Песков: Лъжа е, че Путин е поръчал Пригожин

Има много спекулации около самолетната катастрофа, заяви той
Обновена: 25 авг 2023 14:17 | 25 авг 2023 14:14, Нели Христова
226
Песков: Лъжа е, че Путин е поръчал Пригожин
Снимка: БГНЕС

Русия заяви, че твърденията за "поръчване" на смъртта на началника на Вагнер Евгений Пригожин са абсолютна лъжа, съобщиха руските държавни медии.

Още по темата

Кремъл отхвърли като "лъжа" слуховете, че Путин е поискал убийството на ръководителя на "Вагнер" Евгений Пригожин, който загина в самолетна катастрофа два месеца след като вдигна краткотраен бунт срещу ръководството на руската армия.

"Има много спекулации около самолетната катастрофа и трагичната смърт на пътниците, включително на Евгений Пригожин... Всичко това е абсолютна лъжа", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на брифинг.

По-рано днес и чеченският лидер Рамзан Кадиров публично изрази скръбта си от гибелта на собственика на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин.

"Неговата смърт е голяма загуба за цялата държава", написа Кадиров в канала си в "Телеграм", след като руският президент Владимир Путин също коментира трагедията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
E няма ли кой и *** да поръча, нашите *** да ходят да го защитават
179
0
 
12
 
! Отговори
Не, не, ...хоорааа.. преди 9 месеца
Другарят Путин... просто не може такива неща да прави !
178
1
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 9 месеца
Не бе, Путин само е поръчал да го поръчат Пригожин :))))))))))))))))))
177
3
 
8
 
! Отговори
Чудеса преди 9 месеца
Само насмърканите руски фашисти не знаят,коя армия на коя територия нахлу.
176
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 185 Не те ли е срам? Значи,когато Русия нахлува в Украйна,разрушава градове,бомбандира болници,училища,жилища,избива мирни хора,включително около 500 украински деца,това не е тероризъм и агресия? А когато жертвата се е осмелила да окаже съпротива и пренася войната,при този,който я е започнал това е тероризъм според теб?
175
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 185Украйна е само три пъти по малка по население от Русия ))Русия-145млн.,Украйна 40млн.от които 6млн.в чужбина.
174
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Украйна е само три пъти по малка по население от Русия а територията не е важна защото украинските дронове стигат до Москва което си е агресия и тероризъм от където и да го погледнеш. Така че кой кого е нападнал е спорно.
173
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Страшно е че е възможно използването на фалшиви знаци по принцип го казвам.
172
3
 
6
 
! Отговори
Страшно е преди 9 месеца
Да нападнеш 25 пъти по-малка държава и да те смачкат от бой!18 години да строиш ракета и да се пукне като пуканка! Армия от пандизчии да събереш и тя да избяга! Флагманът по дъното да лази. Страшно е!
171
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 181 Кой нормален човек би избрал да живее в Етиопия,Египет,Индия и другите,които си изброил.Някои от тя се водят страни от Третия свят,други са с огромни външни дългове като Бразилия.Какви най- големи икономики бълнуваш...
170
8
 
5
 
! Отговори
мисирки преди 9 месеца
Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и ОАЕ бяха поканени да се присъединят към групата на най-големите нововъзникващи икономики през януари 2024 г. С това свое решение БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - направи важна стъпка в разширяването на обхвата и влиянието си, пише в свой анализ Al Jazeera.
169
2
 
7
 
! Отговори
Лъжомер преди 9 месеца
*** са проучени да започнат да лъжат 5 минути преди събуждане, целия ден и пет минути след заспиване. А Песков и Путин са шампиони в паралелната реалност.
168
4
 
12
 
! Отговори
Iron Maiden преди 9 месеца
Чуеш ли такива зомбирани путинисти като Лавров, Песков, мъжа/жена Захарова и особено онзи доказан хроничен алкохолик Медведев, прекръсти се, плюй си в пазвата и т.н. и сидай сметка със каква държава има да се бори целия свят!!!
167
1
 
10
 
! Отговори
Дикатор сър преди 9 месеца
Той и Юлий Цезар е плакал и се е тръшкал пред главата на Помпей, която е била отрязяна по негова заповед.
166
2
 
10
 
! Отговори
Пес+ков преди 9 месеца
остава да каже, че са го поръчали
165
1
 
13
 
! Отговори
Хахаа преди 9 месеца
Баламурско четиво за копейки.
164
1
 
15
 
! Отговори
ехх преди 9 месеца
Един натовски генерал миналия месец предупреди Пригожин да не приближава прозорци, за да не падне от високо, обаче се оказа ,че имало и по-големи височини от на високите сгради прозорците
163
3
 
13
 
! Отговори
нафърфорий преди 9 месеца
Путин да си прибира и да си варди щерките, че този път става сериозно! Това не ти е Немцов, това са бойци, които са преминали през огън и кръв, решат ли да му направят "Ох", ще го направят, въпрос на желание от тяхна страна! Същото важи за Еленовода Шойгу и Паркетчеца Герасимов!
162
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Обикновено поръчката е към "готвача"! В случая нямаше поръчка,а само репликата "предател". А в Русия е пълно с патриоти,готови при знак отгоре, да се разправят с предателите.
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
167 знаеш ли че брежнев е украинец... мой човек