Това е Станка! Най-силната жена в света на борбата

Читателите на Dnes.bg със стотици коментари в подкрепа на златното ни момиче
Обновена: 10 авг 2012 17:44 | 10 авг 2012 16:23, Красимир Ангелов
230
Това е Станка! Най-силната жена в света на борбата
Станка Златева на стълбичката на победителите. Снимка: БТА

"Нищо не става от мен. Съжалявам, че разочаровам всички накрая“.

Това бяха първите думи на най-добрата българска състезателка по борба Станка Златева след злополучно загубения финал на Олимпийските игри срещу рускинята Наталия Воробьова. Думи на шампион, с които петкратната златна медалистка от световните първенства по борба влезе завинаги в сърцата на българите.

Читателите на Dnes.bg също не останаха безучастни към успеха на българката, като изразиха своята безрезервна подкрепа към звездата в родната борба.

"Станка Златева няма от какво да се срамува, все пак с много труд и професионализъм достигна на финала на Олимпиадата, за което всички й дължим едно голямо "благодаря" за това, че се раздаде докрай. Да си втори в света не е срамно, срамно е отношението на държавата към спорта“, пише в коментар под статията за успеха на Станка Златева потребител, подписал се като "тихата_стъпка".

Друг коментар гласи: "Мило момиче, това което ти направи за България е много! Бъди здрава и победата не е малка! За малка България да си втора в света е много! Гордей се! Заслужаваш да се гордееш със своя труд и успех! България се радва! Ако някой каже лоши думи за теб, той не е постигнал нищо в живота си и затова не е в състояние да оцени чуждия успех!"

Потребител, подписал се като Димитър, пише: Станке, ти си нашата българска гордост“, а според друг коментар "Това момиче ни показа нещо много важно...какви въобще трябва да бъдем българите...Почит и уважение за нея!“
 
Мнозина от читателите на Dnes.bg са направили интересен паралел между представянето на Станка Златева на Олимпиадата и състоянието на родния футбол.

"Оффф Станче,Станче, що нямаме 4-5 футболиста или политика, дето "не стават" като теб... Поклон,само напред и нагоре!“, пише потребител с име Киро. Друг, подписал се като Пеев, отчита:

"Ако беше някой от нашите футбалери, щеше да си чеше носа и ушите и да каже: 'Ами животът продължава! Какво да се прави!"

Не липсват и такива читатели, които с добро чувство за хумор предлагат оригинални и зрелищни идеи. Потребител заявява:

"Предлагам на премиера Бойко Борисов като голям спортист и як българин да излезе срещу Станка на тепиха. Мачът да се проведе в Арена Армеец с вход поне 50 лв. Гарантирам, че залата ще бъде пълна".

За финал оставихме и няколко мнения, които вещаят успех на нашето момиче на Олимпийските игри в Рио де Жанейро след 4 години.

"Станка ще го направи като Стефка! След като не стана на нейната първа лятна олимпиада в Пекин и на втората в Лондон, ще го направи на своята трета в Рио през 2016 година! Стефка Костадинова изчака своя златен олимпийски миг в Атланта през 1996 година, след сребро в Сеул през 1988 година и четвърто място в Барселона през 1992 година.

Ако някой се тревожи, че Станка ще бъде на 33 в Рио през 2016, добре е да си припомни, че Стефка бе на 31, когато се окичи от трети опит със златния олимпийски медал“, пише читател, подписал се като UK. Друг пък припомня, че една от легендите на родната борба – Валентин Йорданов, изкачи олимпийския връх на 36 години на своята последна Олимпиада – тази в Атланта през 1996 година.

А за финал оставяме това:

"Скромна, искрена, с чиста душа и добро сърце, силна и упорита!
ТОВА Е СТАНКА ЗЛАТЕВА , НАЙ-СИЛНАТА ЖЕНА В СВЕТА ПО БОРБА!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
3
 
! Отговори
ИВАНИНА преди 11 години
СТАНКЕ,ТИ СИ ЕДНА ВЕЛИКА БЪЛГАРКА,КОЯТО ПОСТИГНА ТОВА ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!БЪДИ ТАКАВА КАКВАТО СИ СЕГА.НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ ПОБЕДИ.ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ИМАШ ТАКАВА МАЙКА,КОЯТО ВСЯКА НЕ МОЖЕ ДА РОДИ.ТИ СИ ВЕЛИКОТО ЧУДО НА 21 -ВИ ВЕК.
200
0
 
4
 
! Отговори
smoker преди 11 години
Едно огромно БРАВО за Станка Златева.
199
0
 
2
 
! Отговори
- преди 11 години
Браво на жената за 2рото място. Който ей тука я коментира, колко зле се била представила да отиде на нейно място да видим, как ще се представите вие. На фона на трагичните ни спортни съоръжения 2рото място е прекрасно постижение.
198
0
 
4
 
! Отговори
rusnak do Smurf преди 11 години
Китайката от Пекин, която би Станка, беше бита на полуфинала от същата тази рускиня, която би Станка... вижда се, кой и какво разбира и следи, а коментарите, безумни...
197
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ta neq q tu6iraha kakva nai dobra egati i sme6kite nema s kakvo da se pohvalim ta sa s stanka xaxaxaxaxa
196
23
 
2
 
! Отговори
5kov преди 11 години
Като е най-добрата, що е втора?
195
3
 
8
 
! Отговори
Smurf преди 11 години
Разбира се Станка е най-добрата в момента а и поне за още 4-5 години. Че рускинята беше надрусана си личеше още като излизаха на тепиха, ами тя не беше адекватна. Сигурен съм че ако я бяха питали каде се намира щеше да мучи нечленоразделно. Срещу Станка може да се спечели само по два начина или с много зоб или със съдийска тесла. Питам аз къде е Китайката от Пекин детето чудо и прочие. Е там където е китайката ще е и Рускинята. А Станка пак ще е на върха.
194
0
 
17
 
! Отговори
green lord преди 11 години
Не бях чел досега подобна статия на днес.бг. Обикновенна те имат навика като жълтата преса да слагат някакви скандални заглавия и отвратителни снимки.... Направо съм изумен. Я, пак да погледна дали не съм сбъркал сайта....
193
0
 
9
 
! Отговори
BG преди 11 години
Bravo Stanke dano da ima poveche takiva hora kato teb. Pozdravlenia za uspeha
192
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станке, дотук беше.Не слушай глупаците преди мен.Създай семейство, роди дете - това ще бъде твоят златен медал.
191
0
 
1
 
! Отговори
AC преди 11 години
neiskam.
190
3
 
2
 
! Отговори
AC преди 11 години
ako i taka se e...be,kakto se bori maani.
189
11
 
3
 
! Отговори
ton4o преди 11 години
dobra ama vtora......
188
1
 
6
 
! Отговори
до 192 преди 11 години
истината е че станка избута като глиган руснакинята, а в следствие тигър срещу глиган е само въпрос на време, а за дрогата , май акълат ти е дрогиран
187
1
 
3
 
! Отговори
petq преди 11 години
Ti si nashata gordost ,bravo mila prodaljavai v sashtiq dux ti si ni nai dobrata.
186
1
 
2
 
! Отговори
lili преди 11 години
stanka e nai dobriq sportist za vremeto Nie mnogo e obishame tq e mn shista mn iskrenna mn skromna tova e nashiqt idol Stanshe mn te obishame ti si varxa
185
3
 
4
 
! Отговори
the Doors преди 11 години
This is the endBeautiful friendThis is the endMy only friend, the end
184
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На фона на тоталната разруха, корупция и демотивация в родния спорт, постиженията на Станка са направо учудващи и будят възхита.
183
0
 
11
 
! Отговори
борец преди 11 години
Станка е голема.евала !
182
4
 
19
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
п.п. В Рио, рускинята ще е в разцвета си на 25, Станка на 33 години, това не ви е тенис на маса, а силов спорт!!! Който е тренирал ще ме разбере, така че на създавайте повече илюзии и измамни надежди, за една химера...Кой знае до тогава и какви нови китайки ще дойдат.