Путин: Санкциите са огромно предизвикателство, но няма да се предадем

Страната ще трябва да развива собствени фирми за технологии
Обновена: 19 юли 2022 14:32 | 19 юли 2022 13:58, Нели Христова
454
Путин: Санкциите са огромно предизвикателство, но няма да се предадем
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин заяви, че е невъзможно Русия да бъде откъсната от останалия свят и че западните санкции няма да върнат развитието на Москва "десетилетия назад".

Откакто руският президент нареди на войските си да нахлуят в Украйна през февруари тази година, страната беше засегната от редица санкции, насочени срещу олигарси, финансови институции, държавни фирми и енергийната индустрия.

Путин, говорейки на видеоконференция с правителствени фигури, каза: "Не само ограниченията, но и почти пълното затваряне на достъпа до чужди високотехнологични продукти се използва умишлено срещу нашата страна."

"Ясно е, че това е огромно предизвикателство за страната ни, но... ние няма да се предадем и да затънем в безпорядък или, както предричат ​​някои наши "доброжелатели", да се върнем десетилетия назад. Разбира се, че това няма да стане", каза той.

Една последица от продължаващата война е, че редица големи технологични фирми или се оттеглиха от страната, или преустановиха дейността си. Големи компании за игри като Nintendo, Sony, EA и Activision Blizzard обещаха да не продават нито една от своите конзоли или съдържание в страната.

Междувременно интернет гигантът Google спря всички свои услуги, базирани на плащания, и забрани на руски медии като RT и Sputnik да продават реклами.

Други известни фирми като PayPal, IBM, Cisco, Netflix, Spotify и Airbnb също спряха бизнес операциите си в Русия.

Путин каза, че сега Русия ще трябва да развие свои собствени местни технологии и технологични фирми, след като западните фирми са престанали да работят в страната или са спрели дейността си.

Финансовият министър Антон Силуанов каза, че подкрепата за руския технологичен сектор е приоритет, но всяка рубла държавна подкрепа трябва да бъде придружена от поне три рубли частни инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
5
 
12
 
! Отговори
Фантомас преди 1 година
Долу мракобесната Русия и изедника Владимир Путин!
333
6
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Анонимен 329: Аз искам евтин газ без да за това да се налага на убиват някого. И не само аз - бизнесът го иска. Има фирми, които ще фалират ако цените на газта върви все нагоре.
332
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кръв повръща, диктатура не връща.
331
5
 
7
 
! Отговори
Русобил преди 1 година
До Да даааЕвропа си има парички и ще има всичко,а на тебе акъла ти никога няма да дойде.
330
12
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Благодарение на Русия и Китай светът вече не е еднополюсен и това е добре за държави като нашата. Ако ги нямаше тях, САЩ щяха да имат тотален контрол навсякъде и можем само да гадаем как щяха да злоупотребяват с това.
329
15
 
5
 
! Отговори
Да дааа преди 1 година
Не ги мислете руснаците имат си хляб, животни, цяла менделуева таблица си имат... еврожендъра да му мисли... хлеб нема, топло нема, газ, бензин нема.... ще се вдига бело знаме ама да видим кой!!!
328
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
326, газта ти е по-скъпа от отнетия човешки живот?!!!Още повече от убийствата на деца?!! И смяташ, че като си измиеш ръцете както Пилат Понтийски, греховете ти се опрощават? В огромна заблуда си!!
327
12
 
7
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Имаше международно разделение на труда. Русия доставяше суровини на западните фирми и сглобяваше техни марки коли за своя пазар. Сега Западът прави всичко възможно да развали този работещ модел. ЕС иска да мине без руски газ и нефт. Може, но да видим колко ще ни струва това. Русия пренастройва икономиката си за да не зависи от внос на техника и резервни части от Запада. Да видим кой ще спечели в това състезание. Мисля, че ще бъде Русия, защото Русия ще може да си произведе това, което и липсва.
326
9
 
2
 
! Отговори
Пример преди 1 година
MS-21-300 / 310 е пътнически самолет от ново поколение със междинен обсег с потенциал от 163 до 211 пасажери. Първоначално за него беше планувано композитно крило, само че санкциите против Русия попречиха това да се случи. Резултат: Министерството на индустрията и търговията на Русия отпусна 4.4 милиарда рубли за създаването на руски материали за композитното крило. Росатом пое създаването на руските аналози и вече имаше пробен полет на MS-21-300 / 310 създаден с новият руски материал.
325
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да се предаде. Путин нарича предаването по друг начин: "Жест на добра воля".
324
8
 
5
 
! Отговори
Импортозамещение преди 1 година
ЕС иска да мине без руски газ и нефт. Може, но да видим колко ще ни струва това. Да не забравяме, че отговорът на Русия се нарича "Импортозамещение". Русия пренастройва икономиката си за да не зависи от внос на техника и резервни части от Запада. Да видим кой ще спечели в това състезание. Аз все пак си мисля, че ще бъде Русия, защото Русия ще може да си произведе това, което и липсва (а и Китай доставя всичко), но западната икономика без суровини не може да работи.
323
10
 
6
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
Абе оставете го Путин... Путин е велика личност.... Божество!!! А вие долу ...налегайте повече на доставката на оръжие, там ви е силата така ще се спре войната, така ще се постигне мир... както правят, а и това е политиката им на нашите братя янки... те няма държава където да са били и да не са умиротворявали по тоя техния си начин само с хуманитарни оръжия като атомни бомби в Япония, БОВ, ***, ЛСД във Виетнам, обеднен уран в Сърбия, Ирак, Либия, Афганистан и къде ли не и са ползвани какви ли не други благородни средства за масово унищожаване по целия свят!!!!А това в случая като тъпчеш у
322
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще трябва да харчите парите за храна, дрехи и няма да остават за оръжие. Работа, работа, работа. Оръжие нйет, народът гладен и се вдига на революция.
321
12
 
6
 
! Отговори
БРИКС преди 1 година
Икономическа отганизация, в която членуват Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Наскоро имаха среща. Иран също иска да се включи. И няма да търгуват в долари, интересна подробност.
320
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Вова!!Мачкай Вова!!!Русия винаги побеждава.
319
10
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Кой е съюзник на САЩ в Азия? На пръсти се броят. А в Африка, в Латинска Америка? Светът вече не е еднополюсен.
318
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този трябва да постъпи в психиатрична клиника.
317
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако трябва дори и топлата вода ше измислят..-няма да се предадат ..
316
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкции трябваше да ти наложи целия свят не само Европа. Защото отне и обърка животите на милиони хора.
315
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 331 - Ще ти озвадя около лъжица, еййй!