Тютюнджии блокират границите с Гърция и Румъния

Премиерът: Провокацията е на БСП
27 яну 2010 14:28,
264

Тютюнджии готвят протести заради неизпълнените обещания от кабинета "Борисов", обяви в парламента лявата депутатка Корнелия Нинова.

По думите й над 20 хиляди души са готови да завардят границите ни с Румъния и Гърция, защото обещанията за 116 млн. лв. плащания не са изпълнени.

Премиерът Бойко Борисов контраатакува и обяви, че каквото е обещал, го е дал или ще им го даде до март-април, по-важното е, че протестите били инспирирани от БСП, каза той.

"Карат тютюнопроизводителите да не казват, че стоят зад тях, но виждате, че Корнелия Нинова знае неща, които аз не знам", опъна се премиерът.

Според него през миналите четири години от правителството са проспали времето, когато например Гърция си е извоювала 750 млн. на година за тютюнопроизводителите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
0
 
! Отговори
Велимир4о преди 14 години
Първо граждани няма-всички сме от село по един или друг начин!Второ като малък съм брал низал и сушил тютюн и за това не ми обяснявай,че не е мързелива работа като я сравниш с която и да е друга селскостопанска работа.Трето-тютюно роизводството вече не се субсидира така,че се пренасочете към друг отрасъл,който се субсидира.Четвърто що не питате Станишев защо не е направил нищо по въпроса за тези години в които бе на власт?Или е по-лесно ББ да ви е виновен,че за няколко месеца не ви е оправил?
248
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 14 години
Da be Borisov 6te vi gi narisyva
247
0
 
0
 
! Отговори
До смешника преди 14 години
вечер се бере на *** оная работа ....... *** ГРАЖДАНИНОООООама то наистина за мързеливия озлобен гражданин времето от 5 сутринта до 11 на обяд е вечер , щото по тва време обикновено спят кът заклани :))))
246
0
 
0
 
! Отговори
statos преди 14 години
Eranosen e vece tuk viv Aris Solun podpisa za 2 godiniFlash news
245
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо реват тютюнджиите и защо не искат да сеят друго? Ами много е просто - защото ги МЪРЗИ.Тютюнът иска голямо усилие само при брането, което се прави нощем.В останалото време си клатят краката.Хубаво е да получаваш по възможност много без да бачкаш, нали? Но има и една приказка - "не е луд, който яде зелника, а който му го дава".
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе стига си спамил тука.ферми за тютюн има навсякъде ако става въпрос - и в България има,и в Гърция ,и във всички страни си има.обаче политиката се измени и няма субсидия.за Германия пишеш пълни глупости ,защото цената на тютюна е под 5 лв,кой е тоя дето ще ти плати 48 лв за кило,а? дори в Германия ? хахахаайде скрий се вече,разбрахме,че гледаш тютюн и си алчен за парички,ама папото свърши!
243
0
 
0
 
! Отговори
TUTUN преди 14 години
proveri vij v GERMANIQ IMALI TUTUN A NEDEI PI6I GLUPOSTI VIJ HUBAVO 6TOTO I TAM IMA FERMI ZA TUTUN....
242
0
 
0
 
! Отговори
doich преди 14 години
v GERMANIQ za kakvo tie subsidiq kogato ti izkupqt tutuna za 24evro nai evtiniq i dirjavata ti priznava za razhodi dori hranata koqto si konsumiral
241
0
 
0
 
! Отговори
до 237 преди 14 години
абе момче,ти не си в час!в цял свят вече политиката е да не се гледа тютюн,защото е вредно за здравето.а ти продължаваш да ми вадиш факти какво било в Исландия преди 10 години.каквото било - билов Европа вече няма субсидия за тютюн,набий си го в главата.
240
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пушенето е доказано вредно за здравето и по света все по-малко хора пушат.Употребата на тютюн спада и съответно цените падат.Парите, които най-вероярно ще ви дадат, са временно решение. Просто трябва да се замислите с какво друго можете да се занимавате и да искате финансови помощи за въвеждане на други култури. Сигурно може и за европейски фондове да кандидаствате.
239
0
 
0
 
! Отговори
БСП=БКП=Мутри преди 14 години
Червените водят сериозна медиина антигерб кампания, по нюзове, форуми, социални мрежи и сайтове за обмяна на видео клипове, навсякъде има червени "агенти', които са мобилизирани 24 часа в денонощието и сипаят какви ли не глупости. Не искаме преводачи за текстовете на първанов и Станишев, които нямат никаква стойност, не ни трябват украсени речи от пасивни и бездарни политици. Бойко е ясен и действа, такива ни трябват. На тези избори не гласувах, ама на другите ще гласувам за него.
238
0
 
0
 
! Отговори
nikvat преди 14 години
#237,ако искаш можеш да провериш и дали се дотира тютюна и в Исландия например,също и в Гренландия.И там гледато толкова тютюн колкото и в Германия.Абе преди да се пишете компетентни,поне проверете къде какво може да се отглежда бе.Щях да ви поучавам още , ама имам едни плантации със портокали и мандарини в северна Норвегия,та ще отскоча да ги погледна де ...
237
0
 
0
 
! Отговори
до тютюнаджията преди 14 години
за тютюна субсидия не трябва да има!по принцип субсидии се дават за жизнено-важни култури,обаче само в България тютюна незнайно защо минава в тази графа.айде да отидем в Германия да гледаме тютюн,да видим дали някой ще даде субсидия,а?освен това тука произвеждате много над квотата,което е нелегално,обаче понеже сте лелктората на ДПС и никой не ви закачаше.
236
0
 
0
 
! Отговори
шофер преди 14 години
Абе монтьорче, тютюнопроизводителите се водят замеделски производители, за това получават субсидии. Тиси изкарваш пари предлолагам чрез други практики, от които не субсидии ами глоби би трябвало да плащаш. Защо като отида в сервиз няма касови бележки, не плащаш данъци май? Или няма гаранция на извършения ремонт? Божа работа и дали не си сменил и някоя друга част от колата за ремонт по - скапана. Аман от автомайстори. всеки става а гаранция дали е мейстор няма.
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо не блокират границата с ТУРЦИЯ ДА НЕ ВЛИЗА КОНТРАБАНДА А А А А бактън от турска стока по тържйщая пък тия смешници уж било трудно и нерентабилно, а го отглеждатще излезе че, сте най-големите бунаци в Бъргария.Не господа вие правите цял един народ будала заради вашите субсидий сега закриват болници .Колко от тези производители си плащат осигуровки30/
234
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
що не блокират границата с ТУРЦИЯ ДА НЕ ВЛИЗА КОНТРАБАНДА А А А А питам отговор нещъ
233
0
 
0
 
! Отговори
тютюнджия преди 14 години
в цяла България тютюна се изкупуваше само на 6 местаи например този от Шумен нямаше правото да си продаде тютюна в Кърджалидлъжен е да го продаде на изкупувача от Шумен и това води до спад на ценатаНие не искаме пари, ние си искаме цената на труда само!
232
0
 
0
 
! Отговори
Никола Йорданов преди 14 години
От къде накъде на производителите на наркотик ще се изплащат субсидии от държавата. Значи аз за напълно легално проиводство (машиностроене) ще плащам данъци и осигуровки, а разни *** дето за друго не стават ще се субсидират с моите пари. Ако това продължава, просто и аз ще спра да плащам данъци доколкото мога
231
0
 
0
 
! Отговори
71906 преди 14 години
Още една причина да си променят условията. На тютюнопроизводителите трябва да им е ясно, че времето на отглеждане на тютюн приключва. Насочете се към в друга по-хуманна насока.
230
0
 
0
 
! Отговори
тютюнджия преди 14 години
Защото започнаха да го изкупуват около 17 Ноември и крайният срок беше 4 Декември, който него продаде на тази цена, тютюна си остана за него...

Спонсорирани публикации