Навални е в наказателна колония, ще прекара там 2,5 г.

Няма никаква заплаха за живота и за здравето му, увериха властите
26 фев 2021 16:05, Нели Христова
78
Навални е в наказателна колония, ще прекара там 2,5 г.
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на руската Федерална служба за изпълнение на наказанията потвърди днес, че опозиционерът Алексей Навални е бил прехвърлен в наказателна колония, където ще излежава присъдата си от две години и половина затвор, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

"Навални беше прехвърлен на мястото, на което трябваше да се намира според съдебното решение", каза Александър Калашников. Той увери, че "няма никаква заплаха за живота и за здравето" на критика на Кремъл.

Навални ще излежи присъдата си при абсолютно нормални условия, каза Калашников и уточни, че ако поиска, опозиционерът може да участва в някакви производствени дейности.

Повечето присъди в Русия се изтърпяват в наказателни колонии, които понякога са напълно изолирани. Там често пъти е задължително да се полага някакъв труд, обикновено производство на мебели или шивашки дейности, отбелязва АФП.

Говорител на службата каза, че засега не може да съобщи подробности за мястото, където се намира Навални.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
боби преди 3 години
И със Скрипал и с Навални западните пропагандатори ги скрояват уж отровени, уж полуотровени с ясната цел да опорочяват Русия - геополитика в действие!!
64
2
 
4
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
Навални е повече алчен, отколкото умен.
63
2
 
5
 
! Отговори
до 55 анонимен преди 3 години
А защо не споменеш някои от най-мрачните и непристъпни затвори, включително и частни в обичните ви ЕС и САЩ ? И какви традиции пък имат точно те? "най демократичния свят".И защо" Нахалния" се върна веднага пак там, където го "отровиха"?Според мен го разболяха точно тия, за да го употребят за "нарушаване" на правата му и да си довърши работата, за която му плащат, да го играе жертва и да имат повод запада, вечния използвач , да наскачат против Русия и Изтока. Стара , губеща игра.
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринТи съмняваш ли се, че са такива? Да не мислиш, че случайно в България имаме такова масирано руско предателство? Озлобените от собствената си нищожност трупат мъст и ако им се отвори възможност стават точно чудовища като Газдов. Тия хора са способни на всичко, ако им се даде власт, включително и на престъпления немислими за цивилизован свят. Точно каквато между другото е ситуацията със страни, където цари неграмотност и мизерия.
61
0
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
А там в колонията дали ще го измъчват? Като например да слуша руския химн сутрин и вечер. Да пее " Ставай страна агромная" и да зубри наизуст биографията на Ленин и Сталин. И дали ще се съгласи с работа да намали присъдата си ако трабва да прави каменни бюстове на Путин ?Не че нещо ама за един прЕател питам.
60
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще го убият и ще сложат двойник ;)
59
7
 
5
 
! Отговори
До руските тролове преди 3 години
И ДВЕТЕ " ПРЕСТЪПЛЕНИЯ" НА НАВАЛНИ СА ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬ86ОТИНИ - ПАРАВАН, ЗА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ЗА НЕЩО. ПРОЗРАЧНИ СТЕ!
58
2
 
4
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Това са двома души с различни никове. Или казано кратко - платени руски ***. Не им обръщай внимание.
57
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 3 години
На човек му става страшно като чете коментарите и се пита: Всички ли тези са деца и внуци на Газдов, Горанов, Ръжгева и подобните им?
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални ще каже като другите предатели - Аз бях в Гулаг.
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-после ще работи и ще бъде полезен за обществото.Обещал е италиански мебели на Путин и трябва да ги произведе.
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не само е неудобен но и малко се е продал, чрез него се покарват чужди интереи. В други страни щеше да бъде съден за измяна.
53
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2.5 години за несъществувващо престъпление.А, между другото, традиционно ли е да се приема, че живота и здравето на политическите затворници в Русия е под заплаха, че се налага шефа на службата да обяснява, че специално за Навални няма такава?Не, че има значение какво говорият червените, защото те винаги лъжат, но все пак е интересно, защо си дават тоя зор?
52
10
 
4
 
! Отговори
Тук преди 3 години
Тук май само русофили аналниразбирачи има,за друго не пишат, явно опорните точки които им спускат също са такива
51
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия и СССР имат дълга традиция, да пращат неудобните на властта в подобни лагери. Виждаме, че Източната империя продължава традицията.
50
6
 
5
 
! Отговори
малееей преди 3 години
Клан,дран недоклан.Тровен,тровен недотровен.Съден ,съден недосъден.У затвор или колония,а може би в 5 звезден хотел на държавна издръжка?!
49
7
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Най-после шутът на цар Владимир I-ви Путин, Гей Нахалний, ще поработи, макар и само веднъж в биографията си.
48
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами щом е престъпник(измамник)мястото му е в затвора,нали?Измамил е голяма френска(не руска)компания със стотици евра и е осъден.Какво иска?Аман от такива" дисиденти".
47
7
 
10
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Като за откраднати 500 000 долара е минал тънко с наказанието ! С и не е в затвор,а в колония-нещо като почивна станция със засилен режим на хранене...
46
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво, че няма опасност за предателя, пионка на МИ5 и корупционер Навални. Така се бях притеснил, че не можех да спя от седмици, след като всички медии упорито ме облъчваха, че такъв "борец за свобода" е осъден "несправедливо" ... Малко му е на такъв алчен предател.