Полски министър: Путин няма да спре, ако ние не го спрем

НАТО да увеличи производството на боеприпаси за Киев
16 фев 2023 07:20, Анисия Иванова
101
Полски министър: Путин няма да спре, ако ние не го спрем
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин няма да спре, ако ние не го спрем, заяви полският заместник-министър на външните работи Павел Яблонски пред Си Ен Ен. Той обърна внимание на недостига на боеприпаси за Украйна.

Яблонски заяви, че "е напълно възможно" членовете на НАТО да увеличат производството на боеприпаси със скоростта, необходима за подпомагане на Киев.

"Това е възможно", каза Яблонски. "Това са разходи, които понасяме вече почти година. Това е разход, който трябва да поемем, ако искаме да избегнем много по-големи разходи. Цената на нестабилността. Цена на война - в цяла Европа, защото Путин няма да спре, ако ние не го спрем".

Той добави, че "разполагаме с ресурсите... нужна ни е само политическа воля да използваме тези ресурси".

Яблонски заяви също, че Полша увеличава производството на оръжия, не само за да помогне на Украйна, но и за да гарантира, че собствената ѝ армия е добре оборудвана.

Що се отнася до това дали Полша ще предостави изтребители на Киев, Яблонски заяви, че нищо не бива да се изключва от дневния ред. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
2
 
! Отговори
Хайдутин преди 1 година
Руски психопат
79
6
 
5
 
! Отговори
Истината преди 1 година
За Руската армия път назад няма!!!!!!!!!!!!!!!
78
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато светят маслото на зеления евреин, тогава ще свърши войната. Да живее Русия!
77
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-грубата грешка на Сталин беше че даде половин Германия на Полша като територия след войната.В отговор само черна неблагодарност ,интриги и омраза от страна на Полша към Русия.Храни куче да те лае.Комплексите трудно се избиват
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДВЕТЕ ЛИЦА НА ЕДНА И СЪЩА МОНЕТА А долар е нейното име, нале...
75
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе как не разбраха, че тая война не е за никви ценности и глупости, а едни богати хора да станат още по- богати -----///------ Тоест, Путин затова започна войната, а не заради ценности, както твърдеше?
74
17
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Двете сеетовни войни са започнати съответно от Руската империя и СССР. И сега Просията се напъва да започне Трета.
73
6
 
5
 
! Отговори
Мечтата на руснака преди 1 година
Ех да мога и аз така да се напия като поляка
72
11
 
7
 
! Отговори
Путин и Хитлер. преди 1 година
ДВЕТЕ ЛИЦА НА ЕДНА И СЪЩАМОНЕТА!
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите партийци защо пак се правят, че не виждат за свръхпечалбите милиарди, които правят предприятията за оръжие за Украйна? Както с хазарта на Божков и Лукойл, губим милиарди.
70
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ненормалници роди тази война, колкото искаш. Ако искат този пиян поляк да ходи, но да не ме намества мене и моя народ, нямам никакво желание да се стрелям с никой за нищо на света.
69
14
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Прав е.Зло куче се лекува единствено с дебела тояга.
68
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе как не разбраха, че тая война не е за никви ценности и глупости, а едни богати хора да станат още по- богати за сметка на други. Те това е, при конфликт в Европа тоя сигурно е първият избегал в Дубай....
67
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не изтарбушат Европа за пореден път, няма да мирясат. И двете жестоки войни през 20 век са се водили на европейска територия, милионите жертви също са европейци. И всичкото това е ставало за нов световен ред. Уж реват срещу агресията, а безжалостно убиват хора и се подговят за още по-мащабни жертви и разрушения. Време е за война на войната! Време е да спрем кървавият им бизнес!
66
4
 
3
 
! Отговори
ще спрете преди 1 година
ако можете..На първо четене, не се очертава подобна възможност..
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 69 прав сте поляците бият по алкохол за 2022 г.и Русия и Украйна,виждаме го по нашето Черноморие как се наливат по хотелите на оликлузив и то трето качество алкохол )
64
5
 
19
 
! Отговори
Жебок преди 1 година
Велика Полша, Велика Украина, Велика Сърбия и Велика Македония са нон-сенсите на нашето време...... Ах, да, можем да привавим и Велика Британия в списъка! Отживелици от 18, 19 и 20 век
63
10
 
31
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Само да ви спомена ,че пияниците в Полша са поне 3 пъти повече ,отколкото в Укрия и Русия взети заедно.Поляците наивно си мислят ,че като са в НАТО и задните им части са защитени.Дори се опитват да вземат безплатно Западна Укрия.Скоро ще разберат че цялото НАТО е краварска шмекерия и обслужва единствено интересите на ФАЩ.
62
11
 
24
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Заедно с хохлите ще трябва да отпишем и полските пияндурници.Нищо че се правят на натовци.Дано прокраварските евроГейци се вразумят ,че иначе цяла Европа ще яде дръвцето.И всичката тази война е само и единствено в интерес на подлите кравари.
61
7
 
29
 
! Отговори
toj преди 1 година
Този е тотално изплискал лигена, кой му се умира в 21 век за някаква средновековна идеология, баси простите полски хора, кой поляк ще се надигне от удобството да се бие бе, това важо и за удобните мъже в европа, защо да умираш, като може да живееш, ненормалници.