Рашидов: Няма нужда от театър, ще има правителство

Време е да помислим за президентска република
22 юни 2024 23:00, Инна Ангелова
87
Рашидов: Няма нужда от театър, ще има правителство
Снимка: БГНЕС

Бившият председател на народното събрание Вежди Рашидов изрази мнение, че правителство най-вероятно ще има, съставено с третия мандат от ИТН и допълни, че няма нужда от излишен театър. Партията на Слави Трифонов вече поиска да получи шанса да състави експертен кабинет.  

"Не знам какво му пречи на Слави. Викнете го и го питайте. Борисов питайте какво му пречи и какъв е този спектакъл. Не вярвам. Те са в прекрасни взаимоотношения, а ДПС е една прилична българска партия", посочи бившият депутат пред Дарик.

Рашидов сподели, че знае как се првят партии у нас - всичко се случва в ресторанти и кръчми. Експредседателят на парламента се обърна към Слави Трифонов и каза, че всеки трябва да помни миналото. "Слави е стар проект. Нека не забравя, че когато той пееше на ушичките на някои проектаджии, аз бях на тяхната маса. Дано не е забравил годините, защото съм бил на всички маси, на които е попявал”.

За лидера на ДПС Делян Пеевски Рашидов каза, че го е “драл много яко”. “След това се събрахме да се питаме война имаме ли - нямаме войни. Зад тази осанка на този грамаден българин стои един прагматичен, разумно мислещ човек, неглупав, организиран човек. Сега разбирам как е успял в бизнеса - много е организиран, много подреден човек. Не мога да кажа лошо."

Бившият шеф на парламента сподели, че вътре в него работят и много читави хора, които са в сянка, защото всичко зависи от лидерите. На мнение е, че и посолствата “дърпат конците” в политиката ни. По думите му големите сили могат да натискат по-малките държави директно с напътствия - "това ще правите, онова ще правите".

По отношение на Русия, бившият председател на парламента каза, че харесва руския народ, но не одобрява политиката на Путин. В същото време не приема, че България трябва да се замесва в конфликта между Русия и Украйна.

Пуделът е най-джафкащото животно, но и най-страхливото и безпомощното. Ние сме един малък народ - не е нужно да се дръвчим на всеки и да сме първи в лизането. Не знам как ви звучи, но това си е подмазване. Не знам защо трябва да сме нащрек за нещо, в което не участваме."

Рашидов нарече работата в паарламента “бардак” и сподели. Че е време за промяна в устройството на държавата.

"Изборите трябва да са мажоритарни, смятам и че вече трябва да се помисли за президентска република”, допълни Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ot piqnicа акъл не искаме. Боже опазиЯ
60
0
 
4
 
! Отговори
Наката преди 3 месеца
Да ходиш пиян на работа,да си начело в парламента и днес пак да даваш акъл на родните корумпета, говори за едно,пак пиеш и пак до откат,както и преди!Наглец от класа!Фес!
59
4
 
0
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Браво Вежди..
58
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Отдавна трябваше да сме президентска република като всяка нормална държава - САЩ Русия Франци . Първа точка от бъдещата конституция трябва да е - Конституция може да се приема и променя само от народа на референдум . Така е по целия свят . Не може ние да сме извънземна държава и конституцията да се променя така че герб да вземе властта без избори .
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Slavi i vejdi ednakvi po prostootii podgasnizi na zk na bkp posle sds gerb milionerite kakto i lili ivanova bogdana karado4eva darti no tarikati bogataschi stisnati
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Toja pianiza oschte li se iskasva sa politikata, parvi priatel na boku i dupedaveza na jivkov besche pomaka vejdi
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Толкова никаква работа не вършат за хората тези х лебарки,че при следващи избори ще им се наложи и за още една патерица да купуват , освен за и.тн , двуличие и др
54
1
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 месеца
Защо хората на славуцата разиграват тоьи театър " аз не съм такава". Като нещата са кристално финансово ясни. Защо държат да се покажат невинни ?
53
1
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 3 месеца
Рашидов типичен представител на герб мутри - докато хората изнемогват той не излиза от ресторантите , че даже се хвали с това - и как е спестил над два милиона -защо някой не попита в -ктбАко слави има достойнство ще откаже на пеевски и борисов
52
1
 
10
 
! Отговори
Мулти-култи преди 3 месеца
За съжаление Мафията на Борисов-Доган-Пеевски отново е завладяла и разклатила устоите на Държавата!!! За капак към тях се присъедини и пивецът на Мафията Слави! Картинката стана пълна! Върнахме се 30 години назад в Мафиотските времена на 90-те!
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дъртия знае че герб дпс и малкото ДПС са си гъсти
50
3
 
9
 
! Отговори
Соле преди 3 месеца
Прав е. Обречени сме да имаме правителството на ГЕРБ и ДПС. Обречени да сме брашнян чувал за шайка крадци. Даже няма смисъл да има избори, те ги купуват. Направо да направим Боко император и да се приключва.
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
..само да се уточни въпросното интервю на колко уиските го е давал му..л.та.кът
48
2
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 3 месеца
Рашидов и срам и позор за българската политика! Защо помествате интервюта с хора със съмнителни дипломи, които едно смислено изречение не могат да изкажат. Принизихте журналистиката на ниво овчарски разговор
47
4
 
12
 
! Отговори
Гняс и отврат преди 3 месеца
Този мазен алкохолик с подпехнала от спирт камба, решил да замърсява медийното пространство с простотиите си!
46
4
 
11
 
! Отговори
Ужас! преди 3 месеца
По-грозен "анализатор" нямаше ли и по-посредствен умствено от този чууькундууур Рашадков?! Този де..л ли е най-големия факгор у нас????
45
2
 
15
 
! Отговори
коко преди 3 месеца
както и да се въртите и да се наричате и каквито и врътки да правите сте едни и същи горе мошеници и крадци - и не виждам да се водите от интересите на НАРОДА!
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дядо Веждьо, ти мисленето не го можеш. Пий си уискито, в тази област си спец. На нас президентска република не ни трябва, защото ще е по-страшна и от абсолютна монархия!
43
13
 
1
 
! Отговори
Ланс Линк преди 3 месеца
Бойко Президент!!!!
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
63: как пазиш равновесие с тези 2 сиви клетки? Това е президент