Украйна и Молдова пред портите на ЕС - гамбит срещу Русия

Лавров: Новата общност е разделяща
18 юли 2022 07:01, Александър Попов
128
Украйна и Молдова пред портите на ЕС - гамбит срещу Русия
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Руският външен министър Сергей Лавров нарече "геополитически ход срещу Русия" предоставянето на Украйна и Молдова на статут на кандидатки за членство в ЕС.

"Част от геополитическия гамбит срещу Русия е предоставянето на Украйна и Молдова, която очевидно също е изправена пред незавидна съдба на статут на вечни кандидатки за ЕС", казва той пред "Известия".

"Засега те рекламират "европейската политическа общност", инициирана от френския президент Еманюел Макрон, в която няма да има специални финансови и икономически ползи, а искания за пълна солидарност с ЕС в антируските му действия", добави Лавров.

Още по темата
Каква е тази нова общност, обясни самият Макрон: „ЕС ще покани всички европейски страни - от Исландия до Украйна - да се присъединят към него”, но не и Русия.

"Веднага ще поясня, че не е необходимо да се задълбочаваме в подробности, но самото изявление, което разкрива същността на това ново умишлено конфронтационно, разделящо начинание, е показателно", подчерта Лавров.

Концепцията за нова европейска политическа общност принадлежи на френския президент Еманюел Макрон. Според него Европа се нуждае от структура, която да спомогне за развитието на сътрудничество в области като геополитиката, енергетиката, инфраструктурата и транспорта с държави, с които не е възможна тясна интеграция в рамките на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: Сергей Лавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
1
 
! Отговори
Чумпил преди 1 година
Защо внешний министэр реве на умряло? Той като че ли не знае какви бакии ги забъркаха, а сега вече и не може да лети на Америка - Северна-Централна и Латинска, над Япония и Южна Корея, над Австралия и Нова Зеландия и абсурд над Европа. Все пак имат коридори за пътуване до Африка и Северна кУрея. Да са благодарни, че и това им е останало.
107
0
 
3
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 година
Не ги слушайте тези Лавровци и Путиновци...техните жени,любовници и дъщери са плъзнали из Швейцария,Англия и Щатите...Те играят един голям театър(по руски Болшой Театър) и си делят в момента Европа на сфери на влияние с другарите от САЩ!
106
7
 
2
 
! Отговори
Истинският преди 1 година
Русия пълен напред! Първо Одеса ,после Кишенев, кюстанджа,Варна и Бургас. Ще чакам с хляб и сол . Бийте тази алчна и натовска ***!
105
3
 
1
 
! Отговори
юлиян преди 1 година
НАПИШЕТЕ ПО-СКОРО;УКРАЙНА ПРЕД ПОРТИТЕ НА НЕБИТИЕТО,ПРЕД КРАЯ.
104
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен За Русия условието за ЕС е да се разоръжи, да предаде половината си територия за бази на НАТО и да унищожи икономиката и ядреното си и ракетите както беше с България.Няма как да стане.
103
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия продължават да не разбират. Навремето Путин каза, че Русия не е в НАТО щото НАТО не ги искал. НАТО трябвало да ги покани. Сега тоя вика ЕС кани всички освен нас. Нито НАТО, нито ЕС канят някой да стане член. Ако искаш да станеш член отиваш, нареждаш се на опашката, идва една комисия, гледа и разглежда, изготвя един списък с изисквания какво да промениш в държавата си, за да те допуснат да станеш член на съответния съюз и като изпълниш изискванията гласуват и ако всички са ЗА те приемат!
102
5
 
6
 
! Отговори
Дърто Мекере преди 1 година
Естествено, че Русия и Китай са проблем за планетата. Русия скоро ще сдаде багажа, а след това ще ударим и Китай, така както си знаем - корумпирайки комунистите в партията, докато се срине. Няма къде да бягат, освен ако не направят някой звездолет да ги прехвърли към дъното на Галактиката където им е мястото.
101
5
 
6
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Две са държавите заплаха за мира и благоденствието на народите комунистически Китай и авторитарна, корупционна, агресивна и кагабейска Русия.Пиядурниците от Евразия няма как да са част от Ес, защото са евразийци, а не европейци.
100
3
 
7
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Две са държавите заплаха за мира и благоденствието на народите комунистически Китай и авторитарна, корупционна, агресивна и кагабейска Русия.
99
4
 
6
 
! Отговори
вет.д-р Г.Заров преди 1 година
Като знам , че Молдова са по-зле и от нас , и то без да са влезли в ЕС , от собствен гръб знам какво ще стане като влезнат ...
98
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво мрънка Лавров - страните са паконанен и ако искат ще се присъединят , ако не - няма .Не е като Франция да стои на границите им с танкове и тогава да ги пита , нали така . Като толкова му е крив запада , да прибере дъщеря си от Лондон или за като става дума за собственото семейство нещата са различни - тогава не е проблем да завршиш щатски университет и после да живееш в Лондон
97
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама вие евроатлантиците в бг наистина сте глупави и не виждате как запада ви изцежда и бавно ви смила в месомелачката и на вас ви харесва това ама наистина сте збъркани.
96
12
 
11
 
! Отговори
Нане преди 1 година
До "До ,toti": русия наистина искаше да се присъедини към НАТО (даже не съм сигурен и за ЕС дали нямаше някакви желания). Но понеже нямат капацитета като общество и политици да постигнат какъвто и да е напредък, решиха да се движат по лесния път - пропаганда до дупка, пускане на десетки про-путински медии из целия свят, за да подкопават доверието в правителствата, като така си прокарват интересите на принципа "не е важно да съм добре, а на Вуте да му е зле". Е.. сега се наиграха здраво вече.
95
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двете дъжави просто искат да живеят в демокрация сред нормални държави. Ако просия чувства, че това е обратното на нейните "ценности", нищо чудно Лавров да чувства, че е "срещу" просия.
94
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо като магаре на лед Русия се опъва срещу ЕС и НАТО? Сами съсипват държавата си а за големият упадък в Русия който вече не може да се крие и се вижда дори в градове засипвани с петродолапи като Москва и Петербург обвиняват всички извън Русия, а кремълските сиви мишки са винаги невинни.
93
5
 
9
 
! Отговори
До ,toti преди 1 година
Според Джордж Робъртсън,бивш военен министър на UK,в началото на управлението си Путин е искал Русия да се присъедини към НАТО.
92
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Малко за политика Новата Желязна завеса не е проблем за Европа, защото е на границата и. Между Европа и азиатските варвари. Европейските страни градят заедно бъдещето си, пияндурниците дрънчат с оръжие зад стената.
91
8
 
3
 
! Отговори
toti преди 1 година
АКО И РУСИЯ ВЛЕЗЕ В НАТО И ЕС КАКВО ЛОШО????.НО ЯВНО ТЯ ИСКА ДА СИ ИМА ВРАГ,ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ ТЕСТВА ОРЪЖИЯТА И РАЗЦАВТЯВА ОРЪЖЕЙНИЯ БИЗНЕС ,КОЕТО Е НАЙ ГОЛЯМА ПОМОЩ ЗА ИКОНОМИКАТА !! НЯМА ПО *** ИНДИВИД ОТ ЧОВЕКА ,КОЙТО ТЪРСИ НАЧИН ДА СЕ САМОУБИВА ..Е ТАКА ЗА КЕФА СИ !!!
90
10
 
11
 
! Отговори
иво преди 1 година
ВЛЯЗАТ ЛИ , СПУКАНА МУ Е РАБОТАТА НА СОЦИОПАТА - путин !
89
13
 
15
 
! Отговори
Pen преди 1 година
А Папуа Нова Гвинея не е ли на портите на ЕС ? Зимбабве няма ли да влезе също в ЕС ?