В крак с времето - Путин сменя швейцарския часовник с руски

Ексклузивният модел с черен оникс струва около 24 хил. евро
29 юли 2022 21:16, Бойчо Попов
568
В крак с времето - Путин сменя швейцарския часовник с руски
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия демонстративно насърчава националната икономика: според съобщения в медиите вместо швейцарска марка Владимир Путин отскоро носи ръчен часовник, произведен в Русия. Според медийни публикации той е с марката Imperial Peterhof Factory на руския производител „Ракета“.

Според онлайн вестника gazeta.ru часовникът струва 1,5 млн. рубли, което се равнява на около 24 хил. евро. Според статията президентският часовник е ексклузивен екземпляр: черният оникс, използван за рамката, може да бъде поръчан само от Путин, но не и от други клиенти.

„Часовникът на президента е с черен оникс. Сега не използваме този конкретен камък, за да може часовникът да запази своята ексклузивност. Можете да поръчате подобен часовник, но с различен камък. Цената на часовника винаги е една и съща: 1,5 млн. рубли. Часовниците са унисекс, но не познавам момичета, които да си ги поръчват. Поръчват ги предимно мъже. В момента разработваме женски модел, който ще е с диаманти. Вероятно ще струва по-скъпо", заявиха от компанията.

След руското нападение над Украйна в края на февруари страната е обект на мащабни санкции. Много международни компании се оттеглиха от Русия. Поради това много стоки и продукти вече не могат да се произвеждат и доставят там. Москва обаче многократно подчертава, че ще преживее наказателните мерки и дори ще излезе по-силна от тях.

По-лошо качество за по-висока цена

Според „Комерсант" досега лидерът на Кремъл често е носил модели, произведени от швейцарските производители Blancpain или IWC. „Да не забележиш разликата е все едно да объркаш бившия Mercedes-Benz Pullman Guard на президента с настоящата му лимузина Aurus Senat", гласи коментар в руския всекидневник, който пръв съобщи за новия часовник на ръката на Путин, пише Investor.bg.

Журналистите обясняват преминаването към руския модел с функцията на руския президент като модел за подражание: Путин иска да даде добър пример и да демонстрира личната си ангажираност с програмата на правителството за заместване на вноса.

Тази програма предвижда руската икономика да произвежда възможно най-много компоненти, стоки и продукти, които липсват поради западните санкции. Повечето икономисти обаче не вярват, че това ще бъде успешно поради тесните взаимовръзки на световната икономика. Те смятат, че най-вероятният сценарий е деиндустриализация с по-лошо качество на по-висока цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


568
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
5
 
8
 
! Отговори
А преди 1 година
Зеленото човече какво прави?
289
5
 
16
 
! Отговори
Шариков, П. П. преди 1 година
След време ще струва много повече. Като вещите на Хитлер, Мусолини и други диктатори. А ние можем да разпродаваме Путиновите агенти. Но ще са евтини: много са и са с ниско качество... Сал един Копейкин ще ги отсрами, като екзотичен екземпляр.
288
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А статия за това какво бельо носи Путин няма ли да пуснете? Не мога да спя, откакто я нямам тази информация.
287
6
 
7
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
Как ви пребаца един еФтин коцкар Киро. Даже си мислите, че сте го свалили вие.....
286
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руските часовници бяха железни навремето. Още ме е яд, че продадох един механичен на баща ми. Реших, че вече няма да ми трябва щом имам електронен и жестоко се излъгах 20 електронни *** смених оттогава.
285
4
 
8
 
! Отговори
Russian преди 1 година
Новият часовник е с марка "Сейко-Сергейко".
284
7
 
7
 
! Отговори
простака тодАр преди 1 година
правешки и той сменяше полупроводниците с цели проводници.
283
0
 
5
 
! Отговори
Парапета преди 1 година
Е готов.
282
2
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Как може да ви пробутат Киро и да се мислите за умни....
281
4
 
10
 
! Отговори
възродиха ли преди 1 година
москвичЪ....все още ли се чака 10 години, все още ли вали и в купето когато вали навън....въпроси, въпроси др0гаре.
280
3
 
4
 
! Отговори
Джендър преди 1 година
Киро ви п......ба и си тръгна
279
2
 
6
 
! Отговори
3592 преди 1 година
Човек от народа, и ние имахме един такъв *** до 89та година миналия век . ХАХАХА.
278
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ердоган ме изкефи как го остави да чака и да се поти джуджето пред камерите.
277
1
 
10
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Да пратим Киро в Конго. И без това се хили като м.а.Й.муна.
276
6
 
11
 
! Отговори
Ето Шутка преди 1 година
Абе тавариши, видяхте ли Лавров какви ритуали премина в Конго? Смях в залата, стария кoзeл гледаше като обосран. И сега след договорките с Конго, международнот влияние на САЩ и ЕС е под голям въпрос нали? Ха-ха-ха-ха-ха.
275
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятайте колко са го закъсали руснаците,щом Путин прави реклама на руски часовници.Крадат жито от Украина и го изнасят,ама Ердоган ги хвана и ги принуди да отворят украинското пристанище.Умират от глад руснаците и скоро ще му скочат на Путин.
274
5
 
3
 
! Отговори
А у нас преди 1 година
Се заформя хибридът Вулвин, неочаквано добра комбинация от Ристе, Мая и Кире. Единственият недостатък на хибридите е, че страда от вагинална сухота и ще се измъчим с него. Слава глобализма!
273
2
 
5
 
! Отговори
Много преди 1 година
Готин тоя.
272
7
 
4
 
! Отговори
Слава преди 1 година
Путина!
271
4
 
7
 
! Отговори
А Бай Дън преди 1 година
Смени ли памперса....