ГЕРБ се борят с Калфин, но не и с Кунева

Цветанов с нова атака към съда заради наркобоса Ицо Байков
Обновена: 26 авг 2011 15:02 | 26 авг 2011 10:15,
367
ГЕРБ се борят с Калфин, но не и с Кунева
Снимка: БТА

"БСП е основният опонент на ГЕРБ за президентския вот. Меглена Кунева не ни притеснява".

Това заяви шефът на предизборния щаб на управляващите и вътрешен министър Цветан Цветанов пред bTV.
За местните избори управляващите имат програма минимум и програма максимум.

"Минималната цел е постигане на резултата от изборите през 2007 година. Това означава да сме първа политическа сила, да имаме кметове в над девет областни града. Реалният резултат е 10-12 кметове, а отличният – 16", каза още Цветан Цветанов.

ГЕРБ си е поставило за цел да влезе и в смесените региони, които традиционно се „държат“ от ДПС.

"Важно е да влезем сериозно в тези смесени райони, за да неутрализираме страха, който продължава да цари там. 2013 г. се надяваме, че ДПС ще бъдат неприятно изненадани от резултатите, които ще получим в местата, които по традиция са на Доган", смята Цветанов. 

МВР шефът отново нападна съдебната система този път за задържането на "новия наркобос на София" Христо Байков.

Вицепремиерът повтори, че полицията не задържа Байков за първи път. "За пореден път го задържаме, защото при предишни акции съдът не счете за нужно да го арестува с мотива, че наркотиците не били негови, защото не са намерени в дома му", обясни Цветанов.

Той допълни, че ако Байков е бил покровителстван от МВР, това е било на ниво районно управление.

"Когато се съберат доказателства за служители от другата страна на барикадата, полагаме максимални усилия да ги разобличаваме и отстраняваме", добави Цветанов и обеща, че няма да бъде допуснато съществуването на емблематични за годините на прехода лица.

Цветанов отрече да хвърля камъни в градината на съдебната система. Той даде пример за случай на българин в САЩ, за когото е разговарял с американския посланик Джеймс Уорлик.

След тежко престъпление мъжът бяга от Щатите, задържан е в Перу. Там е оставен под домашен арест и изчезва отново. Прибира се в България и отново е задържан, но след нова мярка "домашен арест" бяга пак.

Още по темата

"Така сравняваме българския съд с този в Перу. Надявам се да стигнем нивото във Великобритания, където само за подстрекателство за хаоса веднага съдебната система взе мерки, които да съответстват на интересите на обществото", коментира вътрешният министър.

Цветан Цветанов за пореден път отказа да коментира думите на финансовия министър Симеон Дянков за намаляване на парите от бюджета за МВР за сметка на образование, наука и култура.

Мотивът – темите за бюджета и управлението трябва да се коментират в друг формат – на ниво Министерски съвет и парламентарна група.

Вътрешният министър обаче подчерта, че е "колективен играч" и се съобразява с решенията на останалите министри, дори те да не съвпадат с неговите виждания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
2
 
2
 
! Отговори
българка преди 12 години
Росен Плевнелиев - президент на България!Ще гласувам с радост за него, дано е той кандидатът на ГЕРБ!
322
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само ГЕРБ, приятели
321
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страх ги е от Кунева - това е очевадно !
320
2
 
14
 
! Отговори
belalov преди 12 години
Интересно как Цветанов се е загрижил за провъзгласеният от него велик мафиот Байков, а не коментира младежа закупил Кремиковци за 300 млн.лв. без да има бизнес, имущество, квалификация и т.н. Вероятно защото зад сделката стои бившият ортак на Борисов, а вероятно и защото Цецо е убеден, че и младежа е взел парите от пенсията на тъщтата, както и той самият прави. Това за ГЕРБ е нормално!
319
1
 
7
 
! Отговори
До 321 преди 12 години
Поета го е казал точно:" Не народ,а ***!"сега ясно ли ти е?Чакат някой друг да им извади кестените от огъня,а те на готово да лапат!!
318
1
 
16
 
! Отговори
докато преди 12 години
докато тъпанарите пишат оди, герб драска за кокала, народът се изпотрепа и живее в мизерия, вън тия да идват ония..
317
2
 
16
 
! Отговори
Flexy преди 12 години
Първо от тази статия виждаме колко е арогантен и нагъл за пореден път Г-н Цветан Цветанов и не уважава опонентите си. Второ всеки от нас трябва да си отговори на въпроса, ако гласувам за кого да бъде точно и с какво той ще допринесе за това аз да живея по-добре утре? Ако всички се обединим и бъдем заедно, колкото и манипулиран да бъде вота от страна на ГЕРБ, всички ние ще успеем ЗАЕДНО да отстраним този тумор на българската политика.
316
5
 
8
 
! Отговори
Социолог преди 12 години
За снахата на шумкарите няма кой да гласува освен внуците на комуназите от политбюро
315
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
- Нормално е да изчакаме Бойко да стъпи вдлъжност - с малко тържествен тон каза Бай Миле.- Все пак ние го направихме човек. Ако имамилиони, то е благодарение на нас - с лекозавистлив тон продължи той.-----------------------------------------------Малко по-късно Стуканьовми разказа, че Славчо и Бойко се били сближили ощеповече. За какво му е този Бойко? - бях подхвърлилтогава. - Той е най-обикновена шушумига." Да, амаскоро ще се променят нещата - отговори ми тогаваСтуканьов. - Щели да го правят главен секретар наМВР. Явно е съвсем сигурно, тъй като е ходил насреща с Маргина, Димата и Маджо-----------------------------------------------Самият аз не знаехмного за Бойко. Често идваше на наши събираниязаедно с Пашата.
314
3
 
21
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Ако на предстоящите избори спечели ГЕРБ значи изборите са манипулирани от същите. Ако пък оставим това да се случи, значи е вярно, че "Не сме народ, а стадо" - казано е преди повече от 100 г. от един велик българин. Хайде цвъкайте минусите сега, с пълното съзнание че това е вярно, нали?
313
3
 
13
 
! Отговори
аг."честния&quo преди 12 години
Другарю Цв.,що не си направиш труда да разбереш тези от районните за кого ще гласуват?Къде са им застраховани колите?Естествено ще дадат гласа си за професионалиста а не за крадливи клоуни като теб и ББ.
312
1
 
1
 
! Отговори
Sa преди 12 години
Дано да е верен! Трябва да се изчисти тоя изроден вече свят на властта, парите и алчността.
311
1
 
4
 
! Отговори
hit преди 12 години
Дано календара наМАИТЕ да е верен
310
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имам омраза към цялата ни политическа класа, към всички партии без изключение, но ви казвам честно, че толкова обезверени, разочаровани и нещастни хора, като сега не бях виждал. Всички са оклюмали глави и направо не им се живее, а същевременно безропотно търпят всичко тава. Защо, кажете бе хора, страх ли ви е? Ами нали в утрешния ден децата и внуците ви, ще бъдат като вас, че и много по - зле? Няма ли да помислите поне за тях?
309
2
 
17
 
! Отговори
worlik преди 12 години
Това показва, че ГЕРБ са последователи на Хитлер и Мусолини, които са действали с такива методи И не само това. Стилът им на управление, налаган от полуграмотният им вожд ББ е пропит с наглост и безскрупулност, преплетени с некадърност и простащина. Жалко е, че българинът харесва, избира и търпи това, без капка чувство на отговорност пред бъдещето на своите деца. Аз лично се срамувам, че всичко това ми се случва, че всичко това се случва на България.
308
2
 
16
 
! Отговори
Да не спим ..НАРОДЕ! преди 12 години
РАВНОСМЕТКАКазах аз, но кой да чуе.Пожарната не е държава.В пожарната са два маркучаи със малко пипе става.Държавата е сложно нещо-здравеопазване, финанси.Проблемите са твърде многоза неопитни стажанти.Колко пъти да те лъжаттеб, народе глуповати.Сбирщина от кол и въжеда направиш депутати.Защо бе братя нискочелиизбрахте тоя главанак.Не го ли виждате-не фели,не става даже за чирак.Дадохте му много време,да седне да се обучава.Но къде ти, няма начин,свикнал е да поучава.Проблеми купища се трупат.Прииждат нови на пълчища.А министрите нещастни,са като пилета в калчища.Прекарал се е и си трае.Такъв е нашият народ.Одери му десет кожи,няма да се мръдне пак.
307
5
 
21
 
! Отговори
Sa преди 12 години
ГЕРБ си отиват! ГЕРБ умират, дори по - бързо, отколкото умря Царя - другия предизборен лъжец преди Бойко.
306
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Целият раздел на сайта за Избори-2011 - да го кръстят ГЕРБ най-добре защото само измислени герои на ГЕРБ има тука.
305
4
 
16
 
! Отговори
2011 преди 12 години
ГЕРБ да не забравят ,че след 2 години все още ще има прокуратура в България :)
304
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дата: 27-08-2011 11:12 Читатели : 23 Поредният страховит нарко-бос, провъзгласен от Цветанов и Флоров, за когото бяха впрегнати вестниците на Пъпката в активно мероприятие от ченгетата, се оказа задържан НЕ заради наркотици, а заради рекет за ремонт на апартемента на гаджето му. Катастрофалният провал на ченгетата на Цветанов е повече от смешен. Очевидно не могат да направят и една читава разработка срещу нарко-разпространието. Или не искат?! От цялата дунанма, в която поръчково бяха използвани медиите на Пъпката, за да оправдаят глупотевините нва МВР, се оказа, че 36-годишният наркодилър Ицо Байков ще остане зад решетките за 72 часа с постановление на Софийска градска прокуратура, съобщава в. Стандарт. Мярката е наложена вчера по обвинение за рекет и изнудване на строителен бизнесмен, който бил дипломиран архитект. Фирмаджията направил луксозен ремонт за над 30 000 лв. на жилището на приятелката на Байков в столичния квартал "Бояна". Накрая обаче строителят не прибрал нито стотинка от сочения за наркодилър. Байков решил, че ремонтът е некачествен и дори накарал строителя на два пъти на плати общо 10 000 лв. Пред полицаите от ГДБОП обаче приятелката признала, че лично тя няма никакви забележки около ремонта. Байков бе арестуван в четвъртък до дома си заедно с още трима бодигардове, пише още Стандарт.Те това е наркобосът на Цветанов с безспорните доказателства за това.