Нов "Кандидат-герой" на музикалната сцена – група Хърс

Бандата с дебютна песен и видео
18 фев 2020 15:44, Александър Попов
13

 
Група Хърс дебютира на музикалната сцена с песента "Кандидат-герой", като зад музиката и текста стои Константин Ковачев. В бандата са още Добрин Донев и вокалистката Кристияна Делчева. 
 
Тримата се срещат в 8 клас в Софийската математическа гимназия и още тогава започват да свирят заедно.
 
"В началото изпълнявахме кавъри, никога не е ставало въпрос за авторски песни. По случайност започна всичко, драсках стихчета за рождени дни на приятели и някакси това се разви в писане на песни", разказва Константин.
 
След първата им песен идват и амбициите за повече концерти и още парчета.
 
"С Хърс планираме да свирим песента навсякъде. Чака ни приключение", убеден е Константин Ковачев.
 
Записват "Кандидат-герой" цяло лято, а името се ражда случайно.
 
"Името на песента се появи буквално от никъде. Търсех рима за "герой". Не съм от най-досетливите, потърсих в интернет. Кой би предположил, че "герой" се римувало с "кандидат-герой"? И оттам написах цялата песен на един дъх, инстинктивно, без мисъл, разхождайки се по моста на любовните клишета. Втората част на песента е базирана на разказа "Даровете на влъхвите" на О’Хенри и е моят опит да разбия този гореспоменат мост", разказва музикантът.
 
През зимата заснемат и видео към песента, режисьор на клипа е Миша Илиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Казвам се Жулиета преди 4 години
и плача за...За каквото и вдовицата.
11
6
 
3
 
! Отговори
Браво на режисьора! преди 4 години
"Тука, на тая кошетка", а ученичката се влачи пред бившата сградата на КТБ на бул. "Гарибалди"...Та, има KFC на "Гарибалди". Що не й дадахте по едно бутче във всяка ръка? Щяхте да избиете рибата.
10
1
 
3
 
! Отговори
Не става така преди 4 години
До 2-ri fen na KosetoДайте да ги харесаме, защото са в неравностойно положение...Тука е капитализъм. Или става, или не става. Това не става. Момето пее аматьорската...Ти купуваш ли си български зехтин? Би ли си купил, като знаеш, че в България не виреят маслини? А и да се прави с маслини от Гърция няма да си купиш, много ясно. Ще си купиш оригинален зехтин. Гръцки. Или изобщо няма да си купуваш.Който иска западна музика - слуша оригинал. Не извита на български недомислица-имитация.
9
1
 
2
 
! Отговори
Без да искам преди 4 години
До жжжТи дадох "минус". Да се чете "плюс".
8
3
 
4
 
! Отговори
Ми, не... преди 4 години
Кандидатурата се отхвърля.Много сте сиНпатични, но се ориентирайте към приложна професия.Ще бачкате от 8 до 5, пет дни седмично.
7
2
 
3
 
! Отговори
f-e-h преди 4 години
Не става
6
1
 
7
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Не че съм голям специалист, но вокалната техника на певицата малко куца. Аранжимента е приятен, и китариста е добър. Песента е малко скучновата, и с тези аплодисменти накрая, малко прекаляват. Всичко това да се приеме като позитивна критика. Със сигурност е по-добре от Криско, Венци венз, Павел, тита, и прочие псевдо изпълнители.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някак си песента не се е получила добре. Прекалено е дълга и няма отличаващ се припев. За едно слушане става и след това ти е все тая дали си я слушал или не.
4
3
 
6
 
! Отговори
. преди 4 години
Записват "Кандидат-герой" цяло лято - бързо са я записали. Не се шегуват тези хора. Ако всяко лято записват по 1 песен, то към 2030-та албума е готов.
3
6
 
5
 
! Отговори
жжж преди 4 години
Нищо не запомних от тази песен. Просто някакъв дълъг текст, с приятен акомпанимент на китара. И това е ...
2
6
 
7
 
! Отговори
Фен на Косето Босето преди 4 години
Браво, Косе Босе!!
1
6
 
15
 
! Отговори
Бай Танас преди 4 години
Изключително талантливи младежи. Има надежда за българската музика, различна от Криско, Гериту и разни подобни. Дерзайте!