Песков: Намесата на САЩ по случая "Навални" е неприемлива

Той е затворник, признат от закона за виновен
12 дек 2023 14:27, Стела Стоянова
41
Песков: Намесата на САЩ по случая "Навални" е неприемлива
Снимка БГНЕС, архив

Кремъл разкритикува това, което нарече "намеса" от страна на САЩ в случая с лишения от свобода опозиционен лидер Алексей Навални, чиито съюзници заявиха, че са изгубили контакт с него, предаде АФП.

Ден по-рано Съединените щати заявиха, че са "дълбоко обезпокоени" от факта, че екипът на Навални е съобщил, че не е осъществил контакт с него в продължение на почти една седмица, както и от информацията, че той е бил изведен от затвора, където е държан от месеци.

"Става дума за затворник, който е признат за виновен от закона и излежава присъдата, която е получил. Всякаква намеса, включително от страна на САЩ, е неприемлива", обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

САЩ заявиха, че Навални трябва да бъде незабавно освободен и че той изобщо не е трябвало да бъде вкарван в затвора.

Екипът на Навални сподели, че политикът, излежаващ 19-годишна присъда, е пропуснал няколко съдебни заседания и че на адвокатите му е било казано, че е бил изведен от затвора.

"Днес Алексей отново не беше изправен пред съда чрез видеовръзка", съобщи говорителката му в изгнание Кира Ярмиш в социалните мрежи. "Служител на ИК-6 (затворническата колония) посочи, че Алексей е бил отведен, но очевидно никой не знае къде точно", каза тя.

Вече седми ден съюзниците на Навални твърдят, че нямат връзка с него.

Това лято съдът удължи присъдата на Навални на 19 години и също така постанови той да бъде преместен в по-строг затвор.

Съюзниците на Навални свързаха изчезването му и евентуалното му преместване в по-тежък затвор с изявлението на президента Владимир Путин, че планира да удължи дългогодишното си управление, като се кандидатира за пети президентски мандат през март./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: САЩнавалниПесков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 5 месеца
Жалки руски въшкарници!
30
1
 
1
 
! Отговори
Клунит - клатен преди 5 месеца
кой пък пита мече руснаците за нещо... те не са фактор
29
2
 
3
 
! Отговори
Атмаджа преди 5 месеца
По-скоро става въпрос за политзатворник.Само че да те затворят заради политика или убеждения не е престъпление.Ако в днешно време се счита за държавна измяна това да не си на едно мнение с ръководителя си,тогава милиони хора биха изгубили свободата,а може би и живота си.
28
7
 
4
 
! Отговори
Bond преди 5 месеца
Кой беше Нахални, че чак и краварите се загрижили за него? Да не е онзи криминал, ограбил Ив Роше и за да не влезне в пандиза си би камшика в Германия, уж че му намазали гащите с Новичок?!?!
27
3
 
2
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 5 месеца
ТРЪМП ще реши проблемите ви.
26
2
 
2
 
! Отговори
ЗАКОНЪТ ?!?!? преди 5 месеца
ЗАКОНЪТ - ТОВА СЪМ АЗ! П-н..
25
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Веселинъ 7112136860 Човек длъжен ли е да огласява информация за Престъпления извършени от кой да е? В идеалния свят е така. Е Ансанж обнародва информация за военните престъпления на Военните на САЩ. Смяташ че начина на обнародване е несъвместим със сувернитета на САЩ? Въпрос престъпленията са извършени на терторията на суверенен САЩ или в трети страни както се казва? Престъпленията са извършени срещу безпомощни цивилни основно нали?
24
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До мракобесна диктатура Сериозно Я да видим колко от да кажем 200 страни в света са уж Демокрации? САЩ, Канада, ЕС кой още? Практически почти всички Арабски страни са Диктатури. Африканските също. В Южна Америка може би Бразилия е демокрация останалите са както да го погледнем всичко друго но не и демокрация.
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нещо за Асанж? А?
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Навални сам си е виновен, не знам какво целеше, като се върна знаейки какво го очаква. А руснаците нямам търпение да издигнат новата "берлинска" стена, този път ще я наречем "украйнска", и да си се оправят вътре както си знаят, само да ми се махат от главата.
21
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 месеца
До Кремълски цинизъм Да беше гледал записи от самите съдебни заседания на Навални. Чесно казано ако подобно държание се беше случило в САЩ или Западен съд просто не знам колко десетилетия щяха да му лепнат само за обида на Съда или служебни лица. Гледал съм негови предавания - нищо общо няма с държанието му в съда където няма екип да му подготвя речите.
20
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прав е човека ! Краварите са по-долнни от сомалииците , ама иначе са на всяка манджа мерудия !
19
8
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 5 месеца
Алкохолизма е соц традиция, заедно с това да биеш жена си. Слабите хора имат зависимости
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това момче е пиянка
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 13. А твоят нос как е? По стара българска традиция всяка вечер удряш по 200 - 300 грама нали?
16
4
 
5
 
! Отговори
Така преди 5 месеца
Я да пускаш човека бе! Тебе ако те затворят в клетка как ще се чувстваш? Пускай го.
15
7
 
12
 
! Отговори
Швейк преди 5 месеца
Въоръжената намеса на Русия в работите на Украйна е неприемлива.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 12. Не четеш ли внимателно? САЩ не коментират, а настояват. А, всъщност, те какво направиха с Гуантанамо? Затвориха ли го, както още Обама беше обещал?
13
3
 
5
 
! Отговори
Зрител преди 5 месеца
През 2008 г., когато притежаваните от държавата Руски пощи решиха да прекратят събирането на пратки от дистрибуторските центрове на компаниите, Олег Навални убеждава няколко фирми да преминат към частната Главна абонаментна агенция (ГАА), без да разкрива, че тази компания е основана от него, брат му Алексей и техни партньори в данъчния рай Кипър. По-късно Yves Rocher Vostok, част от френската козметична фирма, подаде иск, че са били лишени от свободен избор и не им е било казано, че ГАА използва подизпълнители, които начисляват около половината от сумата, която те плащат на Агенцията, а компан
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Носа му станал като камба от алкохола