Русия ще проучи, но се съмнява в изтеклите документи на Пентагона

Песков коментира и замразените руски активи
14 апр 2023 17:53, Александър Попов
35
Русия ще проучи, но се съмнява в изтеклите документи на Пентагона
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия поставя под съмнение данните в изтеклите документи на Пентагона, но ще ги проучи, предаде ТАСС, цитирайки говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Кремъл е запознат с медийните съобщения за изтичане на информация от Пентагона, но разузнавателните служби сами трябва да ги проучат, заяви Песков вчера на пресконференция.

Коментирайки задържането на военнослужещия от Националната гвардия на военно-въздушните сили на САЩ Джак Тейшейра, който според американските власти е публикувал секретни документи на Пентагона в интернет, говорителят на Кремъл заяви: "Прочетохме, разбира се, всички съобщения в медиите, прочетохме ги".

На въпрос дали Руската федерация има някакви претенции към Тейшейра, Песков отговори: "Това е по-скоро грижа на специалните служби на САЩ. Нашата грижа е да анализираме тези данни, все пак да поставим под въпрос тяхната достоверност, но да ги проучим внимателно".

Говорителят на Кремъл също така заяви, че изненадващата проверка на боеспособността, която започна в руския Тихоокеански флот днес, е рутинен процес. "Тя е рутинна, това е продължаваща практика на внезапни инспекции. Това е рутинна практика, тя се провежда постоянно през последните години и продължава, за да се поддържа необходимото ниво на бойна готовност на нашите въоръжени сили", посочи Песков.

Той отбеляза, че проверката не е свързана с плановете на НАТО да засили присъствието си в Азиатско-Тихоокеанския регион. "Не, тя не е свързана. Това е обичайната рутинна подготовка на армията, развитието на нашите въоръжени сили и проверката на бойната им готовност", обясни Песков.

По думите му руският президент Владимир Путин не планира да присъства на нито един етап от ученията на Тихоокеанския флот. "Не, няма такива планове", заяви говорителят.

В рамките на днешните внезапни учения моряците ще трябва да предотвратят навлизането на вражески контингент в южната част на Охотско море и да отблъснат десант на Сахалин и южните Курилски острови, заяви по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

"Бандитските действия" на западните страни по отношение на активите на Русия не могат да бъдат подплатени от международното право, а всички опити да бъдат легитимирани са обречени на неуспех, заяви още Песков, коментирайки статия на немското издание "Велт", в която се съобщава, че замразените в ЕС руски активи ще трябва да бъдат върнати на Москва след края на конфликта в Украйна.

Германският вестник "Велт" цитира непубликуван документ на Европейската комисия (ЕК), в който се казва, че експертите на ЕК са стигнали до заключението, че от правна гледна точка активите на централната банка на Русия не могат просто да бъдат прехвърлени в Украйна въпреки политическата воля на европейското ръководство, тъй като правните пречки пред това са твърде високи, посочва ТАСС. ЕК предлага замразените активи на руската централна банка да бъдат инвестирани в европейски държавни облигации и лихвите да се използват за плащане на Киев. Тя оценява доходността на тези облигации на 2,6% годишно. Правната служба на ЕС обаче все още не е успяла да отговори на въпроса какво ще стане, ако ЕС загуби инвестираните средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: РусияПесков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз се съмнявам. Роредния кьорфишек. Всевъзможни номера въртят щатите, за да се задържат още мъничко на повърхността, ама не особено удачно.
21
2
 
3
 
! Отговори
Не обясни далаверата преди 1 година
Както винаги устичката на Вовата не каза най-важното - какви са договорките със световните спекуланти, заради които умират стотици хиляди руснаци и украинци във войната. Още в Древен Рим са се научили да питат "Кому е изгодно?". Ами изгода очевадно имат само онези, които броят с весел смях стотиците милиарди свръхпечалби от добре режисираната инфлация покрай войната. Особено едни седнали на дълбока сянка чичковци от фондове, които превъртат трилиони и имат контролни пакети акции навсякъде.
20
0
 
5
 
! Отговори
до Някой преди 1 година
Победителите не ги съдят, а точно обратното - победителите съдят другите !
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако в тези "изтекли" данни имаше дори и 1 процент истина, те никога нямаше да "изтечат". Всичко е евтин театър, разбира се !
18
8
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Важното е ,че вече го повдигат на въпрос! Сега има юридически пречки, но след като ги осъдят да платят репарации за извършените престъпления, тези пречки ще паднат!
17
4
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
До Веселинъ 7112136860.. г-н ЕГН какво правите във Франция на гурбет да миете чинии най-вероятно а не сте в любимата ви процъфтяваща Русия щяхте да сте началник там поради партийни пристрастия.
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой няма да позволи некадърните пияндурници да казват кой ще кара влака .Още малко ще ги изтраят, а след това ще има ШОК и УЖАС .
15
6
 
15
 
! Отговори
Вагнер преди 1 година
Вагнер е любимият композитор на Хитлер, основателят на вагнер има неонацистки татуси по врата... правете си изводи кои са фашистите и кой хвърля прах в очите
14
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, що всички руски официални лица имат физиономии като на излезнали от сериала "Ало,ало"?? Много са смешни, като някаква пародия на хора са.
13
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В автентичните данни Русия има в пъти повече жертви от украинците... Естествено варианта който циркулира в Мордор тези числа са подправени...
12
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нравится не нравится терпи моя красавица Русия безусловната капитулация.
11
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия да проучи текста на безусловната руска капитулация който вече е изготвен от Пентагона по сведения на американската преса. После да няма ама ние не знаехме ние не бяхме информирани. Остава да се напише само датата и името на генерала който ще подпише капитулацията.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те янките арестуваха некакво невръсно лапе, то горкото не знаеше къде се намира сред толкова военни, направо си подаваше ръцете за белезниците с готовност :))) Дори и рашките се усъмниха в действията на янките :)))
9
4
 
8
 
! Отговори
Зелю преди 1 година
Обещавам, че ще има Контраофанзива, да ама на Куково Лято
8
2
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
До коментарист 4.Роден съм на 13.12.1971 г. в София.Родилният дом е ШЕЙНОВО.Майка ми е Иванка Стоилова Писова,родена в село Цалапица.Баща ми е Радослав Митов Димитров,роден в село Сухаче.И от двата Рода съм потомък на Вокил.Ако още веднъж някой турко-евреин се опита да поставя под съмнение Личността ми,ще го убия с фантазия и хъс.Ясен ли съм? Телефон за контакт 0033 7 803 77 55 8
7
4
 
10
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Западната медийна пропаганда е безумно плоска и смешна, и изобщо цялата им система запрозира колко елементарна е всъщност
6
0
 
12
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
Да бе,21 младеж толкова високо в ранга на секретната информация...и един мармот навива станиол.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предполагам са проучени още при изтичнето. Сега вече всички са го ударили на празни приказки да се надлъгват.
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо надлъгване пада с тези уж секретни документи от обора се опитват да подхлъзнат някой за нещо, но дали ще им се получи един господ знае.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3. Веселине, спри да лъжеш, че си роден 1971 година! Ти очевидно си комунистическа пенция с когнитивни и поведенчески проблеми