Путин получава и военна пенсия, но харчи ли пари в брой?

Песков обясни и защо руският президент няма смартфон
15 яну 2019 13:00, Елка Василева
67
Путин получава и военна пенсия, но харчи ли пари в брой?
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин получава военна пенсия, съобщи неговият прессекретар Дмитрий Песков пред "Аргументи и факти".

Путин е решил да си открие сметка в банка "Россия", след като Западът наложи първите санкции срещу Русия, които обхващат и въпросната банка. Оттогава заплатата и военната пенсия на Путин се превеждат по тази сметка.

"Какъв точно е размерът на неговата пенсия, не мога да кажа, не знам", добави Песков.

Говорителят не съобщи и колко е заплатата на руския държавен глава, но посочи, че тя се определя с президентски указ.

В отговор на въпрос дали Путин използва пари в брой Песков обясни, че това става един-два пъти в годината, например в кафене в планината, когато той е на ски. Говорителят на Кремъл поясни и защо руският президент няма смартфон – защото президентът не може да се съгласи на "пълна прозрачност".

Източник на новини за Путин по думите на неговия прессекретар са вестниците и списанията, както и интернет. "Сам гледа там новините", каза Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и това ли е толкова важно, одраха ви кожите с граждански и данъци, а видиш ли на Путин пенсията ще бистрим. И сега да почне ежедневния спор кой по голям го вади ..
24
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А путин всъщтнос ака ли
23
8
 
12
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Щом Песков казва значи задължително трябва да се вярва..ха.ха
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той е и собственик на тръбата за газ и държана работа и пенсия. Също като в САЩ на президентите.
21
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ДО 10 АЛОО МНОГОЗНАЙНИКО. НА КОЛКО ГОДИНИ Е ПУТИН. ЗАЩО ДА НЕ ПОЛУЧАВА ВОЕННА ПЕЕНСИЯ. НИМА НАШИТЕ ГЕНЕРАЛИ, АДМИРАЛИ И ТЕМ ПОДОБНИ КОИТО СА НАВЪРШИЛИ ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ И РАБОТЯТ НЕ ПОЛУЧАВАТ ВОЕННА ПЕНСИЯ???!? ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЩЕ КАЖЕШ ВОЕННА ИЛИ ПЕНСИЯ ЗА ВЪЗРАСТ. АМИ ВОЕНЕН Е БИЛ И ПОЛУЧАВА ТАКАВА.
20
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БългаринВ Англия кралицата няма право да пипа пари. Ако отиде в заведение е задължение на най-близкия полицай да плати сметката.Бентлито на Кралицата е пригодено да работи на газ за да не разхищава парите на данъкоплатците за доста по-скъпия бензин.
19
8
 
5
 
! Отговори
Тоз капут преди 5 години
Е откраднал 200 долараВместо пенсия са му
18
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако планът за България на западните ни колонизатори от ЕС е тук да стане отново турско, както към момента изглежда с геноцида над българския етнос в територията, предпочитам България отново да стане част от Руската империя, както вече сме били. Редът и законността са противоположното на анархията, в която е принуден да живее българина = европеец на периферията.
17
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С телефона преди 15 години се разделих окончателно. Когато ми трябва някой отивам и го намирам както правехме едно време през соца. Най хубавото е че никой не ме притеснява когато му скимне. Ако на някой му трябвам да дойде вкъщи и на четири очи да се разберем а не да ни чуе цял свят. Без да разберете ви направиха роботчета. Под предтекст че сте много технически грамотни ви вкараха в Матрицата.
16
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе оправяйте си там ромите и не се занимавайте с Президент России. Извън капацитета Ви е!
15
4
 
10
 
! Отговори
бай х преди 5 години
ако продължава така той ще забрави как изглеждат парите :))
14
8
 
20
 
! Отговори
Pen преди 5 години
Как се бях притеснил ,че днес може да няма новина за Путин/Русия... :D :D
13
16
 
9
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"В коя война е участвал, че получава военна пенсия?"Е нали Чечня 1 и 2 и Грузия и Сирия както и всички миротворчески операции ги приравниха към военно времева ставка, а на доста от тези Акции се води президент и съответно главен командващ.
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в планината кой собственик на кафене му иска пари?
11
9
 
22
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Киро Скалата"Няма как да си купи АйФон, все пак това е вражеска апаратура..."Точно в десетката го каза. Присъвременните производствени процеси в кристала на процесора дали ще е на телефон дали ще е на таблет или компютър пре спокойно "разработчика" по "молба" на "службите" може да постави БАБЛЮГАТочно за това в РФ се ползват само комуникационни уреди(може и малко допотоно да изглеждат) произведени под надзора на руските служби.И защо РФ мислите че не произвежда смартфони? Произвежда
10
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
В Англия кралицата няма право да пипа пари. Ако отиде в заведение е задължение на най-близкия полицай да плати сметката.
9
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В коя война е участвал, че получава военна пенсия?
8
14
 
26
 
! Отговори
Шах и мат преди 5 години
На снимката: Гросмайстора си наслаждава на спокойствието докато планира следващия си брилянтен ход. Например, кой ще бъде следващия американски президент? Шах и мат с пешката!
7
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЕСков знае какви пенсии получава Путин и в коя банка, а не знаел колко !?Чудят се как да навират Мумията из медиите !
6
26
 
29
 
! Отговори
Кур до коленко преди 5 години
До Активист на БКПЗатова ли руснаците заминаха по целия свят, щото живота при ***.ин е супер, щото долара е 65 рубли, а 1 рубла е 0,023 стотинки...