ултиматуми не е имало. Или водиш разговори с евентуални твои партньори, преценявате заедно кой човек ще свърши най-добра работа в даден сектор, или другото - наричаме го експертен кабинет, а слагаме който си искаме. Има във всяка една партия експерти. Лошото, когато няма правителство е, че държавата блокира. Това ѝ нанася и финансови щети. Не може хранителните стоки в България да са с 50% по-скъпи от тези в Италия или Франция", посочи Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: Тошко Йорданов
Още от Политика
Белобрадова: Радев е един съвременен Ленин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Има Такива Навлеци-ИТН.Това е сбирщина от кол и въже.Политически неграмотни индивиди,които търсят място под слънцето.Предателски душици,които за пари биха предали и роднините си.Как ви подейства на обонянието целувката от вас на арменското ду.е? Пасмина сте и такива ще си останете.Едната мутра казва на другата след предателското държане на итоневците.Брато,споко.Публиката ще кряка,ще грачи ден, два три,и съвсем по български всичко ще заглъхне.
129
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
НЯМА ПО КУХО НЕЩО НА СВЕТА ОТ КРАТУНАТА НА ТОШКО АФРИКАНСКИ!!И ЗА СНЕНАРИСТ НЕ СТАВА .
128
0
 
1
 
! Отговори
Ага преди 5 дни
ТАЯ ТУ....РСКА ПО......ДЛОГА
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Номер сто двадесет и девет, знаеш,че ти е малко мозъка.При високите температури всичко в природата се разрежда,но явно при теб е станал на суроватка.
126
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Е това е, най малките, най искат кокъла.:))
125
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоше, не се излагай! Намери към кого да се присламчваш - към проруският куц кон Радев. Пууу!
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Президента Радев,изобщо Няма да ви Отрази Тоше! Есента сме на Избори пак! -:)
123
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 5 дни
нови избори наесен с песен и вие изчезвате за вас гласуват само чалгари
122
2
 
11
 
! Отговори
Кокошкар, преди 5 дни
И с мандат ,и без мандат,вие отивате на кино.
121
2
 
9
 
! Отговори
По същество преди 5 дни
Патеричка. ГЕРБ и ДПС ще ви подкрепят експертния трети мандат и вие ще го играете изненадани.
120
8
 
5
 
! Отговори
Самуйл преди 5 дни
Трябва Монархия!Цар,царица, дечурлига и малко боляри...като видим, че не слушат ги сваляме и.. следващите! Все ще потръгне!
119
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 дни
И как си го представят ИТН?! Преди ББ подари влатта на ПП и ДБ, въпреки че ГЕРБ спечели, т.е. волята на народа не се зачете! Сега ГЕРБ пак спечели/за сведение не съм гласувал за ГЕРБ/ и ББ отново трябва да подари властта на партия с незначителен процент, и да зечеркне отново, вота на народа?! Има изход: всички в парламента да се смирят и да излъчат свои представители в бъдещо , ама наистина експертно правителство!
118
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тия се продадоха, ся, спасители ще го раздават. Като взема един багер и Народното събрание ще стане скупщина, буквално.
117
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тия много се преструват. Троянски кон са на ДПС, пият мазно кафе в скута на Кой, изпълняват заповеди под команда, а се правят на света вода ненапита.
116
2
 
12
 
! Отговори
?!? преди 5 дни
Лицемерие! Вчера тоя каза на Борисов, че не може да изнудва парламента с искането Назарян да е прецедател на НС, а днес те изнудват президента за третият мандат. Е не така, така не се прави! Особено ако имаш претенции за нормалност, с каквито парадиране и не виждате в другите. Лидера ви вчера каза за другите, че не правят разлика с реалността и с това което им се иска. Е то и за вас е вярно, като самооценка го казва.
115
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
слуги и шутове
114
1
 
13
 
! Отговори
3M преди 5 дни
абе тези чалгари много насериозно се взеха!
113
1
 
12
 
! Отговори
Наперкото преди 5 дни
много си е повярвал. Планът е бил Орлин Алексиев да им даде свръзка с Боцето. Нали Орлин Алексиев и Славуца са приятели, а Орлин е доверено лице на Борисов. От друга страна, те чрез Деса- съпругата на Радев, влияят на президента. Но да им имам експертите. Защо ходим на избори, като ще ни управляват експерти.
112
2
 
17
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 5 дни
Да си признае, че е слуга на Пеевски тоя къдрав орангутан.
111
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Важното е каква политика и закони ще изпълняват Експертите. Три въпроса: Украйна, Енергетика, Правосъдие, Дълг. Доходите, инфлацията са следствие.