Кремъл не потвърждава среща между Путин и Ким Чен Ун

Песков: Нямаме какво да кажем
5 сеп 2023 20:55, Стела Стоянова
48
Кремъл не потвърждава среща между Путин и Ким Чен Ун
Снимка БГНЕС, архив

Кремъл отказа да потвърди предстоящата среща на върха между президента Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, която американски представители заявиха, че очакват, предаде АФП.

"Не, не можем (да потвърдим това)", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, когато беше попитан дали Ким ще се срещне скоро с Путин. "Нямаме какво да кажем по този въпрос."

По-рано говорителката на Съвета за национална сигурност (СНС) към Белия дом Адриен Уотсън заяви, че "преговорите за въоръжаване между Русия и КНДР напредват активно“, припомня БГНЕС.

Още по темата

"Разполагаме с информация, че Ким Чен Ун очаква тези дискусии да доведат до задълбочаване на дипломатическите отношения между двете страни", добави тя.

Миналата седмица Вашингтон предупреди, че Русия вече води активни преговори с Пхенян за доставяне на боеприпаси.

Според "Ню Йорк Таймс" Ким вероятно ще се отправи с брониран влак по-късно през септември към Владивосток, на тихоокеанското крайбрежие на Русия, недалеч от родината си, за да се срещне с Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: Ким Чен УнпутинПесков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
путин сигурно е искал Хуманитарна помощ от Северна Корея смятай до каде се набута жалък е
34
0
 
6
 
! Отговори
cazzo duro(8-ми път) преди 8 месеца
Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?До дежурните по путин:Момчета, от 120 различни айпита ще вляза и пак ще си оставя коментара. И всеки път като проверявам дали сте ме изтрили, ще слагам минуси на жужака. Така че, ползата от вашата " работа" ще е обратна.Хайде, със здраве. И вземете се разходете малко. Или си намерете свястна работа.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анализатор преди 8 месеца
Дори и Северна Корея не иска да се среща вече с Вова:))))))
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пун Чун и Ким Чен
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Туй човечЕ няма да приключи славно.
30
1
 
12
 
! Отговори
Шушу-мушу преди 8 месеца
Що не поканят мадуро и лукашенко и да обявата един анти-НАТО съюз. Сигурен съм, че и други мощни държави като еритрея, ще поискат да се присъединят. Особено след като БРИКС-а разби Запада и срина долара
29
2
 
14
 
! Отговори
Русия в изолация преди 8 месеца
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже, а и джудже и е президент...
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Срам ги е да потвърдят. Следващата среща ще е в ЧАД. Честита нова 1960-та година хахахаха.
27
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Другаря Си каза че ще има промени . Търговията между Русия и Китай ще се засилва за сметка на запада . В края на този процес повечето руска газ ще е за Китай а Европа само от скъпия газ с кораби .
26
12
 
0
 
! Отговори
Хм преди 8 месеца
А трябва ли да има среща въобще, за да тръгне търговията? Ясно къде е болката на американците-Русия да не даде технологии на С. Корея, които позволяват достигане на всяка точка САЩ с ядрено оръжие. Засега Путин(който е евреин!) се въздържа от такива действия и повече блъфира, но не се знае как ще действа в бъдеще. А може и да бъде сменен с някой по-решителен(и неевреин!).
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вижте дъщерята на Путин, която е учен и работи в Швейцария и САЩ. Публикува си научни трудове, издава ги в САЩ и ЕС, все едно няма нищо общо с баща си
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дядото вчера е чел анализа на руския професор за БРИКС и как е невъзможно това да е съюз понеже има много директни конкуренти вътре в него. За това е такъв омърлушен горкия ***, сърдит е
23
4
 
17
 
! Отговори
До 22 преди 8 месеца
Прав си, русия вече не е комунистическа държава. Вече е фашистка с болшевики корени. А водача им се е клел във вечна вярност на КПСС от редиците на КГБ.
22
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия отдавна не е комунистическа държава, за сведение ЕС е комунизъм, ако случайно търсите. Едни социалки, нула производство и планини смет. Вие въобще били ли сте в Европа да поразгледате? Даже и сравнение със соца не може да бъде, защото тогава не сме били наводнени от мигранти и всевъзможни бежанци.
21
1
 
14
 
! Отговори
Германец преди 8 месеца
Дали ще има любовна игра преди Ким да вкара оребрения *** до откат на жужака? Жужи има нужда от ласки. Той има чувството, че никой не го харесва. Ким, дай на жужака да ти го оближе поне.
20
12
 
1
 
! Отговори
да преди 8 месеца
и щял путин да иска от корееца оръжия! що за глупости! руската военна промишленост бълва модерни оръжия, така че могат да воюват 50 год.!...е, може да има ба-лами да ви повярват!
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путиту готкия не смей да мръдне никъде :)
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
2 монголски потомъка....
17
0
 
8
 
! Отговори
хаха преди 8 месеца
По долу писах пр.има.ти,ама за джурналята от ,,Днес,, изглежда е *** дума
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Голям шанс за Ким-чо ,да навие сезала на Путанин и да му отменят санкциите .Ще му дадът и Нобелова награда за Мир .