Тежък артилерийски обстрел е имало в Донецк, Луганск и Херсон в днешния ден

Съобщенията са за стотици загинали и от двете страни
5 ное 2022 20:37, Анисия Иванова
352
Тежък артилерийски обстрел е имало в Донецк, Луганск и Херсон в днешния ден
Снимка: БГНЕС

Както руските, така и украинските сили днес са водили тежък артилерийски обстрел по противниковата страна, става ясно от съобщения от въоръжените сили на двете страни, цитирани от ДПА.

Киев твърди, че неговите сили са унищожили руски позиции в Луганска и Донецка области. Министерството на отбраната в Москва каза, че "украински атаки" са били отблъснати в региона на Донецк, Луганск и Херсон, след като Украйна многократно се зарече, че ще си възвърне контрола над тези окупирани от Русия региони. Съобщенията от въоръжените сили, чиято достоверност няма как да бъде потвърдена, съдържат информация за стотици загинали от всяка страна.

В анексираната от Москва Херсонска област властите съобщиха за най-тежкия артилерийски обстрел от няколко дни. Украинското ръководство иска напълно да освободи този регион в южната част на страната, след като първоначално постигна успехи в своята офанзива там.

Руският президент Владимир Путин вчера каза, че евакуацията на цивилни от Херсон се налага заради тежките боеве в района. По информация от окупационните власти десетки хиляди жители вече са избягали към окупирани от Русия територии.

Украйна обаче обвинява Русия, че е "отвлякла" местните хора. По някои оценки в оспорваните части на региона все още се намират 170 000 души, които не искат или не могат да го напуснат. По непотвърдена информация от руското министерство на отбраната около 5000 души се евакуират през река Днепър всеки ден с помощта на лодки и понтонен мост. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Пропагандата на американо мекерета същинска ***. Монетата има две лица. Не вярвам на наркомани
268
2
 
11
 
! Отговори
до 279 аноним преди 1 година
Като си такъв любител на войните , защо вече не си на фронта на страната на ВСУ , може пък да обърнете войната .
267
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
До Solar Power 282 Но имам такива, на които пише сделано в СССР
266
2
 
12
 
! Отговори
До 283 преди 1 година
Слагам бас на буре вино, че нямаш и нищо, на което да пише "Made in USA" и да е под 30 годишно! Приемаш ли?
265
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко книги можеш да прочетеш на мова? Един език се обогатява и развива с векове. А тука все едно да четеш Дикенс на шопски, -----///------ Нещо против шопския ли имаш? Да не искаш да те заколя като пиле?
264
7
 
16
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Анонимен 284: Лабове за бойни комари ! Те разпознават генетично руснаците и хапят само тях. Комарите са инжектирани с ковид спин и други работи. Освен това преди обучението ги събират от района на Русе и Гюргево понеже там са най-настървени. ХАХАХАХАХАХАХАХХААХХА
263
27
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен: Руски глупости :) В Молдова, Грузия,Абхазия,Осетия също ли са нацита ? Всъщност какво прави русия в тези държави ? Пак ли гони бандеровци ??!?! Прави окупация драги господинчо :) Опорките ги слагаш отзад защото миришат ! Да се готви Казахстан за денацификация нали :) ?
262
15
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Анонимен 286: Абсолютно си прав ! У дома нямам нито един предмет на който да пише Made in Russia. Това обяснява ВСИЧКО :)
261
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като всяко комунистическо нещо и съветската армия беше велика на приказки и заплати на щатните. По количество превъзхожда украинската между 10 и 100 пъти в различните видове оръжия / все пак руснаците освен за война за друго не мислят и говорят / По качество се видя колко струват. Сега вдигат пушилка за какво ли не и се наслаждавам как им потъва икономиката всеки ден. Има една граница когато и обикнивения руснак ще загърби страха, и това не става с агитация. Мизерията иде и тя е СИЛАТА
260
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много убити украинци, американци и всякава леш в украйна повече мир в света.
259
37
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно съветската мутра как не се сети, че в градовете които подложи на обстрел живеят граждани? Когато разрушаваше жилищни комплекси, може би си мислеше че това са физически лаборатории за производство на ядрено оръжие? Комуниста винаги е бил абориген, с манталитет на абориген и злоба на животно. Погледнете нашенските путинови памперси във форума и няма да ви трябват допълнителни обяснения. Така, че нека войната продължава докато блатото окончателно погълни диваците
258
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жертвоприношенията под форма на военни операции/войни продължават
257
39
 
11
 
! Отговори
Д2 преди 1 година
Много убити руснаци, повече мир за Европа и света.
256
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 305 А ти що се кефиш като се споменат думите Кремъл и Путин?
255
9
 
35
 
! Отговори
До 305 преди 1 година
До 302 Русофобе радвай се тогава,нали не жалиш руските войничета,какъв ти е проблемът с това че някой писал нещо си и тебе много те е засегнало това и като пример даваш някакъв фейк с който заклеймяваш източника на омразата и злобата си.Русофобията е остро психично заболяване водещо до деградация на личноста. Единственият метод на лечение е ампутация на мозъка,всички останали се оказват неефикасни,защото русофоб ако чуе думите Русия, Кремъл, Путин започва да се клати като абортирала гугуДка!
254
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България също е сред 52-те страни, барабар петко с фашистите, които са против осъждането на нацизма. Това е резолюция, която всяка година се гласува в ООН и неизменно досега всички държави единодушно почти са осъждали нацизма. Предни години само САЩ и Украйна бяха против, а тая година 52 държави, всичките от ЕС, англосаксонците и техните пудели. Значи след като българия не осъжда вече нацизма, ако вляза в кабинета на държавен служител и приветствам с хитлеристки поздрав, няма да бъда подсъден!
253
1
 
12
 
! Отговори
Сводката преди 1 година
Геращенко: град Запорожие беше обстрелван, имаше пожар.В Хорловка е повреден газопровод поради обстрел от ВСУ.Министерството на външните работи на Украйна отрече включването на политик от Германия Муцених в списъка на терористите.Румънското външно министерство обяви липсата на териториални претенции към Украйна.
252
1
 
13
 
! Отговори
Сводката преди 1 година
NYT: Киев планира да евакуира 3 милиона души, ако има пълно спиране на тока.WP: Вашингтон иска от Киев да покаже откритост за преговори с Москва.Рогов: Киев планира да включи директора на "Мотор Сич" в списъка за размяна на пленници.Стремоусов: ВСУ подготвят нападение срещу Херсонска област, прегрупирайки войски на фронтовата линия.В северната част на Запорожка област се създават укрепени райони поради възможно контранастъпление на ВСУ.
251
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 307:Гаранция,че не можеш да докараш този акцент като тези украинци по телевизията.Говореха точно като по руските филми.Трябва да ти е майчин този език,за да го докараш.
250
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей,какви русофили и русофоби?Сутринта не гледахте ли телевизия?Даваха интервю с украински бежанци и всички си говориха чист руски!Освен руснаци да са сложили пред камерите да го играят украинци?!Тази русофобия където ни насаждат не е никаква русофобия,а просто ни разделят на две,за да ни манипулират и изнесат държавата.Често тези от укро пропагандата пишат за някакви комунисти,т.е. те всъщност са фашисти щом виждат несъществуващи комунисти и с русофобия се прикриват какви са всъщност.