Огромната маса на Владимир Путин - политически трик или COVID параноя?

Потребителите в социалните мрежи веднага започнаха да се шегуват с масата
9 фев 2022 12:28, Нели Христова
192
Огромната маса на Владимир Путин - политически трик или COVID параноя?
Снимка: БГНЕС

За хората с власт декорът и мебелите могат да бъдат инструменти за впечатляване, очарование и сплашване.

Ужасяващото седалище на властта в Game of Thrones е извисяващ се железен трон, изкован от разтопените мечове на победени врагове. В поредицата за Джеймс Бонд злодеите са известни с това, че украсяват централата си с аквариуми, пълни с акули.

В реалния живот обаче имаме Владимир Путин и неговата объркващо масивна бяла маса.

Руският лидер започна да организира срещи на четири очи с чуждестранни високопоставени лица на огромна овална маса, дълга около пет метра и поддържана от три дебели стълба. Един единствен букет цветя лежи в средата. Разбира се, огромната маса веднага предизвика шеги в социалните мрежи.


Той не е сам сред световните лидери, когато става дума за ефектно обзавеждане. Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун разполага с достатъчно рафтове за книги, за да съперничи на малка библиотека.

А по време на пандемията китайският му колега Си Дзинпин се зае да организира видео разговори пред внушителна картина на Великата китайска стена.

Бившият либийски диктатор Муамар Кадафи пък провеждаше срещи с други лидери в голяма и цветна палатка, може би като трик, за да ги спечели с намеци за скромния си бедуински произход. Кадафи обиколи света с палатката си и я разпъна в няколко града, включително в парка Вила Дориа Памфили в Рим и имението на Доналд Тръмп в предградието на Ню Йорк.

Бившият малайзийски министър-председател Махатхир Мохамад също имаше впечатляващ офис с внушително голямо бюро, макар че това може да е било по други причини – твърди се, че той си е дремвал следобед под него.

Но какво е посланието зад масата на Путин, ако има такава?

В понеделник той посрещна Еманюел Макрон на трикракия колос. Френският президент отлетя за Москва с надути гърди, обещавайки "интензивен" разговор с Путин, заявявайки, че ще търси "историческо решение" на предстоящата заплаха от война между Русия и Украйна.

И все пак след пет часа разговори на бялата маса Макрон не успя да извлече публични отстъпки от Путин. Нараснаха спекулации, че масата е демонстрация на сила за покоряване на Макрон, може би дори физическото изражение на пренебрежение. Възможно е обаче мегамасата изобщо да не прави политическо "изявление" или ако има такова, то е от второстепенно значение за основната цел на Путин - избягване на COVID-19.

По-рано този месец Путин беше домакин на унгарския премиер Виктор Орбан на същата маса. По това време посланието, което Москва се опитваше да изобрази, беше за близки и приятелски връзки между двамата лидери, дори ако те седяха на разстояние един от друг.

Много подобна маса също се появи преди пандемията, но с няколко души, седнали на нея. Днес Путин очевидно използва масата за социално дистанциране от чуждестранните лидери, както го прави на пресконференциите след това, където подиумите им са необичайно далеч един от друг.

69-годишният президент е известен като параноик относно COVID-19 и до голяма степен е останал в изолиран пашкул през цялата пандемия, вземайки мерки далеч отвъд глобалните си колеги.

Кремъл продължава да изисква тези, които се срещат с Путин, да бъдат поставени под карантина за две седмици, въпреки твърденията, че руският лидер е напълно ваксиниран. Изискванията могат да бъдат разрушителни. Преди откриването на голям арт център в Москва се казва, че директорът и главният финансист са били под карантина за две седмици, за да направят на Путин кратка обиколка на сградата.

Има един човек, с когото Путин все пак се е сближил, въпреки опасенията си относно COVID-19. При откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин този месец той и Си Дзинпин застанаха пред камерите, прегръщайки се един друг -  символ на техния мощен съюз, докато напрежението със Запада расте.

И все пак, за седящата им среща китайските служители бяха уредили да бъде поставена изключително голяма тъмна дървена маса – дори по-голяма от тази на Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 2 години
За да има време да избяга ако Макрон тръгне да го бие.
142
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа и най-вече ЕС имат бъдеще САМО ако станат военно независими, т.е. ако създадат своя собствена армия и военно командване, което САМО да решава кога, къде и с кого да влиза в конфликти.
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук един разправя, че Путин имал нужда от война. Не, няма. Той си взе каквото му трябваше. Тези, които имат нужда от война са други. Ще дам жокер. Военна промишленост. Държава, която е бели срещу черни и са пред гражданска война и разцепване на малки държавици, ако няма общ враг, който да ги обедини. А и ако има война в която ЕС и Азия потънат икономически ще има нов план за възстановяване и една мощна банка ща даде заеми на народите, като ги превърне в роби. Сетихте ли се?
140
1
 
4
 
! Отговори
Терпи, моя красавица преди 2 години
До Herr Muller : Я сравни бегло - от страна на запада/нато, колко неща НЕ спазиха и колко от руска страна НЕ спазиха - и тогава седни да пишеш глупости!
139
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посрещна го с ръце в джобовете и без да мьрда. Кеф , макарон само си макарон.
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе е комплексарщина, масата може да е руска, но знаците са на американски щат, изглежда от Европа изпуснаха Русия и е минала в друга посока, като партньор на САЩ и консерваторите, масоните, а може и да греша, но знаците това говорят, надявам се да греша и Русия да се върне в Европа.
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо и няма на масата, добре е, в Белорусия, когато дойде руска делегация журналисти да разговаря с Лукашенко, Лукашенко също ги държеше на голямо разстояние и дори един от журналистите пита защо, ами защото изстрелват някакви вещества и ги вкарват подкожно и отиде коня у ряката и ги манипулират, ей затова, разбира се, това го правят всички, свързани с партиите и контролиращи света, а не даден човек! Но Макрон бе по-смутен от приказките на Зеленски, отколкото от Путин, вижте кадрите в Тубата!
136
2
 
6
 
! Отговори
На запада преди 2 години
Разяснявам за уса феновете че не им стига мощност да загреят: западните анаЛизатори са се фокусирали върху масата повече отколкото във предмета на разговорите :)
135
0
 
7
 
! Отговори
На запада преди 2 години
На запад и червен балон или жълт лимон да им покаже Путин - пак параночно ще рият за скрит смисъл. Путин се е измайтапил като във вица за Сталин: На заседание, към края Сталин: - Тези няколко хиляди да се разстрелаят и да се пребоядиса Кремъл в лилаво! В залата се шуми - Ама как? Защо лилаво?! Сталин към съседа: - Казах ли ти че няма да попитат за разстрела!
134
7
 
3
 
! Отговори
френскъ любоф преди 2 години
ако влюбените *** в Путин се гръмнат на 13-и 02 2022г на 14-и в деня на влюбените ще получават по две цветя от всеки българин..ха.ха
133
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин със Си Дзин Пин се прегръщат не само пред камерите. А иначе масата е компенсация за някои сексуално дисфункции на дребния човек.
132
8
 
3
 
! Отговори
Нито едното, преди 2 години
нито другото. "Новите руснаци" се надпреварват кой по-голяма маса ще изложи на снимка. Най-обикновен нарцисизъм барабар с комплексарщина. Руските олигарси по лъскавите списания седят на такива маси с жените си от другия край. А с любовниците - на къс пас с малки масички до кревата.
131
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 165 Ти хубаво си ги изредил блюдата, ама аудиторията тук не е достатъчно културна да знае за какво иде реч в тези блюда... Този вестник се чете от по-семпли русофоби... Виж ако е селска баница и кебапчета, сигурно ще знаят какво е... ако вече не са забравили, де... но поне някога в живота си трябва са яли
130
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изписали сте една кофа гглупости... Преди години имаше истинска журналистика тук-таме, сега е само платена русофобска боза
129
10
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хах, на джудже големи маси и ракети му дай :)))))))))))))))))))))))))))))))
128
6
 
9
 
! Отговори
Очевидно преди 2 години
Нещо компенсирва.
127
16
 
9
 
! Отговори
Дин Дзън преди 2 години
Тотално е параноясал Путльото страх го е от всеки знае че иска да го удуши.
126
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Масата е хубава. Бих си взел такава за хола.
125
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джуджета на каква и маса да седне все ще изглежда голяма масата.
124
4
 
15
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Това Ковидно разстояние при среща на подобно равнище е нормално. Наричат го етикет, или не трябва да си чоплиш носа, да пърдиш, да се чешеш по ушите или тук-там, колкото и да е топло, да НЕ сваляш сакото си, като Злобното Джудже от Веселиново в САЩ, което сдаде багажа преди време и т.н. Дори Тодор Хр. Живков спазваше етиката безпрекословно и се държеше на висота при срещи от международен характер. Целуванията уста в уста са архаизъм, но показват "мъжСката дружба" между народами, дело на СССР.