Официално: Алексей Петров арестуван в акция "Октопод"

Цветан Цветанов: Няма нищо лично. Срещал съм се с Алексей
10 фев 2010 17:55, Екип на Dnes.bg
321

Алексей Петров – Трактора, е задържан при специализираната полицейска операция „Октопод“, потвърдиха от МВР.

В рамките на акцията са задържани 14 души, седем от тях са в Националната следствена служба.

Още по темата

Това са братята Йордан Стоянов и Пламен Стоянов, известни като Дамбовците, Алексей Петров – Трактора, Марчело Джотолов – Марчело, Момчил Кръстев, Николай Велков и Лозана Славчева.

Останалите задържани ще останат в арестите за 24 часа.

В сряда привечер от пресцентъра на МВР съобщиха, че около 18 часа Антон Петров – Хамстера се е предал в прокуратурата в София.

Конвоиран е от служители на СОБТ- МВР до ареста на Националната следствена служба.

"Октопод" е продължение на "Наглите", но единствено свързващо звено между двете групи, според разследващите, засега е Антон Петров – Хамстера. Toва съобщава БНТ.

Към 19 часа в сряда стана ясно, че  Алексей Петров вече е с повдигнати обвинения. Това научи БТА от неговите защитници.

Според МВР и прокуратурата групата, към която принадлежи и Алексей Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира, че петима от арестуваните са на ръководно ниво в йерархията на престъпната структура.

Ето какво още каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
sf преди 14 години
Ми то е просто . докато си при "Необикновенните" никой не те закача правиш си квото си поискаш с който си поискаш, после идат следващите и те топят и така и така и така и вечно. и кво излиза . всички през цялото време си правят каквото си поискат просто е въпрос на време да се разбере кой кво е надробил .. АМИ интересно ми е едно.АКО ТАЙНИЧКО всички които управляват и имат някаква власт се подслушват .НЕ МИ СЕ МИСЛИ КВА *** ЩЕ СЕ ИЗСИПЕ :)
187
0
 
0
 
! Отговори
анималист преди 14 години
гарван, гарвана око вади ли?
186
1
 
0
 
! Отговори
анималист преди 14 години
дайте нещо за сепията,октопода,крокодила ги разбрахме кои са,а акулата кога ще го арестнете ?или заема висок държавен пост и е защитен?
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ти , бате си изключително заблудено същество
184
4
 
0
 
! Отговори
нико преди 14 години
Алексеи Петров е напално невинен,то си е ясно и преясно.Цялата работа с ареста е нагласена от Цветанов,но доказателства така и неможаха да се открият такаче А.П е чист а да му мисли Цветанов.Как може да го обвиняват без да баде решено от сада дали е виновен или не.Нетрябва така Цветанов да си разтяга някакви локуми по адрес на Алексеи които неса верни,така тои влияее лошо на обществото
183
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** кажете БСП за 4 год. колко такива акции направиха и поне хората в провинцията да разберат какво става в бг, защото досега вземаха парите на хората и нищо не се прави, сега се прави пак недоволни. НИЩО ТЕ СТАВА ОТ БЪЛГАРИНА НА ВСЯКЪДЕ СТЕ ИЗВЕСТНИ 4Е НЕ СЕ ДЪРЖИТЕ МЪРШИИИИИИ
182
1
 
4
 
! Отговори
Kidrock преди 14 години
Хахаха Супер :)Целта на акцията беше да му намерят компроматите,които има за БОКО,ГОЦЕ и другите прошляци и играха вабанк,но ако не са му ги взели ще ги гази Трактор всички тия дни :)))) Каквото и да става,много истини ще лъснат !П.С. Иначе едни мутри бият други мутри :)))))))))
181
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
absoliutno si prav kolega. samo piar nishto drugo. kade gi izbrahme tezi............
180
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко Борисов и Алексей Петров са имали обща фирма от 1993 г. до август 1998 г. показва справка в "Държавен вестник" - Будоинвест
179
4
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
Г-ин Министър,кой Ви пита дали имате нещо лично срещу г-н Алексей Петров?Чувал ли сте нарадната поговорка:"Гузен,негонен бяга"???
178
4
 
4
 
! Отговори
Бивша барета преди 14 години
Има една приказка - "Крадеца вика - Дръжте крадеца!!!". Тук аз ще префазирам: Бившите ченгета викат - Дръжте ченгето!!!". ББ и ЦЦ май са останали без финанси и сега посегнаха на парите на бившите барети.
177
4
 
7
 
! Отговори
к.сидерова преди 14 години
Ах този Цветанов, зву4и като извинение към вси4ки мутри.. нямам ли4но отношение, та нямам.. Властта е във ваши ръце Цветанов, от какво се боиш??Станишев остави на произвола да открадат държавата с милиони, показа се мн интелигентен,не го беше еня мутрите какво правят и с какво се занимават..Браво на бат Бойко, ако не може да оправи икономиката, то няма спор отряза крадливите ръце на мн хора.. Не са нужни извинения, а действия и това е!!!!
176
3
 
6
 
! Отговори
никотина преди 14 години
стига сме ги коментиерали дали имат трески или греди в очите. Аз мисля да им дадем време- началото на управление на ГЕРБ също е трудно- ситуацията е кошмарна, ама нека по- позитивно. Да мине време, пък тогава да ги съдим, защото и това право имаме. Нали който не мие чинии, той няма опасност да ги счупи, така ли е? Така е! Хубава и спокойна вечер!
175
1
 
7
 
! Отговори
васко преди 14 години
Това с ареста е поредната пушилка.Свикнахме ви.
174
2
 
7
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
Яворе,дърво такова виж какво изрових в нето!пак ли катеричка е замесена?къде блееш?дамите са по опасни от измислените ти нет педофили!Тарикат Трактор не писка, когато получава Октопод за закускаБаретите най-после бяха пуснати срещу Алексей Петров-Трактора отдавна му бяха мераклии. Точеха му се от години още от времето на Бай Добри. Жандармеристи окупираха басейн Спартак. И отмениха външните, които от месеци нюхат в тази обител. Днес е един прекрасен ден и за Десислава, съпругата на министър Цветан Цветанов. Пипалата на Октопода може да са навсякъде в държавата, но когато бъркат под полата на височайши съпруги, бият през пръстчетата. Пак добре защото едни други фигури просто поръчват показни разстрели. Така че днес е един прекрасен ден и за Алексей Петров-Трактора да пита Златко Баретата, който е вътре, но все още е жив. А не е ровичкал под полата на Цветелина, да речем. И така...
173
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не знам защо повечето хора си мислят ,че Алексей Петров е работил за някой или е бушон. За да е престъпен бос в България просто трябва да плаща на определени хора в парламента,изпълнителната власт и полицията да си затварят очите и да го предупреждават, а не да работи за тях както си мислят някои.
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Bonev otkoga razbira ot DARJAVNA SIGURNOST
171
2
 
0
 
! Отговори
bonev преди 14 години
tiq AKCIIKI sa prosto za zamazvane o4i4kite na horicata RAZBERETEgooo :) kak sled predavaneto GORE6TO nameriha nqkoi da zadarjat, poneje onaq jenica KAZA TIQ KOITO HVANAHA sa prosto sopolankovsi i sled nqkolko dena trqbva6e da arestyvat nqkoi po viden za da zamajat O4I4KITE NA HORATAA
170
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ot men bravo.Sledva-dokazvane na vinata na zadarjanite,prisadi,zatvor.Kato grajdanin nqmam nikakvi zabelejki.
169
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Какво става тук? Днес.бг защо сте изтрили толкова много коментари в началото? Каква е тази цензура?П.П.Сега остава и да изтриете и моят коментар.... :)))!

Спонсорирани публикации