Апартамент за 200 лева. Желаещи?

Екзотична схема за финансиране на строителството на жилища - лотария сред 350 души
20 мар 2009 16:36, Екип на Dnes.bg
99

 

Екзотична схема за финансиране на строителството на жилищен блок бе измислена от великотърновски предприемач.

Заради икономическата криза и затегнатото банково кредитиране на пазара в града вече се предлагат двустайни жилища за... 100 евро.

Апартаментите ще се разпродават на лотариен принцип, като в надпреварата за едно жилище ще участват 350 души.

Общият брой на продаваните по тази схема апартаменти е 10.

Правилата са следните:

350 души участват с вноска от 100 евро за един апартамент. В присъствието на нотариус невинна детска ръка ще изтегли името на щастливеца, който ще живее в двустаен апартамент, купен за 200 лева.

Вноските на останалите 349 души ще отидат за дострояването на кооперацията,  т.е. – всички участници купуват апартамента на бъдещия новодомец.

Предприемачите твърдят, че ако за томболата не се съберат достатъчно хора, парите на участниците все пак ще бъдат върнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
free преди 15 години
tova e samo za balatsi kato men:))) iskam go, stiskam go! bravo za ideqta!
97
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
..Само където навсякъде по света се продават/ разбирай участват в томболата с построени и завършени до ключ жилища .. малка , но съществена разлика :)
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чл. 2. (1) Хазарт е всяка игра, в която има залог и може да се получи печалба или да се загуби залогът. Чл. 4. (1) Хазартните игри на територията на Република България се организират и провеждат само с разрешение на Държавната комисия по хазарта. Закона за защита на конкуренцията, глава 7, чл. 36, ал. 3 и 4:(3) Забранява се извършването на продажба, когато заедно с нея се предлага или обещава нещо, чието получаване зависи от: решаване на задачи, ребуси, въпроси, гатанки; събиране на серия от купони и други подобни; разиграване на игри с парични или предметни награди, чиято стойност значително надвишава цената на продаваната стока или услуга. Комисията на основание чл. 8, т. 14 приема правила, с които определя в кои случаи стойността на обещаваната награда значително надвишава цената на продаваната стока или услуга.(4) Забраняват се продажбите на вътрешния пазар на значителни количества стоки за продължително време на цени, по-ниски от разходите за производството и реализацията им, с цел нелоялно привличане на клиенти.Санкциите за нарушение са: Чл. 100. (1) Комисията налага имуществена санкция в размер до 10 на сто от общия оборот за предходната финансова година на предприятие или сдружение на предприятия за:6. нарушение по глава седма;
95
0
 
0
 
! Отговори
n преди 15 години
3a6o ne dovar6i bloka na yl. tver
94
0
 
0
 
! Отговори
Bulgarin ot Germania преди 15 години
se prodade (po-to4no "spe4eli" ) kashta po tozi na4in, samo 4e s mnogo po-golqma pe4alba: 10000 u4astici v "lotariqta" vnesoha po 100 EUR. O4akvanata ot prodava4a suma beshe nadminata pove4e ot2 pati. Estesteveno u4astnicite trqbva da gledat na tova meropriqtiemnogo sportmenski i da ne ZAVIZDAT na spe4eliliq.Mezdudrugoto chansat da se spe4eli e mnogokratno po-golqm otkolkoto pri igra na toto, zalogat ne e 4ak tolkova goljam, moze estestveno da se namali vnoskata za smetka na po-golqm broi u4astnici.Naprimer vav BT ako 3500 hora u4astvat s po 20 Lv, shte gi prezalqt lesno.
93
0
 
0
 
! Отговори
ку-ку преди 15 години
Ат утре ставам строителен бизнесмен. Само, че нямам парички. Мисля Вие да ми ги дадете. Трябват ми 350 човека да ми дадат 200 лв. и може да спечелят апартамент. Ще разиграя 10 апартамента. Значи събирам 700 000 лв., които ще ми стигнат за кооперацийка от 20 апартамента. Добре де хайде ще ви дам 10 от тях. Останалите 10 ще си ги продам с чиста печалба........ Намалете БИЛЕТЧЕТО ОТ ТОМБОЛАТА ПОНЕ НА ПОЛОВИНА ПЪК МОЖЕ И ДА СЕ ВЪРЖЕМ.п.п.: Ядоса ме мнението на смешника с предния коментар.
92
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Абе тука само неграмотни са се събрали. Какво смятате, не четете ли че става дума за 10 апартамента и лотарията е за 350 души НА ЕДИН АПАРТАМЕНТ. Това прави 350 000 евро общо.Дали е хазарт, е спорно. Не се печатат билети, играе се с копия от фактурите за депозит, не се формира печалба извън цената, плащат си се данъци, може да мине и като търг, и като томбола, и като жребий... Варианти разни. Един англичанин пък го прави като състезание - задава въпрос и който отговори, получава награда - участие в жребия. Като в стани богат. Иначе не виждам какъв е проблема - тегленето е от нотариус - никой нотариус няма да си изяде хляба, спечелилия получава нотариален акт с право на строеж, ако не му се построи апартамента, подава иск, като навсякъде - наистина, къде е проблема ? Пирамида, глупости. Знае ли някой какво е пирамида? Да ти взема парите и да ти обещая 80% лихва - е това е пирамида.Разиграването на лотария на трудно продаваеми имоти е наистина нормална практика по света - и в Испания в момента има лотария за цяла улица в Барселона, в Австрия, в Англия - цели имения, Германия ... Само тука у нас веднага се накачулят една камара *** та чак ти иде верно да им спретнеш една истинска пирамида...
91
0
 
0
 
! Отговори
razvalina merakova преди 15 години
Според теорията на вероятностите и факта,че съм родена под щастлива звезда,късметът също ще се окаже на моя страна и аз ще спечеля това апартаменче.ха-ха-ха..Давайте парите-Горе ръцете.Бум!
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз съм чувала за такава практика в други страни.у нас не знам колко е безопасно.едва ли всичко ще върви по вода,риск явно
89
0
 
0
 
! Отговори
sonq преди 15 години
Само едно ще кажа на тези, които се връзват на подобни неща - колкото и изпробвана и законна да е такава практика навън, много е важно тук кой я прилага. Предлагам мераклиите да поразпитат из В. Търново кой всъщност е предприемачът и с какво реноме се слави
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
реалната цена е 400лв за квадратен метър и то ако е на централно място! какви са тея глупости за 1000евро квадрат ахах да не сме в Манхатън бе ахахха! От къде тея глупави хора и от къде толкова пари 400-500 000 лева за апартамент! те луди ли са! за 500 000 ще живея 5 живота в Хотел и ще ми чистят и персонал ще си имам :)
87
0
 
0
 
! Отговори
--- преди 15 години
Е, браточка? Къде го тоя двустаен от 35 квадрата? Няма нормален двустаен апартамент под 60-70 кв.м. с и.ч. Тъй че 500 евро е цената !
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
......350 души участват с вноска от 100 евро за един апартамент. В присъствието на нотариус невинна детска ръка ще изтегли името на щастливеца, който ще живее в двустаен апартамент, купен за 200 лева......350x100=35000E /1000Ем2 = 35m2 двустаен , Те!
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тука в България сме богаташите всеки има апартамент! По света да имаш е лукс и направо благосъстояние! Цял живот хората живеят под наем и на кредит
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това не е измислено от този,тук в Австрия също има подобна лотария,но участват 9999 човека и който има късмет и спечели тази лотария е новият собственик на къща.Вече има няколко спечелени по този начин къщи.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
взе парите, обеща, каза: "Ще видим"! :)))
82
0
 
0
 
! Отговори
el dorado преди 15 години
ама колко квадрата е апартамента?големи хитряги от таз фирмацените падат а тея искат да си докарат цена на квадрат като преди година:) ако е например 70кв.м. излиза 500 евро на квадрат
81
0
 
0
 
! Отговори
петкан преди 15 години
Аз мога да ти кажа!Изпрати парите на мен...След това чакай да ти се обадя:)________Точно тук ли намери да питаш как да учасстваш?
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Предприемачите твърдят, че ако за томболата не се съберат достатъчно хора, парите на участниците все пак ще бъдат върнати. "- Знаем как се връщат пари в БГ.... :-)
79
0
 
0
 
! Отговори
Строителъ преди 15 години
Аз предлагам : тези които не спечелят, всеки един от тях да си разгради по една стена. Така всички ще са доволни, победителите ще спът на открито все пак лято идва. А до номер 51 ще му предложа сделка : давам ти 20 БГЛ а той ще ми даде 100 евро, ще му кажа че не е спечелил и е направил хаир на некои си. Happy End :)

Спонсорирани публикации