В Русия доволни от по-енергичния строеж на "Турски поток" у нас

Шефът на Газпром доволен от прогреса след забележка на Путин
12 яну 2020 16:21,
129
В Русия доволни от по-енергичния строеж на "Турски поток" у нас
Снимка: БГНЕС

България започна да работи по-активно върху изграждането на газоразпределителна мрежа след критики от страна на руския президент Владимир Путин, заяви в интервю за руската обществена телевизия президентът на компанията „Газпром“ Алексей Милер, цитиран от TACC.

Путин заяви по-рано, че България умишлено забавя изпълнението на проекта „Турски поток“. Българският премиер Бойко Борисов, коментирайки изявлението на руския лидер, обясни за дългите тръжни процедури, които са забавили процеса. По-късно Борисов увери, че строителството ще приключи навреме - до 31 май.

"Виждаме, че нашите български партньори в момента работят много по-интензивно от преди", каза Милер. В същото време министърът на енергетиката Александър Новак изрази увереност, че България ще изпълни задълженията си. "Днес работата е в разгара си, в голям мащаб. Ние сме уверени, че българските колеги ще изпълнят задълженията си и ще изградят своята част", каза Новак.

Сръбският президент Александър Вучич подчерта, че страната му е приключила своята част от работата си и сега чака строителството да приключи от българска страна. "Всичко сме изградили, но все още чакаме българите, когато те завършат газопровода в своята страна." Премиерът Борисов от своя страна каза, че България изгражда своята газоразпределителна мрежа и е готова за получаване на голямо количество газ от Русия и Азербайджан. "България изгражда своята газоразпределителна мрежа. И колкото повече газ идва от Русия и Азербайджан, толкова повече можем да транспортираме по нашия газопровод през България. Готови сме за това", каза той.

„Турски поток“, който стартира на 8 януари, минава по дъното на Черно море от Русия до брега на Турция. Следва сухопътната транзитна линия до границата със съседните страни, откъдето сега газът се изнася за Гърция, България и Северна Македония. В бъдеще (след приключване на изграждането на цялата инфраструктура) газът ще достига до Сърбия и Унгария. Капацитетът на газопровода с дължина 930 км е 31,5 милиарда кубически метра газ годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
3
 
! Отговори
Да се знае преди 4 години
Всички, които се радват на спирането на СП2 и ТП обслужват украинските/разбирай ам-ските/ интереси, но не и българските.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 79България на първо място е имала право на 10 млрд неустойки по договор, поради спирането на транзита през трансбалканския газопровод. Нашите продажници са се отказали от неустойките доброволно. До тук загуби 10 млрд. Новия газопровод струва над 3 млрд, не ясно кой ги плаща, вероятно бг данъкоплатеца. Станаха 13 млрд. 90% от преноса на новия газопровод е за Газпром, според правилата на ЕС, които ние отдавна сме приели, може макс 50%. Ще има неустойки. И т.н. .. пише всичко в нета.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така както спря СП-2, така ще спре и ТП.Ще стигне до Белоградчик и край.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо ние българите трябва да даваме милярди за газопровод който е в полза единствено на велико руските амбиции------Много просто, защото става въпрос за решения за милиарди, което значи подкупи за десетки милиони. А пък ние нямаме нито власт, нито наказания срещу такова нещо.
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Сърбия и Унгария - голям транспорт ще пада, няма що.Австря вече (го) не ще санкции......
71
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой ще ми обясни ли какви ще са тези милиарди, дето България би могла да изгуби от транзитиране на руски газ? Освен нелепи пропагадни увъртания или параноични теории на конспирации, друго обяснение е невъзможно, защото няма логика...И как така Ю Ес Ей-то се застъпва за интереса на Украйна, който идва от транзитирането им на руски газ; как те ще имат печалба от тръбата, а ние ще имаме загуба.
70
4
 
5
 
! Отговори
Празни приказки преди 4 години
С другарите путинофили споделям с прискърбие, че и в Русия задават въпроси за технико-икономическата обосновка на всички тези газопроводи - "Силата на Сибир", "Турски поток", "СП-2". Но от ОПГ "Вова" (бивша Кооператив "Озеро") няма да дочакат отговор. От проектите на уж държавния "Газпром" ще блажи само овластената мафия в далавера с германския и китайския бизнес. Но защо и ОПГ "***" да не получи своя дял от нещото, което на теория ще се изплати за 50 години, а на практика - писмо от мъртвец.
69
1
 
2
 
! Отговори
kaputt преди 4 години
тръгне ли газ в тръбата през бг , *** ще ги гледате по казаните щото няма да има нужда от тях, перник беше предупреждение за бацката но той не може да откаже на 4 заинтересовани държави и затова в момента е шах с царицата, неговия ход е цуг цванг
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са работяги, да не вярваш;-)))
67
4
 
4
 
! Отговори
Много наивно преди 4 години
С тези глупави изказвания на Мюлер ( предназначени за руснаците) само дразнят останалите и накрая САЩ ще им наложи санкции и на продължението на Турски поток , който засега Бойко е договорил лично с Тръмп и затова го нарича Балкански !
66
1
 
6
 
! Отговори
АНЕНЕРБЕ преди 4 години
Не е добра идея да се правят американците на ***. Как смята Борисов да ги превърти, когато БЪЛГАРИЯ ПРОДЪЛЖАВА С ГАЗ ОТ ТУРСКИ ПОТОК ДА ИЗПЪЛНЯВА ДОГОВОРЕНОСТИТЕ СИ КЪМ ГЪРЦИЯ , СЪРБИЯ и всички страни от региона. Не разбирам - осъзнава ли Борисов факта , че за САЩ той се е превърнал в предател. До какво ще доведе това не е ясно. Ясно е, че двойната игра е невъзможна.МИСЛЯ, ЧЕ ТОЙ ВЕЧЕ СЕ Е ОПРЕДЕЛИЛ И Е ПОЕЛ РИСКА ОТ АМЕРИКАНСКОТО ВЪЗМЕЗДИЕ.
65
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме още една директна тръба от Русия към България,без посредници!
64
1
 
6
 
! Отговори
До Тонката преди 4 години
То и няма друг такъв *** народ, дето да му разреши не 1000 години, ами 1000 минути така да го.. .
63
5
 
4
 
! Отговори
До Тонкат преди 4 години
Браво Тонка! САМО БОЙКО! ДА НИ Е ЖИВ И ЗДРАВ 1000 ГОДИНИ ДА НИ УПРАВЛЯВА! ДРУГ КАТО НЕГО НЯМА, НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА!
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес слушах оня перко Плевналиев ..опитва се да но обясни как може да спрем тразита на руска газ по тези тръби и да пуснем друга на сърбите при положение че има договори
61
2
 
3
 
! Отговори
До67 преди 4 години
Абе те знаят след нас къде отива тръбата, при други приятели на ПутинВучич и Орбан и затова газ пикаят, щото знаят онея коя газ ще договорят:)
60
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България се превръща в нова Украйна на рускотурската империя !
59
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 67 руски тролКак не само за руска газ бе?! Ти грамотен ли си четеш ли какво се договори ха, за 30 години тръбопровода е зает на 99% от Газпром. Каква диферсикация, каква друга газ, мъгла отново мутрата в стойка партер пред джуджи, лошото е че плаща и ще плаща българския народ.
58
2
 
4
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 години
Браво, Тонка то и ние русофили те сме с Бойко, той да направи и аеца, пък да го пише ако иска и него балкански :), в крайна сметка прави каквото е възможно, трябва да се знае, че Южен поток беше голяма лъжица за нас и Бойко го разбра, той още преди изборите с бг. русофили те се среща и за 20 минути се разбра:)
57
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ю Ес Ей милее за Украйна и ни дърпа ушите, понеже си имаме свои жизнени интереси. Къде е зачитането на суверинитета ни? Суверенни ли сме изобщо!