Песков: Бунтът няма да повлияе на военната операция в Украйна

Започнатото наказателно дело срещу Пригожин ще бъде прекратено
25 юни 2023 10:20, Нели Христова
49
Песков: Бунтът няма да повлияе на военната операция в Украйна
Снимка: БГНЕС

Ситуацията с бунта няма да повлияе на хода на водената от Русия война в Украйна, която Москва нарича "специална военна операция", предаде ТАСС, като цитира говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков.

Войната "продължава, нашите бойци на фронтовата линия проявяват героизъм, те отблъскват контранастъплението на въоръжените сили на Украйна много, много ефективно. И операцията ще продължи", каза той, отговаряйки на въпрос, зададен от медиите.

Част от бойците на частната военна компания "Вагнер", които са отказали да участват в "марша" на основателя на компанията Евгений Пригожин към Москва, ще подпишат договори с руското министерство на отбраната, добави Песков. "Постигнато е споразумение, че (бойците на) "Вагнер" ще се върнат в лагерите си, на мястото, където се намират. Някои от тях, които желаят, в бъдеще ще подпишат договори с Министерството на отбраната. Това се отнася за частта, която не е участвала в тази "кампания", според говорителят на Кремъл.

Властите няма да преследват останалите бойци на "Вагнер", които са участвали в бунта, "като се имат предвид заслугите им на фронта", добави Песков.

Започнатото наказателно дело срещу Евгений Пригожин "ще бъде прекратено, а той самият ще отиде в Беларус", съобщи още Песков. Той заяви, че не знае с какво ще се занимава там руският олигарх или каква длъжност ще заема, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
1
 
! Отговори
РОШКО преди 11 месеца
ПАК ЩЕ ОПЪВАМЕ УКРАИНЦИ И УКРАИНКИ
34
6
 
1
 
! Отговори
Хе хе преди 11 месеца
Чакаме отговорът на Пан Зеленский. Ще вкара ли 50 000 войника и натовска техника през Белгород към Москва. Сега е Моментът, Сега или Никога!
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин свърши рублите и прати бандюгите на Вагнер при Лукашенко - беларусите да ги хранят. А Лукашката не смее да откаже на Путин и тЕ така... А Костадинов кой ще го храни сега? Пак ли ние?
32
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 месеца
Пригожин вече е никой! Нито има армия, нито има пари за армия! А без пари, частна армия не става!
31
6
 
4
 
! Отговори
НК преди 11 месеца
Искам малко да помислите преди да пишете глупости.Хитлер не можа да превземе Москвас милиони воиници.Наполеон също с милиони воиници.А тоя готвач с 25.000 хиляди щел да я превземе.Тука пишат хора които нямат и представа за историята. Явно тук пишат само пубери които нямат и представа как може да се победи или кои може да я победи държавас хиляди ядрени ракети.Помислете цяла Европа барабар със Сащ дава оръжие и пари наУРКИТЕ и до каде до под крушата.С просия на оръжие воина не се печели.
30
2
 
8
 
! Отговори
Много ясно. преди 11 месеца
Прах в очите на чуждите медии. Поредният цирк и путинска дезинформация. Просто искат Пригожин да се придвижи необезпокоявано до Беларус, за да нападнат Украйна и оттам. Иначе щеше ли Митрофанова да е непукист, изпълнен с веселие тези дни. Или Захарова? Хайде холан! Пак лъжат и мажат. Актьори! Сега остава и Рамзан ханъм да излезе от СПА-то да скандира на фона на някой фототапет с изглед от фронта.
29
4
 
7
 
! Отговори
Zеленски преди 11 месеца
Ха-ха-ха, кремълски кап.***, ти си гледай вашата нассрана страна да не се разпадне. Че станахте за смях на целия свят.
28
2
 
8
 
! Отговори
СВОто ще завърши преди 11 месеца
С тактическо бягство на Рушия и *** от Украйна
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вагнер трябва да влезе в редовната армия. Но те не искат защото там няма пари. Е сега и във Вагнер няма да има пари. А като няма пари войната свършва.
26
2
 
17
 
! Отговори
С 25 хилядна армия преди 11 месеца
Пригожин стигна на 200 километра от москва без един убит преди да се откаже ...нямаше никакво съпротивление .Путин хвана самальота и изчезна повечето олигарси също взеха чартерните си самолети и заминаха . Разбяхаха се като пилета . Медведев изчезна . Всички изчезнаха ... А той Пригожин се бил шегувал бе !
25
4
 
14
 
! Отговори
Някой преди 11 месеца
Колкото му вярвам, че опитът за преврат нямало да има последствия, толкова му и вярвам,че нямало да се отрази на войната/СВО/! А всъщност ,къде се покри всевластният мишок Путин?
24
5
 
10
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 11 месеца
Нечуван срам за Кремълското джудже!!Едни бандити ,нахлуха и за един ден завладяха Ростов ,не ми се мисли ако ВСУ влязат там ...
23
6
 
12
 
! Отговори
Странно преди 11 месеца
Пригожин каза че всичките руски причини за нападение били лъжи -че Украйна не е планирала с Нато да напада Украйна и че в украйна няма фашисти и каза че Путин е бил лъган от Шойгу и Герасимов . Това означава че Путин няма власт в Русия . Още да попитам след тези думи на Пригожин какви ще са оправданията на русия да продължава войната в Украйна ?
22
7
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 11 месеца
Песков евреина ,си е повярвал много ,Украйна ще победи ,а Раша ще бъде клоака !!!!
21
2
 
9
 
! Отговори
Пиздов преди 11 месеца
К.в.о става в мацква. Кмета обявил за утре 26.06.23 неработен ден. Приканва гражданите да не се забавляват по улиците и предупреждава, че ще се блокират пътища в определени райони?!!!
20
3
 
13
 
! Отговори
Пукай Чутин преди 11 месеца
Два dебила ето сила.
19
11
 
5
 
! Отговори
Хе хе преди 11 месеца
Предпоставки за Метеж или друга насилствена смяна на властта в Москва НЯМА. Нито Армията нито цивилните се присъединиха към вагнеровците. А всички зарадвали се на събитията в самата Русия днес и утре ще имат неприятна среща с ФСБ. Петата колона в Русия е фактически унищожена. Путин беше подготвил само полиция и жандармерия да се справят с метежа, но не на Вагнер, а на всеки, осмелил се да използва възможността да се изправи с оръжие срещу властта, включително украинските ДРГ.
18
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разбира се, върви по план. Вагенр ги пратиха доста стратегически там. Путин си реди партията шах, а запада седи и гледа как примката се затяга и се гърчи неистово. Партията отива към мат!
17
1
 
16
 
! Отговори
toti преди 11 месеца
Ама ДА беееее.....още колко младежи има да мрът заради ЕДИТ ДИКТАТОР майка им жална и милна .....едва ли са знаели ЗАЩО УМИРАТ !!!
16
11
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 11 месеца
Байдънеее, Излез Веее , Пак ли си Се Скрил Под Масата ..........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА