Путин се обърна към Запада: Не се месете в изборите!

Той благодари на руските бизнесмени, че са успели да заобиколят санкциите
28 ное 2023 21:32, Нели Христова
274
Путин се обърна към Запада: Не се месете в изборите!
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди Запада преди предстоящите президентски избори през март 2024 г., че всяка намеса в Русия ще бъде смятана за акт на агресия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Изказването на Путин пред Световния руски народен съвет, начело на който е главата на Руската православна църква патриарх Кирил, бе излъчено на огромен екран между две копия на древна православна икона. Руската православна църква пламенно подкрепя войната на Русия в Украйна и Путин смята нейния консервативен мироглед за част от руската национална идентичност, отбелязва Ройтерс.

Руският държавен глава заяви, че Западът е обхванат от расистка русофобия, която представя руснаците като народ от назадничави "роби" и предупреди, че САЩ искат да разчленят Русия и да плячкосат огромните ѝ ресурси. Путин предупреди, че руснаците трябва да помнят уроците от Болшевишката революция от 1917 г., от гражданската война и от разпадането на Съветския съюз през 1991 г., които по думите му са донесли разделение за руския народ.

"Искам да подчертая: Ние смятаме всяка намеса отвън, провокации, целящи причиняване на междуетнически или междурелигиозни конфликти, за акт на агресия срещу нашата страна", заяви Путин. "Отново искам да изтъкна, че всякакъв опит за всяване на междуетнически и междурелигиозни разногласия, за разделяне на нашето общество, представлява предателство, представлява престъпление срещу цяла Русия. Ние няма да позволим на никого да раздели Русия", добави той.

Пълномащабната руска инвазия в Украйна, започнала през февруари 2022 г., предизвика най-сериозната конфронтация между Москва и Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г. и това накара Путин да се обърне към Китай, отбелязва Ройтерс.

В днешното си изцявление Путин благодари също на руските бизнесмени за това, че са успели да заобиколят западните санкции. "Благодарение на обединяването на усилията на държавата и на предприятията ние успяхме да осуетим безпрецедентната икономическа агресия на Запада: Санкционният му блицкриг се провали", заяви руският президент.

Очаква се кампанията за президентските избори да започне идния месец и Путин да се кандидатира – стъпка, която би осигурила на бившия шпионин от КГБ най-малко още шест години начело на страната, отбелязва Ройтерс.

Патриарх Кирил каза, че ще се помоли Путин да продължи да работи "в полза" на Русия и нейния народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако не искате да ядете още бой.
212
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Ти пък още по-малко ще разбереш ако тролваш тия опорки като "бункерно джудже", "Митрофанова" и т.н" Хах Мутрофанова ве, защото се държи като пълна колхозничка каквато всъщност е! А оня късия геостратег си е бункерен щото дори до ЮАР не смея да отиде ами се показва по телевизора пред ония велики лидери от Еритрея и ЮАР хах. За ралика от Мордор мога да пиша и казвам кавото си искам без да ме грози затвора или фронта. Поняли копейки?
211
3
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 5 месеца
Ще се месиме където си поискаме,що?
210
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"На последните избори в Русия имаше 8 кандидата. В САЩ - 4. Та какво казваш за диктатура и демокрация, че не разбрах?!" Нема и да разбереш, бако до къде слушаш на бащицата ти бункерното джудженце и на Мутрофанова брътвежите.
209
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От кво да ги е страх от бункерното джудженце, че си разшириха границите на НАТО с нови 1200км сухопътна граница ли? Че се увеличиха с нова държава членка + още една на път? Или че задвижиха военнопромишления комплекс за превъоръжаване на НАТО и успяха да си хвърлят остарялото оръжие съвсем легално срещу чебурашките ли? На Запад стискат палци джуджака да спечели отново.
208
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До Анонимен/230 "Къде сравняваш избори и резултати при диктатура и демокрация" - На последните избори в Русия имаше 8 кандидата. В САЩ - 4. Та какво казваш за диктатура и демокрация, че не разбрах?!
207
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"По данни дори от западни социологически агенции рейтингът на Путин в Русия е далеч над този на дядо Байдън в САЩ." Е много ясно, като пуснеш един кон на пистата а другите ги изпозатвориш или изтепаш то резултата е нормално да е много по добър от нормално състезание. Къде сравняваш избори и резултати при диктатура и демокрация? И на времето бай Тошката го избирахме с 98%. Ама никой още не може да бие Садам със 100 процента, колкото и да се напъват разни новоизлюпени бункерни диктаторчета.
206
3
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 5 месеца
САЩ се намесват в изборите навсякъде по света, а подскачат като ощипани ако дори има съмнения за намеса в техните избори. Не случайно ги предупреждава Путин да не се месят в изборите в Русия. Със сигурност ще се опитат, но няма да спечелят от това. По данни дори от западни социологически агенции рейтингът на Путин в Русия е далеч над този на дядо Байдън в САЩ.
205
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То пък все едно някой му е зор че някъде в Азия щели да правят някакво подобие на избори с един кон. Що не ни информирате като има избори в Таджикистан примерно там кво казвали?
204
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Стига гледал на Запад б.е товарищ!!! На Запад единствено ще те задържат като престъпник!!!
203
7
 
5
 
! Отговори
Педофилия преди 5 месеца
Русия е обхваната от тотална педофилия. Сложили са начело на държавата Жуже - педофил, което похищава и отвлича деца. Същото Жуже е търсено от Международния Криминален Съд за отвличането на много деца.
202
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не знам в кой друг град се използват роботи за доставка на куриерски пратки и храна ама в москва това е факт от няколко години и в нета има достатъчно различни клипове с робота Яндекс
201
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Доста цинично. Някой би си помислил, че Москва не се меси в изборите в САЩ (и много други държави).
200
7
 
11
 
! Отговори
Виц преди 5 месеца
Един московчанин всяка сутрин си купувал вестик, поглежда го, след което го хвърля в кошчето. Така 2-3 седмици, накрая вестникарят не издържал и го попитал защо го прави: - Ами търся един некролог - отвърнал човека. - Но некролозите са на последните страници. - Ааааа, този който търся ще е на първа.
199
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мачкай ги Вова! Слава на Русия!
198
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поздравявам русофилите с това изпълнение на пастор Ольга Коликова: https://youtube/watch?v=dMF1ktQmoCw. Предупреждавам, не е за хоря със слаби нерви. Аз лично не можах да го изтрая цялото - нервите ми издържаха до възхвалата на божествените балистическими ракетами и сверхзвуковие самальотами....... Мани, мани...
197
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 206 - "Европа се наводни със руснаци." - ХА ха. НЕ ЗНАМ КЪДЕ ЛИ СЕ ДЯНАХА НАД 20 МИЛИОНА УКРИ. СЛЕД КАТО ОТ ОКОЛО 45 МИЛИОНА "АБОРИГЕНИ" СА ОСТАНАЛИ 23 МИЛИОНА ВЪВ ТЕРИТОРИЯТА. КАТО МАХНЕМ И 1,1 МИЛИОНА ПРЕРАБОТЕНИ НА ТОР, НАПРАВИ СИ СМЕТКА.
196
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
...Арабите и Африканците ще залеят света ..... Русия ще бъде превзета от Китай..... Нищо страшно няма в това, доколкото тези хора се социализират в съответните общества и възприемат порядките им. А за Китай-там тепърва ще има обществени сътресения, в Индия също. Колкото и мощен да изглежда, Китай е зависим от капиталите на Запада и не само.*** пример на зависимост-Китай е 1 по консумация на свинско и потребител на над 50% от соята/фураж. САЩ произвежда 35%,но държи и над 2/3 от пазара на соя
195
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
219 - МНОГО ВРЕМЕ ДАВАШ. АРАБЕЛИТЕ И АФРИКАНЦИТЕ ВЕЧЕ СА МИЛИОНИ САМО ВЪВ ЕС ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ. А ЗА 50 ГОДИНИ???
194
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
.......никой не е победил популацията..... Популация не е равно на цивилизация. Огромната част от хората искат основно няколко неща - да са осигурени финансово, семейството им да е добре, да са здрави, живи, да не ги малтретират. Тези неща най-успешно ги осигурява демокрацията и западния обществен модел.