Путин предприе специални мерки за да се пребори със санкциите на Запада

Указът е публикуван в сайта на Кремъл
28 фев 2022 18:17, Нели Христова
107
Путин предприе специални мерки за да се пребори със санкциите на Запада
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин подписа "указ за прилагане на специални икономически мерки във връзка с неприятелските действия на САЩ и присъединилите се към тях чужди държави и международни организации". Документът е публикуван на официалния уебсайт на Кремъл.

В него се предвиждат следните мерки:

- Участниците в чуждестранни икономически дейности са задължени да продават 80% от валутните постъпления от чужбина, получени от 1 януари тази година. Правилото важи и за вече натрупаните средства - те трябва да бъдат продадени в рамките на три дни;

- Валутните сделки, включващи предоставяне на чуждестранна валута от резиденти в полза на нерезиденти по договори за заем, са забранени;

- Резидентите вече няма да могат да прехвърлят чуждестранна валута по сметките си, открити в банки и организации в чужбина, или да превеждат пари, без да откриват банкова сметка, като използват електронни платежни средства, предоставяни от чуждестранни доставчици на платежни услуги;

- Президентът разрешава на банките да откриват сметки на физически лица без лично присъствие при превод на пари от банка в банка.

Подчертава се, че изброените в документа мерки се прилагат с цел защита на националните интереси на Русия и в съответствие с федералните закони "За специалните икономически и принудителни мерки", "За сигурността" и "За мерките за въздействие (противодействие) срещу неприятелски действия на САЩ и други чужди държави".

Настоящият декрет влиза в сила от датата на официалното му публикуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Сър преди 2 години
Чети повече! Може да поумнееш!
92
4
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Тези специални мерки приличат на перестройката на Горбачов.Перестройката завърши с фалит на СССР.И сега крайния резултат ще е същия.
91
0
 
2
 
! Отговори
Германска пивоварна преди 2 години
Мерките са ясни - народа се е разхайтил, да погладува малко сега 5-10 години. Иначе отиваме при Китай да ни смени рублите изгодно, щото те нали са прости... Поне по голяма част от семейството е спасил на запад - странно защо ли, при таз любов народна. Един народ има по търпелив от руския, познайте от 3-ти кой де?
90
5
 
14
 
! Отговори
BG преди 2 години
Руските олигарси(богаташи) ще му видят сметката. Става въпрос за много, много пари. Путин, пази се. Видов ден наближава !
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A така Путин вземи им парите *** народа,те много те обичат ,а те ще карат на водка и варени картошки и ще са ти благодарни даже
88
3
 
8
 
! Отговори
BG преди 2 години
Николетчето Лозанова много му завижда на Путин,не знам какви разкрасителни манипулации му правят, ама на мен ми изглежда някак си пластмасов,като Ленин от мавзолея
87
3
 
11
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Путин реши въпроса,ще дава петрол на Мадуро без пари и той ще им го доставя обратно на тях пак без пари,важното е да се върти търговия, а самолетите ще си летят на воля в голяма Русия напред и назад ама празни щото хората нямат пари.Важното е че Венецуела,Северна Корея и Куба ги подкрепят,другите страни не са важни
86
6
 
26
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 2 години
Нападаш Украйна и след това критикуваш САЩ че са неприятелски настроени...имам впечатлението че Путин не е добре психически...
85
2
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Боби: Не боби ! Когато живееш в общество то освен индивида има и общество и трябва да се съобразиш с него. Например когато видиш възрастен да му помогнеш. Когато видиш някой да прави лошо също да помогнеш и т.н. Всъщност дори ваксинирането ти помага да се ограничи заразата и да умрат по малко възрастни хора. Към света освен ПРАВ имаш и ЗАДЪЛЖЕНИЯ ! Живееш в общество и не си сам !
84
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът нямаше да му налага санкции, ако не беше убеден от ефекта им...
83
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е пътник... Няма полезен ход.
82
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще продаде неколко ракети да закърпи временно положението.
81
20
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не подкрепям нападението на Русия, но тук очевАдно прозират двойни стандарти и лицемерие в мерките за противодействие на "демократичния" свят.Вижда се, че отдавна е бил търсен повод за тотално дискредитиране на Путин, който винаги е трън в очите на запада, с отказа си да е проводник на либералните им интереси и сфери на влияние. Бяха ли всички от ЕС така решителни и обединени срещу Щатите, когато нападнаха Ирак, Сърбия....наложиха ли санкции на американските банки?
80
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бате Влади го е измислил а ние ще духаме супата и бахура на Кире
79
1
 
9
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Покварата тръгва от финансовата система
78
20
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха. С тези мерки Путин направо закопа Русия. Сега вече ще види чужди инвеститори през крив макарон. Руснаците ще мизерстват като севернокорейците.
77
14
 
31
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Пффф, това ли са му "мерките"? Тия се върнаха в комунизма. Сега остава само да открият специална верига магазини, където гражданите да могат да пазаруват западни стоки само с долари. И полицията да им иска сметка на входа откъде са тия долари :)
76
15
 
29
 
! Отговори
РР преди 2 години
Късно е либе за китка. От тук нататък само пожари ще гасиш, но нито един няма да потушиш.
75
15
 
31
 
! Отговори
пу(tК)ин преди 2 години
Друзя, войната не върви, а парите свършват. Ще трябва да и вие да помагате финансово кой с каквото може. И да няма хъката-мъката, че пращам маскираните момчета и на ваканционен лагер в сибир. Хайде чао от мен, че имам да се скатавам в бункера.
74
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чувал съм една рецепта за салата от нарязани ракети Искандер с дресинг от суров петрол и малко новичок. Ммммммм ГУРМЕ!