Дават 5 млн. рубли за пленен или унищожен западен танк

Кремъл приветства предложението на руска компания
1 фев 2023 13:38, Елка Василева
110
Дават 5 млн. рубли за пленен или унищожен западен танк
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл приветства предложението на руска компания да бъдат изплащани възнаграждения на войници, които унищожат танкове западно производство на бойното поле в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
Руската компания "Форес" тази седмица предложи да изплати пет милиона рубли в брой (72 000 долара) на първите войници, които успеят да унищожат или да пленят произведен в САЩ танк "Ейбрамс" (Abrams) или германски "Леопард 2" (Leopard 2) в Украйна.

"Това свидетелства за единството и желанието на всички да допринесат както могат, по един или друг начин, пряко или косвено, за изпълнението на целите на специалната военна операция", заяви днес пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Що се отнася до тези танкове, ние вече казахме, че те ще изгорят. Смятам, че с подобни поощрения ще има още повече ентусиасти", добави той.

Танковете западно производство, които са много по-съвременни от тези, които Украйна и Русия използват в конфликта сега, вероятно ще пристигнат на фронтовата линия в Източна и Южна Украйна едва след няколко месеца, посочва Ройтерс.
(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Расмусен каза че нато няма да ни нарежда колко войници ще пращаме да се бият, всеки сам да си определи колко там 10 20 или 100 хиляди ще отиват на война. по младите да се омитат докато може в общи линии
76
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър бизнес се очертава... А кога започва ловния сезон на леопарди? Добре че вече не са защитен вид))
75
3
 
4
 
! Отговори
Да, ама преди 1 година
Обещаното не е, като даденото! Да не им дадат куфарчетата само за снимките и после да ги приберат. Който има против, знае какво следва!
74
0
 
5
 
! Отговори
Елкееее ма, преди 1 година
Пак не си схванала! Руският бизнес дава по 10 милиона, отделните губернатори също. На Запорожие, например, 5 милиона рубли на всички, взели участие в обезвфеждането, до 10 човека. Описано е подробно.
73
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По един Масквич и портрет на Вовата как язди мечка по-добре да им дават.На украинеца,дето им направи крайцера подводница,колко трябва да му платят по тая логика? Тия рашки са пълен смях.
72
11
 
13
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Хунтата в москва лълни памперсите Една година стана те влязоха само в едно село Соледар
71
1
 
3
 
! Отговори
:))) преди 1 година
3 000 000 рубли дават за пленен леопард и половината те 1.5млн за абрамс. За унищожени на половина. Бонусът важи само за някои рус части а не за вс. Наградите не се продават, даряват или онаследяват,каквото и да значи това:)
70
5
 
13
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Без аналоговите рашки пак искат нещо да краднат щото са неграмотни да го направят
69
0
 
1
 
! Отговори
До Боби преди 1 година
Според теб ще има ли цунами и къде?
68
11
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Мачкай, Влади!
67
7
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Калеко Алеко Колко струва Рублата? Ами не питай централните банки на САЩ, НАТО и Австралия - ще ти кажат нямаме курс - ПОЛИТИКА. Питай независимите брокери на Валута като ТАВЕКС който има сериозни позиции в България
66
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5 млн. рубли, къща в Норилск, Сахалинска област, с външна тоалетна, портрети на Вова и Ленин, инсталация за самогон и Лада, без серво и предпазни колани. Какво ти трябва повече?
65
2
 
6
 
! Отговори
Мюмюн: преди 1 година
Дайте локация и го закарВам на вторични с каруцата!
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Защо според теб Римската империя губи от Атила?" - Губи е относително понятие в случая." - И какво му е относителното? Факт ли е, че Атила ги побеждава? Факт е. Ти го наричай както си искаш. Войната се печели с по-добри оръжия. Да, икономиката има значение, особено при продължителни конфликти, но нека Бг има ядрени оръжия, а Германия да няма и да сме в конфликт. Кой според теб ще победи? Руските ракети са такива, че Запада не може да ги спре. Иначе отдавна да се е намесил по-директно.
63
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 49 "И за по-добрите оръжия и за по-бързата икономика и в 2те показателя русия губи." - Щеше да е хубаво да е така, но за съжаление не е. Най-добрите ракети са руските. Ако не беше така НАТО отдавна да е влязло официално в конфликта и да сме наритали руснаците, обаче проблемът е, че дори и да ги наритаме и те да изчезнат до един, след това ще полетят едни ракети насам-натам и всички заедно ще идем на едно по-хубаво място... :) ... Едно е какво ти се иска, а съвсем друго реалността...
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И по един електрически Москвич ако дадът.. Украинците сами ще ходят да ги предават танковете.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На някои хора мозъка им е извън земен
60
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Англичаните изискват тия 14 танка Чалънджър дето ще пратят да не се разполагат в зони на най-интензивните боеве.Що така бе?" - Щото има системи на тях, дето не искат, някой продажник да ги закара за $200 000 на самоход до Москва.
59
9
 
7
 
! Отговори
По същество преди 1 година
10 милиона. Поправете си статията. Иначе руснаците се подиграват на западняците. Щели да им пратят 1000 155-милиметрови снаряда. Украйна стреля до 6000 в ден, а Русия до 60 000. Щели да им дадат 200-300 танка до есента. Първите няколко до края на март. Украйна гъби десетки танкове на ден. Русия се подиграва на запада, а запада на Украйна.
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Защо според теб Римската империя губи от Атила?" - Губи е относително понятие в случая.