Песков: Русия не използва природния газ за изнудване

И други страни може да останат без доставки
27 апр 2022 21:03, Нели Христова
111
Песков: Русия не използва природния газ за изнудване
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиненията, че Русия използва доставките на природен газ като инструмент за изнудване, заявявайки, че Русия е надежден доставчик на енергия.

ЕС направи този коментар по-рано днес, след като Русия реши да прекъсне доставките на природен газ за Полша и България. Москва каза, че е взела решението, защото двете страни са отказали да плащат за газа в рубли.

Песков не каза колко държави са се съгласили да плащат за газ в рубли, но каза, че Русия е въвела новото правило заради санкциите на "недружелюбни страни срещу нас".

"Тази нужда беше продиктувана от факта, че, както знаете, значителна част от нашите резерви бяха блокирани или - с други думи - откраднати. Следователно не може да става дума за изнудване", каза той.

Той добави, че ако други потребители "откажат да плащат по новата система", тогава указът на президента Путин, според който доставките на газ могат да бъдат прекратени, "разбира се, ще бъде приложен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците могат да излязат от това положение единствено с пуч, ако им стиска.
57
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не е нападнала украйта русия не убива цивилни в Украйна русия не бомбадира жилищни сгради русия не използва газта за оръжие русия е един голям Фейк една голяма лъжа едно огромно зло в кремъл си мислят че в Европа хората са зомбита като в техния народ русия и нейната примитивна пропаганда
56
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В интерес на истината никой от обкръжението на Путин дори и да разбира колко е зле положението не смее да се обади за да не го елиминират. Двама бивши руски "служители"олигарси заминаха на оня свят заедно с жената и децата
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баш си ни изнудват. Дори да плащаме с долари, а те да си ги обменят, не е ясен нито курса на който ще обменят, нито нищо. Няма да се учудя ако накрая плащаме по-скъпо отколкото за втечнен газ. Затова най-добре направо да си търсим газ от другаде.
54
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ само са пускали атомни бомби върху мирни жители, готвеха се да го направят и върху РФ, ама контратаката нещо не могат да я спрат. Докато САЩ не си махне всички оръжия , смсл бъде фалирана няма да спре този развой на събитията
53
3
 
1
 
! Отговори
Зо 60 преди 2 години
Банката за плащане не и под санкции, мислител. Нашите даже преведоха парите, но нашите ги върнаха.
52
2
 
6
 
! Отговори
Ван Ванич преди 2 години
Старче като те гледам ще смениш и резъбата, само и само да да си запазих стандарта и да нахраниш щерката, че много обича запада.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 49: Абе вие т.ъпи ли сте или? Какво не схващащате? ЕС реши да "плаща" по сметки които е запорирал. Уж е платено, дв факто купувачът не си в получил парите. Кой дава стока срещу пари, които не получава? Не стига че сте глупави, но в коментарите се опитвате и насмешка да вкарвате. Което е още по жалка картинка.
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво го слушате тоя убиец .Тръбата е при нас и газа също.Това е от недрата на земята и не е собственост на руснаците.
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измятат се щот им бе обяснено има решение за техни двойни сметки за ЕС неприятел за тях през наши разплащателни сметки останали от време Оно запазили се у тях за плащане в рубли може цял ЕС да си поръча плащане без да търси от приятелите сегашни щот те едно време са имали отношения с тях в тв. валути-долар,марка,шв.франк,анг.лира,др. понеже са имали взаимоотношения с широкия запад не 7 на ЕС,а на 12,и на 16 преди евро и сменяха нац.на други,след туй не,но те си имат още обменен курс за ползване.
48
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49Защото не сме платили по сметката, по която е трябвало и както се платили Германия и други държави от ЕС. А защо само ние не сме платили е въпрос към нашето правителство. Другите ЕС правтелства явно пазят интереса на страните си.
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя мяза на класически подмазвач с мустак. Придворният помиарр
46
12
 
6
 
! Отговори
Баровец от Канада преди 2 години
ГаHе, колко ти е бензина, тока и газта? А утре?Ние тук в Канада сме си ОК. Взимаме по 10 бона на месец да пише някакви екселчета. Тока 7 цента. Бензина кинта и петдесет. Бутилката за барбекюто е 17 кинта. Пържолите - 5 кинта. Поздрави на Кирчо, дръжте си го там. Тук си имаме достстъчен брой разносвачи на пици.
45
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Песков защо ни спряхте газа бе? Нали уж бяхме братушки, уж не знам какво си??? Защо не го спряхте на Германия например? Защото там парите са големи, и не ви стиска!? Май и вие ще излезете същите лицемери като Запада... Няма да спечелите приятели и поддръжници по този начин!
44
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво прави Песков? Убива или по- точно издава заповеди да се убиват хора. Защо? Защото убиваните хора са украинци. Съжалявам, но е откачено и престъпно. Апропо, Александър Дугин, дами и господа руснаци, е просто психопат. Ехо, събудете се, провалихте се лошо, дами и господа, руснаци!
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересен ми е Китай. Мобилни камиони за екзекуция, кеф! Или принудителен аборт на неразрешени човешки ембриони като фетусът го слагат върху найлон на кревата до майката или в леген до кревата на майката. Всички знаем другата крайност. Нямам вяра на човешкия вид!
42
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, Песков пак се е исказал неподготвен. Защо няма газ тогава след като сме платили мммм ?
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
43 договорки за толкова много трупове на най-високо ниво поне мен ме плаши. В същото време човечеството е див звяр и без контрол не може. Ба си, за 10000 години интелектът на хората си е същият.
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие като пишете коментари изобщо вярвате ли си и дали има някаква мисловна дейност при вас като цяло се зачудих мозъците на кайма, никаква логика или информираност като цяло. Зле е положението ама много заприличали сме на средно сратистически американец Смех
39
4
 
19
 
! Отговори
Чакат го преди 2 години
30 % от българите чакат Путин да дойде като Дядо Иван и да им вдигне пенсиисте и заплатите. Но напразни са робските надежди. Путин няма да дойде. Изпратил е само Копейкин. Т