Русия представи видеозаписи: Събитията в Буча са инсценирани

Москва разполага с фактически доказателства, ще покаже още
5 апр 2022 08:33, Елка Василева
324
Русия представи видеозаписи: Събитията в Буча са инсценирани
Снимка: архив, БГНЕС

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя свика снощи извънредна пресконференция, след като ротационният председател на Съвета за сигурност този месец - Великобритания - два пъти за денонощие отхвърли руските искания за заседание във връзка със събитията в украинския град Буча, предаде ТАСС.

На брифинга Небензя представи доказателства за организирането на провокации в града и коментира намерението на Вашингтон и Лондон да предложат гласуване за отстраняване на Русия от Съвета на ООН по правата на човека.

Още по темата
На пресконференцията руските дипломати показаха видеозаписи от Буча, заснети веднага след изтеглянето на руските войски от града - тела на загинали по улиците няма. Заснетите украински военни и кметът на града са в приповдигнато настроение, обявяват своята "победа" и не споменават никакви убийства, отбелязва ТАСС.

Небензя подчерта, че руските военни нямат никакво отношение към зверствата над мирното население в Буча.

"От самото начало беше очевидно, че това не е нищо повече от поредната подготвена провокация, целяща дискредитиране и дехуманизиране на руските военни и оказване на политически натиск върху Русия", каза той.

Руският представител обърна внимание на факта, че четири дни след като руските военни са напуснали Буча, там не е имало "нито един признак за жестокости, нито веднъж не е споменавано за тях".

Небензя каза, че Русия разполага с фактически доказателства за провокации в Буча. "Готвим се възможно най-бързо да ги представим пред Съвета за сигурност", заяви той. "Видеозаписите, които показах (...) не дават никакви основания за съмнения, че това е постановка. Ще представим и нови доказателства за това", допълни той.

Същевременно дипломатът обърна внимание на изявленията на украинските власти. "При посещението си в Буча (украинският президент) Володимир Зеленски намекна, че този случай оправдава нецивилизован отговор, като по този начин всъщност потвърди, че режимът в Киев смята геноцида за метод за водене на война", каза той. На въпрос за необходимостта от независимо разследване Небензя отговори, че така наречените независими разследвания, които многократно са извършвани преди, всъщност не са такива, а са политически мотивирани.

Във връзка с намерението на САЩ и Великобритания да свикат гласуване в Общото събрание на ООН за отстраняване на Русия от Съвета на организацията по правата на човека Небензя каза, че това няма да улесни и стимулира мирните преговори между Русия и Украйна.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
5
 
! Отговори
Друг преди 2 години
В една война само цивилните страдат! Проклети да са и двамата(и Байдън) разбира се . Лошото за нас е, че и нашият живот се променя и то не в положителна посока. Пари пари и власт ще ни изядът главите накрая! Системата има нужда от рестарт. Политическият свят е гнил и ни тласка към унищожение.
214
4
 
9
 
! Отговори
Володя Бескуров преди 2 години
Като гледам какво пише в сайта и какви са коментарите, имам чувството, че няма нито един българин
213
16
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах клипче с Зеленский, дебел и в защитна жилетка висок клас, обиколен от ЧУЖДЕСТРАННИ НАЕМНИЦИ (личи по пришитото ОБЪРНАТО укр. знаме! Не вярва на своите!), усмихнат щастливо да се разхожда из Буча! Всичко ти става ясно - успех на провокацията! Кой ще го съди - православният Господ, Йехова или руски съд?
212
58
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе като гледаме тия ламарини- във всяка са загинали по няколко човека, отделно цивилните жертви... война си е това и всеки ден гинат хиляди хора... Огромна трагедия. По- добре да спират на всяка цена войната и убийствата и после тежки преговори с руснаците и санкции до дупка докато не оставят Украина да си се управлява напълно сама.
211
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До xoxoТо в Буча един път сигурно има.
210
11
 
48
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
Има,в ютюб,запис от влизането на украинската полиция в Буча,един труп в кола,смачкана,по улиците няма трупове.Можете да си го намерите в ютюб.Видеото е на украинската полиция.
209
37
 
6
 
! Отговори
Крали Марко преди 2 години
Първия руслям наследи Третия райх в пропагандата
208
65
 
21
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Русофилските *** пак изпълзяха. Същите *** които години наред осакатяваха армията и затова нямаме превъоръжаване. Всичките ни партии са на хранилка от руснаците, всичкия ни бизнес основно с техни филиали, енергийно 100% зависими и затова сме все на дъното. Сега лъжат както винаги, както през всичките години. А глупавите ни русофилчета така и не разбраха кой им дава хляб и кой им пробутва л... Няма спасение за БГ докато има русофили...
207
21
 
66
 
! Отговори
САТАНАТА преди 2 години
Украинците са способни на геноцид и клеветност от историческите извори
206
21
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСЕКИ нормален човек трябва да е СРЕЩУ глобалистката сатанистка либерастия. Не съм русифлистик, но този път съм с Путин, единствения президент в света който казва че родения мъж е мъж, жената - жена. Пропагандната машина на Украйна бълва всеки ден небивалици, лъжи, мошенгии под мъдрото ръководство на кенефаджията в Белия Дом.
205
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия видеозаписи и дете може да види че са манипулирани и са изтрити определени пиксели... даже не са ги замаскирали. Окупиран град от агресор, мятали ракети които сами показваха и няма ни един умряллл айде
204
70
 
19
 
! Отговори
Историк преди 2 години
За Русия човешкия живот никога не е бил от значение. Във всички войни винаги са били диваци и варвари. Зотова всички искат да избягат от руския ботуш. Даже такива които исторически са свързани с тях
203
18
 
69
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
на мен Украйна ми е като Македония - много шум за нищо! и голяма алабала! както и да е по-важното е колко много хора повярваха в пропагандата и че даже я последваха пък за сценария да не говорим! кои са кинаджийте? ха сега да се замислим всички заедно защо пък ние взимаме позиция?? изкуствено създадена суматоха!
202
89
 
27
 
! Отговори
Нешизофреник! преди 2 години
Единственото общо между Ирак, Либия, Югославия и войната в Украйна е това, че, и тази война, ще доведе до края на един диктатор. Джуджето с бутокса, който, щеше да превзема Европа и света, затъна в Украйна,и армията му от бомжи и скотове се оказа пълен фейк, както и Ладата и рублата му. Хахахаа. Лилипутлер с токчетата.
201
28
 
5
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
До По рецепта от САЩ, когато тет нападне няква държава с армията си и започне да ти разрушава градовете и селата да ти избива хората и ти ще правиш същото
200
54
 
15
 
! Отговори
дебили преди 2 години
няма нужда да представяте каквото и да е било просто се махнете от чужда държава с войниците си неканени и непредизвикани от никого
199
18
 
80
 
! Отговори
По рецепта от САЩ преди 2 години
Фейк нюз на продуцентската къща на Зеленски, сега очакваме постановка с химическо оръжие
198
6
 
15
 
! Отговори
Орт преди 2 години
И къде са тези безаналогови записи?
197
3
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
До бай Ставри Така е, в четвъртък ще им имам адресите
196
19
 
12
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
Проверката показа, че трима човека са написали, 237 мнения. Единият е доброволен, другите двама платени п00тьоног азуциловачи