Ваня Григорова и проф. Лилков против експертно правителство

Според тях то е "бягане от отговорност"
22 юни 2024 10:15, Александър Попов
62
Ваня Григорова и проф. Лилков против експертно правителство
Снимка: БГНЕС

Ваня Григорова от "Солидарна България" и проф. Вили Лилков от "Синя България" се обединиха около мнението, че България не я чака нищо хубаво с експертно правителство.

"Лично аз съм категорично против формиране на експертно правителство. Експертно правителство просто означава правителство, което ще взема същите решения, но никой няма да носи отговорност за тях", заяви Григорова пред Нова тв.

Проф. Лилков се съгласи с нея: "Както и да го наричаме - на споделената отговорност, експертно, техническо, каквото и да било то, в крайна сметка е политическо правителство. Защото едно правителство, както и парламента прави политика. То не се занимава с експертизи. Това е една подмяна и бягане от отговорност".

Двамата коментираха ниската избирателна активност на последните избори.

"Българските граждани смятат, че негласувайки наказват политическия елит. Никого не са наказали, освен себе си", каза Ваня Григорова.

Според проф. Лилков ниската избирателна активност "е резултат от това, което виждаха хората в последните години в парламента" и добави, че "такова ниско ниво на политическия разговор, такова отсъствие на политика, на идеи, на разговор за ценности не е имало и това рефлектира върху избирателите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от Политика
Новото БСП с цели - край на войната с Радев и без удари с BG оръжия по Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоя пък кога си плати за професор)
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тая изплува...Къде ти е нахъсаността, ***? Каква натопорчена беше преди месец! Сега си капнала джанка... Разбра, че онова гдето ти ги говори Майчето, не е това, което ти говори народът. Мъдрост, мъдрост трябва, не къси полички и фризури. Ама си още зелена...
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
григорова получава 6000 лева като съветник и цинично заяви, не била казала, че ще работи без пари, кандидат кмет на социалистическа партия и синдикалист, първото което направиха съветниците на БСП, беше да внесат предложение за повишаване на заплатите, това са те представителите на бедните и онеправданите
49
2
 
2
 
! Отговори
Хах преди 5 дни
Григорова, да, с негласуването си българите наказват сами себе си, но това е единственото което могат да направят, за да покажат на антибългарската политическс класа която вилнее, че не е желана повече! Това е единствено което могат да направят по мирен начин българите, защото другият начин е безредици, неподчинение и дори гражданска война.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Нищо не зависи от Ваня и Лилков. Излишно се упражняват в говорене.
47
2
 
2
 
! Отговори
дедо ви преди 5 дни
таз не спре да се жалва , обяснява и акъл да дава кое как и защо :) и тя като пчеличката мая се надява че така привлича внимание хахаха
46
3
 
5
 
! Отговори
Решетников преди 5 дни
Тази защо не се кандидатира за кмет на факултето или "Х.Ботев"! ?,а говори неща които не разбира!
45
1
 
0
 
! Отговори
Ббб преди 5 дни
Аха, а какво мисли,ЯнеЯнев илу друг изявлен политлик..
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Нека се земат тогава Лили и Григорица.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
не са виновни нито григорова, нито лилков, а телевизиите дето канят провалени политици
42
2
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 39 преди 5 дни
Стига с тия турци, бе, българите в съседните държави ................Гърция, Турция и Румъния са 100 % асимилирани...............вие турците жалите???Вие българи ли сте, или предатели?????
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
колкото ГЕРБ не може да открадне, ГЕРБ му искат оставката, имало загуби от 1,5 млн., а жълтите плочи за 15 млн., въпреки скандала с Графа и край "Ал. Невски" наредиха плочите на Пантелеев, махнаха паветата по тротоара
40
3
 
5
 
! Отговори
Васил Терзиев преди 5 дни
е от ПП_ДБ- партията на канадските мошеници Киро-Умното и Асенчо-ококорения финансист и на Лена-хищната хиена....................хаха............тоя шемет ли ще оправи София, бе, ще открадне няколко милиона комунистическото отроче , дето се прави на бизнесменче................абе вие софиянци сте много прости, бе............елементарни шопи.................немам думи!!!!!
39
1
 
1
 
! Отговори
Капитализмът преди 5 дни
не е съдба, не знам какво ще има след капитализма.................но съм сигурен,че ще има борба за по-справедлив свят!Алтернативата е неофеодализъм-10 % елит, 10 % средна класа и 80 % роби на корпорациите, ционистите, технологиите и масоните!!!Вие това ли искате, селяни прости?????
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
а борисов е полицай комунист който е участвал в смяната на имената на турците, партизанският произход в Европа се цени високо, това е участие в антифашиската борба срещу Хитлер и неговите слуги, не разбирам защо Терзиев се срамува
37
4
 
6
 
! Отговори
Васил Терзиев преди 5 дни
с дядо генерал от ДС и майка офицер от ДС, комунистическото отроче ще прави капитализъм в София.....................много сте *** , бе, шопите в София..............нямам думи колко сте задръстени и елементарни парчета!!!!Кой създаде мафията в България.......................генералите от ДС..............не знаете ли това???
36
3
 
3
 
! Отговори
До 33 преди 5 дни
Аз не искам нито БРИКС, нито ЕС, нито НАТО, но съм български патриот и искам България да е добре.................но докато съм жив, ще се боря за социална справедливост и ще съм срещу социалното неравенство, срещу олигархията и срещу мафията!!Светът се променя, светът не е само САЩ, Англия и Франция!!!!Бог да пази България!!!!
35
7
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 5 дни
Досега Васил Терзиев се справя отлично,въпреки,че всички се опитват да му пречат.У нас който изплува от казана,другите го дърпат обратно.Затова сме на това дередже.
34
2
 
5
 
! Отговори
София преди 5 дни
не е България, разберете го, селяни прости!!!
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Цингарела та много си е повярвала,че даже и акъл дава.Кой и помпа самочувствието?Мая ли?Или Таков?