Медведев: Европа ще изпадне в хиперинфлация при дефолт на Русия

За това не могат да бъдат обвинявани "злите руснаци", заяви той
18 апр 2022 06:45, Александър Попов
609
Медведев: Европа ще изпадне в хиперинфлация при дефолт на Русия
Снимка: БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди Европа, че може сама да си създаде икономически проблеми вследствие на затрудненията, които създава на Русия, предаде ДПА.

"Дефолт на Русия може да стане дефолт на Европа", каза Медведев, който понастоящем е заместник-председател на руския съвет за национална сигурност.

Той обвини председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че иска да докара неговата страна до банкрут и описа нейните действия като "тайни намерения на мазохистите от Брюксел".

Още по темата
Относно строгите санкции на Запада срещу Русия Медевев каза, че те може да доведат до хиперинфлация в ЕС, за което "вече няма да могат да бъдат обвинявани злите руснаци".

Той предположи още, че Европа може да изпита недостиг на основни храни и че украинските бежанци ще предизвикат "вълна от насилствена престъпност" в европейските държави.

В началото на месеца Медведев заяви, че Русия разполага с достатъчно запаси, за да гарантира потребностите си. Той изтъкна, че Русия ще търгува с продоволствие и земеделски продукти само с "приятелски" държави.

"Ще доставяне продукти само на нашите приятели, които са много, но не са в Европа и Северна Америка. Ще продаваме срещу рубли или в националните им валути в съгласувани пропорции. Няма да доставяне наши стоки и селскостопанска продукция на нашите "неприятели". А от тях няма и нищо да купуваме", заяви той.

Според Медведев много държави по света зависят от продоволствените доставки от Русия, а това е "тихо, но страшно оръжие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


609
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
448
6
 
2
 
! Отговори
xoxo преди 2 години
Абсолютно няма да ме изненада това,което казва Медведев.Ако войната продължи, това ни чака всички.Разбира се,изключение правят американските търговци на оръжие.
447
7
 
8
 
! Отговори
Истината! преди 2 години
Медведев: Европа ще изпадне в хиперинфлация при дефолт на Русия
446
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да повярвам То Гьобелс на Хитлер изглежда като Тимур без неговата команда пред тези пропагандатори. "Ако не ни оставите да водим войни и да си правим каквото искаме- ще ОБЕДНЕЕТЕ и ща гладувате" И това го казва политик от страна, която единствена в ЕВРОПА преживява 4 /четири/големи ГЛАДУВАНИЯ през 20 век, отнесли живота на повече хора отколкото са загиналите им във Втората световна война. Които освен ракети и танкове не можаха да произведат една свястна кола. ОЛЕЕЕЕ
445
5
 
6
 
! Отговори
хахахааааааа........ преди 2 години
Колко *** са се събрали тук, това ли е всичко или все още има? Скоро всичко ще свърши зле за Европа...........
444
5
 
9
 
! Отговори
Хитро, товаришчи ! преди 2 години
Какво разбираме от новините - над български пощи е имало кибератакa така, че пенсионерите да не могат да се вземат пенсиите ... Хитро, хитро, товаришчи ! ... Сега очакваме българския пенсионер да се вдигне на въоръжена борба срещу наложеното ни от запада правителство, в очакване на решителната помощ на червената армия. Някои хора (някъде на изток) сериозно мислят какво да правят с проблемa България ...
443
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление Медведа (мечока) е адски прав.
442
9
 
9
 
! Отговори
руската кочина преди 2 години
да си гледат джуджетата и да не мислят за Европа..ха.ха
441
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Новата офанзива на Русия '' .................................... винаги са се водили войни в човешката история, но ... да нападаш и убиваш съседен народ и да твърдиш, че те сами се убиват и самоубиват ... това излиза извън всякакво понятие за добро или зло ... а доста българи дори вярват на руската пропаганда.
440
6
 
7
 
! Отговори
Мйедвйедйев преди 2 години
Не слушайте Медведев а слушайте Елвира Набиулина. Тя спаси руската икономика през 2014-та. Прогнозите на Набиулина са доста по-различни и реалистични. До две седмици рублата ще се върне на реалните си нива от 1 стотинка за рубла.
439
0
 
3
 
! Отговори
До Трагедия преди 2 години
Ми той си е написал човека - на глава от населението, ама явно ти е трудно четенето! Пък и секунда мислене трябва...Дето се вика - мъкаааа.
438
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медведев, хОди сваляй сателитите на Мъск, стига си ни занимавал с глупoсти.
437
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богатствата на Русия са в ръцете на 20 човека. Останалите ядат от консерви и са в хроничен дефолт от 30 години. Загрижил се той за Европа.
436
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медведев, учиш ли китайски, учиш ли?
435
5
 
6
 
! Отговори
Трагедия преди 2 години
До иванВие явно глава на раменете нямате! Как е възможно държава която е заработила за 2021г 1,7 трилиона да е изравнена с нас. Пълно е глу паци в тази наша държава ама айде да не Ви даваме гласност, че ни сме смеят навсякъде заради такива индивиди като Вас г-н Иван!
434
8
 
17
 
! Отговори
На синджир в Хага преди 2 години
Медведчо Чувстваш че малко ви остана и почна да се нервиш всеки ден
433
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, и аз може да се изкажа по същия начин за Русия, Северна Корея, Гибралтар и т.н. Предлагам вместо да публикувате словесните оргазми на тоя господин никой, да се фокусирате върху нормалните новини.
432
6
 
5
 
! Отговори
ГОЛЯМОТО НУЛИРАНЕ... преди 2 години
Живейте бързо, докато не сте занулени....
431
6
 
9
 
! Отговори
Гонзо преди 2 години
Доколкот знам Медведев не е икономист. Предлагам да не дава савети без да са го питали.
430
6
 
24
 
! Отговори
иван преди 2 години
Според много хора , България е най-бедната страна в Европа. По БВП на глава от населението сме абсолютно изравнени с великата и любима на много нашенци Русия - без да имаме нефта, златото, титана, златото, диамантите, газа, величието , горите и.т.н...
429
8
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Ще станете васали на Китай, това със сигурност мога да кажа.