Над половината от руснаците удовлетворени от живота си

Според 52%от запитаните Русия се движи в правилна посока
28 фев 2023 21:50, Елка Василева
358
Над половината от руснаците удовлетворени от живота си
Снимка: архив, БГНЕС

Повече от половината (58 процента) от анкетираните руснаци в социологическо проучване на Общоруския център за изследване на общественото мнение (ОЦИОМ) са удовлетворени от живота си, предаде ТАСС. Резултатите от анкетата бяха публикувани днес на сайта на  центъра.

"През януари повече от половината руснаци са отговорили, че като цяло ги устройва животът, който водят (58 процента). За една година делът им е нараснал с 10 процентни пункта спрямо януари 2022 г. Неутрална оценка за живота си е дал всеки четвърти респондент: 24 процента са отговорили, че животът, който водят, ги устройва отчасти. През разглеждания период този показател се е запазил относително стабилен и не е превишавал 28 процента", се казва в съобщението.

Проучването сочи, че 17 процента от запитаните не са удовлетворени от живота си.

Почти две трети от анкетираните (59 процента) смятат ситуацията в страната като цяло за добра, а на противоположно мнение са 33 процента от респондентите.

Освен това половината от запитаните (52 процента) смятат, че сега Русия се движи в правилна посока. Отчасти съгласен с това е всеки четвърти руснак (24 процента), а всеки пети (19 процента) смята, че страната се движи в погрешна посока.

Анкетата е проведена на 27 януари 2023 г. В нея са взели участие 1600 руснаци на възраст над 18 години, посочва ТАСС.

(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
0
 
! Отговори
паша преди 1 година
До карачанаков не 99,99 са доволни, богатство-газ, питрол, водка, новичо...................................
303
0
 
3
 
! Отговори
Е то преди 1 година
Там който посмее да се покаже недоволен, бива сериозно наказван, а някои дори престават да съществуват !
302
5
 
9
 
! Отговори
Гледам редовните преди 1 година
коментари и се чудя. Защо смятате за приемливо да пращате част от българите в Русия, а вие самите да си стоите в България? Какво ще кажете вие да ходите на запад при хубавия живот и вашите странни ценности, а ние българите да си стоим в България?
301
3
 
5
 
! Отговори
другата половина преди 1 година
са на фронта
300
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за рашките живеенето в землянки е правилно и хубаво. факт
299
2
 
12
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Има си хас да кажат че са недоволни после не се знае какво ще ги сполети ,то да не е като у нас всеки да дрънка каквото му падне.И все пак аз си мислех че поне 99% ще са удовлетворените от живота си.
298
2
 
2
 
! Отговори
Фашизация преди 1 година
Това е!
297
6
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ДЯНО УКРАИНСКАТА ОСВОБОДИТЕЛНА АРМИЯ НАМИНЕ И КЪМ НАС,ЧЕ ДОСТА РУСКИ ФАШИСТИ ТРОВЯТ ПРЕКРАСНАТА НИ БЪЛГАРИЯ!
296
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъж и жена военни, тя мед сестра, на 48 ковид, покойница, днес без жилище в град х. Замислете се гн Радев. Трябва нещо, ваши хора са. Помогнете на мъжа поне една стая, има село, но далеч без ток вечер, 3 къщи, мрак, а е на 50 г. Баба му е била мед сестра в мвр, що убихте българи скромни и честни ббцц. Егоисти сте. Добри хора. Майката бе умна, с 6 завършила за мед сестра, майката на жена му, баща й военен, вишист, покойник, а бабата болна и на село с 20 заплати си купиха къща, били герб държали,
295
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналото си го знае народа в Бг, но ви питат, какво ще стане с тия роботи. Учат децата им, но нямат сигурност, като им кажем в някоя банка ще започнат, поне няма да са прави по 8 до 10 часа в тия фирми за телефини. Сложете им по един стол, отиват и лягат и крака нагоре от болки. То всичко върви към роботизиране. Това кажете им, а не гласувайте за мен, аз ще оправя ви. Да ще ги оправите. Пишете на народа овдовял млад, айде жена сама се оправя, но мъж вдовец пенсионер млад с 20 г трудно с две деца
294
1
 
3
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 311 Въпрос на вкус , казало кучето и си облизало пат-ката.
293
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
To и някои от номенклатурата на бкп, деца, внуци от селата, които не знаят думата война, що да не им е гот в Бг. Накупиха си за 33 г жилища, земи, народиха им се внуци, за 33 пораснаха. Който си е бил ок през живково и днес си е ок, едните останаха в Бг, другите на запад журналисти, деца на дс, сорос третите ги изучи на запад, с негови пари и днес по над 83 са здрави като коне, не са лишени от нищо. Не искам да съм на местото на рускини и украинци. Добре са олигарсите и техните приближени
292
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и севернокорейците са удовлетворени от живота си.
291
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, устройва си ги да имат външна тоалетна, кво!
290
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най доволно са родителите и близките на загиналите руснаци. Живеят в прекрасна страна с голямо бъдеще.Еле па да завладеят Украйна..Ще има още един парад на червения площад.
289
3
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 302 Що па да не гледаме руснаците ? Нали са ни братушки.От тях трябва да се учим. Нали така ? Така е.И Копейкин така казва.
288
3
 
9
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Сбъркан народ . Заслужават си съдбата.
287
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След това естествено избухнах в сълзи-на което съдът заяви,че трябва да се подложа на психиатрична експертиза и да докажа своята адекватност,в противен случай детето няма да ми бъде върнато.
286
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавите от ЕС лишават украинци от родителски права.Според потърпевшите само един донос е достатъчен на службите за непълнолетни,за да настанят украинско дете в интернат.За да ми отнемат детето,беше достатъчно едни хора без никакво потвърждение да напишат жалба срещу мен,че съм лоша майка.Никой не искаше да чуе моите аргументи,да разбере ситуацията по някакъв начин-каза една от жените,лишени от родителски права.Жената каза още,че детето й е дадено на непознато семейство след 10 дни задържане в интернат.
285
5
 
3
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Я сега да видим колко процента от българите са удовлетворени от живота!